palcica - kolači, torte |
Odgovori
|
Stranica <1 45678 29> |
| Korisnik | |
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 22:09 |
|
Ma sve sam skužila odmah, u biti sam si i mislila da je taj jedan presječen na tri dijela. Samo me bunio onaj dio kako posložiti ta tri dijela, ali sve je jasno jer se nadovezuju jedan na drugi. Ja imam onu špricu od tapervera i suuuper mi je.
Ništa, morat ću onda i ovu tortu napraviti.
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 21:58 |
|
ma vrlo ti je jednostavno napravit ... ispečem biskvit za rolat u tepsiji cca 20x30 cm....kad je gotov prerežem ga dužinski na 3 jednaka dijela..znači dobijem 3 trake dužine 20 cm, a širine svaka traka bude 10 cm....nafiluješ ih i prvu traku urolaš počevši sa kraćeg kraja i ove druge dvi trake biskvita samo nastaviš rolat na 1. traku.....nadam se da kužiš.
A imam najobičniji šprc za tortu sa 5 različitih nastavaka, mislim da to sadrži svaki špric za ukrašavanje kolača. Sarajka ako otvorim slastičarnu dolaziš na ispomoć.
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 21:18 |
|
Ovo se zove fantazija, samo što ja baš ne kužim kako si to radila...
Kužim da napraviš rolat, a onda si ga rezala, ili si radila više rolada...pa ne mogu si baš predočiti kolika je ova torta... Ali moram priznati da super izgleda, i da si je suuuper ukrasila. Da li su to neki posebni nastavci za šlag? |
|
![]() |
|
sarajka
Neukroćena biljka
Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:28 |
|
predivno,šta reći genijalna si draga,ma ti bi zaista trebala otvoriti svoj lokal,ajme što bi to radilo
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 16:45 |
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 15:31 |
|
Moj sin nije niti probao, on jede samo najobičniji biskvit. Ali ja sam uporna i stalno nešto isprobavam, pa će mu se valjda još neki kolač svidjeti.
![]() ![]() A Luka je smazao tri komada i znaš šta je rekao? Da su mu bolji nego iz dućana i da njegova mama kupi gotovu smjesu kada ih radi...moderna mama valjda. ![]() Još je ostalo nešto i za supruga, jer sam odnijela i svekru i svekrvi ( moja svekrva je u mirovini ali nema vremena peći kolače jer mora ). Da i ručak i kolače sam im snijela...A ova torta ...Isuse Kriste kako dobro izgleda ![]() Možda jednom i ja pokušam... |
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 15:19 |
|
http://www.coolinarika.com/recept/biskvit-za-roladu-bisquit-rouleaux/
http://www.coolinarika.com/recept/coko-krema-za-rolat/
presjek ćete dobit kad je presječem hhaahaha |
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 15:15 |
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 15:13 |
|
Proljeće hvala ti, tvoje su makar po receptu ispale čokoladne boje, super su ti...jesu ih smazala djeca??
Ja sam danas radila fornete od vanilije i opet tortu roladu al u suprotnoj kombinaciji nego onu od zadnjeg puta. sad će slike i recepti Evo jedan za najbrže isprobani recept .. hvala Proljeće
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 12:54 |
|
Evo, samo da pokažem da nisam samo od priče, već i od akcije... Neću te hvaliti da si ne umisliš
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 12:52 |
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 21:17 |
|
Recept sam prepisala, i mislim da sutra radim muffinse!
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 16:16 |
|
Prefino izgledaju......
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 13:24 |
|
http://www.coolinarika.com/recept/764446/
moji ne izgledaju čokoladni jer nisam imala kakaa pa sam ribala u biskvit čokoladu, al nedovoljno izribala hahaha, ipak nedostatak čoko boje nije omeo kvalitetu muffina
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 10:34 |
|
Juha od blitve
trebate nešto toplo sa žlicom na brzinu, bez velikog truda .. ukusno, fino....jeste nekad probali "mekanu" juhu....evo to je ta... voda, sol, češnjak, ulje, blitva, bosiljak Blitvu očisti i operi, stavi je kuhat u posoljenu uzavrelu vodu. Skuhanu blitvu smiksaj štapnim mikserom i polagano dodaj u prodinstani češnjak na ulju. Samo nek minut zakuha, dodaj malo usitnjenog bosiljka. Količine nisam navela jer je tu slobodan odabir, naravno možete dodat i ostalog povrća, ja imam špinata kojeg sam namjeravala pomišat sa blitvom al kiša ne da u vrtal.
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 14:56 |
|
U biti je i ja pravim u zadnje vrijeme isto tako. Ma svakako ću isprobati ne samo radi njega, nego i radi mene
P.S. hvala ti što na svako pitanje odgovoriš!
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 10:56 |
|
Cikas a jesan se namijala, a zašto ti uteče "udesno" a ne "ulivo" hihihiihiihh
Proljeće nikad mi čok glazura nije pucala u rezanju. Ovako: 3 jušne žlice vode stavim da se grije i odma iskockam čokoladu u to. miješam al nesmi bit na jakoj vatri, onako da se fino topi al da ne zakuha. u toku topljenja dodam dobru jušnu žlicu ili masla ili margarina a znam nekad i dodat margo koji se maže na kruh (to samo kad nemam masla ili margarina). Miješaš i dalje dok god smjesa ne postane kompaktna i sjajna. eto cila filozofija, a mađaricu napravi, sigurno će ti muž bit zadovoljan ko i moj. Nije uopće nikakav problem. E hvala na komplimentu, valjda je genetika zaslužna za moju figuru
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 20:07 |
|
Ma meni ništa više nije jasno?
![]() Tek sutradan je režeš, pa šta ti se čokolada ne stvrdne i ne puca pri rezanju? Daj stavi onda točno kako topiš čokoladu. ![]() A svakako ću je pokušati napraviti, jer kada vidim kako si je ti razvijala imam osjećaj da zaista nije problem. A osim toga pa nemam dvije lijeve da ne uspijem. Nego, znaš šta mi nije jasno... jel' ti ništa od svega toga što spremaš ne probaš, kada imaš tako dobru figuru?![]() |
|
![]() |
|
Cikas
Mladi grm
ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 19:59 |
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:47 |
|
Hvala mojim gošćama, jeste probale mađaricu....mmmmm topi se ... divna
Proljeće jučer popodne sam je napravila, a jutros je rezala...imam jedan nož rebrasti i skroz tanki, umočim prije svakog rezanja u vruću vodu i to je to... Aj sad fino napravi kad ti je mužić toliko voli, evo je i moj komentira da odavno nije jeo ljepši kolač...hehehe |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 45678 29> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |