palcica - kolači, torte |
Odgovori
|
Stranica <1 23456 29> |
| Korisnik | |
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 08:44 |
|
Torta jagode/mascarpone sir
Sastojci BISKVIT 10 kom jaja 15 juš žl šećera + vanilin šeć 250 ml ulja 15 juš žl brašna + prašak za pecivo arome po želji Cijela jaja tuci sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj brašno, pzp, ulje. izmješaj lagano mikserom. Smjesu izlij u kalup torte promjera 30 cm i stavi peć u ugrijanu peć 1h na 150°.
MASCARPONE KREMA 500 g mascarponea 3 kom čvrsta jogurta 500 ml vrhnja za šlag 150 g šećera + venilin šećer 7-8 juš žl hladne vode 2 vrećice bijele želatine Najprije istuci vrhnje za šlag. Želatinu izmješaj u pogodnu posudu sa hladom vodom i odmah nadodaj jedan jogurt. Stavi na laganu vatru da se želatina i jogurt nadopune, zatim dodaj preostala 2 jogurta i šećer. Još malo drži na laganoj vatri uz stalno miješanje. Mascarpone sir miješaj u velikoj posudi i dodaj želatinu sa jogurtima uz stalno miješanje mikserom, pa onda dodaj napravljeni šlag. [/IMG]
JOŠ POTREBNO 500 g jagoda mlijeka + aroma jagode za natopit biskvit vrhnja za šlag za dekoraciju SLAGANJE TORTE pečeni biskvit prereži na pola. Prvu polovicu položi u kalup torte sa obručom za skidanje. Natopi ga mlijekom + aromom jagode. Izlij polovicu kreme na biskvit. Očišćene i oprane i osušene jagode složi u komadu na kremu, širom stranom utisnute u smjesu. Preko njih premaži drugu polovicu kreme i na to stavi drugi dio biskvita koji također preliješ mješavinom mlijeka i arome jagoda. Torta mora odstajat u kalupu par sati u frižideru da bi se krema stisnula. Ukrasi po želji. žao mi je šta nemam presjek jer su torte išle u goste :) torta teži malo manje od 5 kila, jako je obilna, visina joj je 12 cm i promjer 30 bez ukrašavanja
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 14:39 |
|
Odoh odmah isprinatati recept.
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 14:33 |
|
Ma ti si zaista jedno veeeliko
Hvala ti na savjetu, baš ću i nju probati napraviti.
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 10:16 |
|
Nina22, kinderić ti je super .. ukus kao original (mislim na kremu).... probaj nećeš požalit, hvala na posjeti.
Proljeće, a šta nisi rekla da stavim ranije recept kinderiće hehe....a šta se želatine tiče vrlo ti je jednostavno...to ti je mala kesica bijela želatina u prahu ili granulama. ona ti se rastopi sa 4 jušžl hladne vode i ostavi 10 min da nabubri pa je onda zagrijavat na laganoj temp dok se ne otopi (ne smije zakuhat) i onda takvu izmješaš sa kremom... :) |
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 09:22 |
|
Palcice hvala ti i ovdje na čestitkama.
Ja sam u subotu ujutro lutala tvojim stranicama u potrazi za nekim jednostavnim, ukusnim i lijepim kolačom. Šteta što ovaj recept nisi stavila ranije...
Samo me malo brine ona želatina...moram to vidjeti kako se radi...
|
|
![]() |
|
Nina22
Već proklijao
Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 17:49 |
|
Palčice pratim ovu tvoju temu,a evo da se sad i javim.Djeca me gnjave da napravim KINDER PINGUE već neko vrijeme,ali ja sam naišla na puno različitih recepata i nisam se mogla odlučiti kojega bi probala.Sve što ti napraviš izgleda super,tako da sam se oduševila kad sam ugledala recept.Definitivno ga pravim.
Tema ti je odlična ,samo što ja uvijek ogladnim kad vidim ove slikice
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 17:15 |
|
KINDER PINGUE
BISKVIT 6 kom jaja 6 juš žl šećera + vanilin šeć 6 juš žL brašna 6 juš žl vode 2 juš žl kakaa pzp malo mlijeka za natopit biskvit KREMA 4 kom sirnog namaza (cca 280g) 3 juš žl šećera 400 ml vrhnja za šlag 1 kom bijela želatina ČOK. GLAZURA 1. 200 g čok za kuhanje 100 g maslaca 3 juš žl vode ČOK. GLAZURA 2. 150 g čok za kuhanje 50 g masla 3 juš žl vode BISKVIT Žumanjke tuci sa šećerom i van šećerom, dodaj polako ostale sastojke pa na kraju umiješaj tučeni bjelanjak i peci u dubokom plehu (moj 35x25cm) 20-tak min na 170°. KREMA Sirni namaz izmješaj sa šećerom. Želatinu pripremi po uputama. Napravi šlag. Želatinu dodaj u sirni namaz i zatim sve skupa sa šlagom izmješaj. Slaganje kolača: Gotovi biskvit prereži na pola. Polovicu vrati u pleh i malo namoči mlijekom - premaži polovicom kreme i na to izlij pripremljenu 1. čokoladnu glazuru. Stavi kolač na 10-tak min u zamrzivač pa preko glazure premaži drugu polovicu kreme. Prekrij biskvitom također ga malo pomoči mlijekom i na vrh prelij 2. čokoladnom glazurom. Ohladi i posluži.
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 17:11 |
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 17:08 |
|
Proljeće i mi imamo isti problem, nikako dočekat da se kolač ohladi
. Drago mi je da si zadovoljna i sretan ti rođendan još jednom i na mojoj temi ... haha...imamo se s čim častit....e sad ćeš vidit šta sam sve napravila za tvoj rođedan
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2012 u 10:50 |
|
Joooj da si ih vidjela...čak je i moj sin koji ne jede ništa osim običnog biskvita pojeo jedan komad, što je veeeliki napredak. Samo ću drugi puta povećati količine da je napravim u onoj veeelikoj tepsiji.
A bila bi ljepše izrezana da sam čekala do ujutro, da se ona lijepo slegne i prožme, ali ja nisam imala vremena čekati, pa sam je izrezala nakon 3 sata. Ipak mislim da je trebala duže stajati, onda bi bila i prelijepa i u presjeku.
Hvala ti i za ovaj recept, od sada samo njega koristim!
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Svibanj 2012 u 21:51 |
|
Proljeće, super ti je...ja vjerujem da su se tukli za zadnji komad
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 12:56 |
Nije lijepa kao tvoja, ali ja sam za prvi puta suuuper zadovoljna.
Hvala na receptu.
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 12:46 |
|
Veseli maffini
http://www.coolinarika.com/recept/veseli-maffini/ ja sam napravila male preinake. U tijesto sam dodala malo kakaa i još nadodala malo cimeta, volim cimeeeeet ;)
|
|
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 08:42 |
|
Palcice šta mi to radiš? I ova torta izgleda suuper i morat ću je probati napraviti. Čini mi se da nijee teška a izgleda suuuuper i mogu samo misliti kako je ukusna.
![]() A što se tiče mađarice, radila sam je sa svinjskom masti i mogu ti reći da je to recept po kojem ću od sada raditi mađaricu. Svi koji su je probali su rekli da je suuuper.A što se tiče kora mislila sam da nema šanse da ja razvuče 6 kora, pa sam krenula sa tim da ću napraviti 4, ali kako se dobro razvlačilo tijesto odlučila sam napraviti sa 5 kora, ali na kraju si mislim - ma napravit ću je jednostavno sa 6 i tako je i bilo. Samo da znaš da sam je slikala a sliku ću staviti danas ili sutra, kao dokaz. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 13:49 |
|
Proljeće ja čekam tvoju mađaricu
Cikas, hvala ti
|
|
![]() |
|
Cikas
Mladi grm
ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 22:00 |
![]() |
|
proljeće
Cvjetni guru
Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 21:40 |
|
Draga samo da prijavim da sam i ja napravila mađaricu!!!
|
|
![]() |
|
palcica
Mladi grm
Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 13:55 |
|
Anastazija hvala na isprobavanju, drago mi je da si zadovoljna <3
Matilda ja sam napraila tortu u promjeru 28cm. |
|
![]() |
|
matilda
Mladi grm
Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 07:23 |
|
Ajme, ovo izgleda prefino. Svakako moram probati. Možeš mi samo reći koji promjer kalupa si koristila?
|
|
![]() |
|
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 21:20 |
|
Danas sam radila tvoju višnjastu baklavu i odlična je . |
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 23456 29> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |