Pachypodium |
Odgovori
|
Stranica <1 1516171819 32> |
| Korisnik | |
mememe
Mladi grm
Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 21:36 |
|
he, uopce ne izgledaju kao lamerei, dobri su. Ramosum inace znaci razgranat, kad bi trebali krenuti u tom smjeru?
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Rujan 2012 u 14:14 |
Pachypodium baronii windsorii, kod mene je dobivao puno vode preko ljeta. Preko zime ću zalijevanje dramatično smanjiti ali još uvijek nastaviti povremeno zalijevati, slično kao i adeniume ponovno u zavisnosti od sunca. |
|
![]() |
|
Miss M.
Mladi grm
Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Rujan 2012 u 16:23 |
|
Super je Pinus ja sam dobila jednog malog gaeyia
|
|
![]() |
|
mememe
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Rujan 2012 u 16:57 |
|
Šta ja ne dobijem kvragu?
Ja danas kupio mali lamerei, hehe. |
|
![]() |
|
Pinus
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Rujan 2012 u 09:21 |
|
Miss M. , mememe, držim palčeve za vaše pahiće , da vam lijepo izrastu. Miss M. jednom smo diskutirali o obliku lišća kad namaquanuma. Ravno ili kovrčavo ? Sada vidim da uvjeti u kojima rastu odrede oblik lišća. Na direktnom suncu se lišće kod mojih namaqanuma skovrća a boja postane više sivo zelena, u svijetloj sjeni se lišće otvori, izravna a lišće postane zelenije. |
|
![]() |
|
Miss M.
Mladi grm
Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Rujan 2012 u 12:06 |
|
Moj jedan ima kovrčavo jedan ravno pa ga sad znaj pošto su zimorastuči teško da će vidjet previše sunca iako su i moji već prije krenuli s lišćem.
|
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 21:29 |
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
![]() |
|
mememe
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 21:52 |
|
Ajme majko
|
|
![]() |
|
moon
administrator
Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 21:54 |
|
woow koliki je
|
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 22:29 |
Šta misliš kakav bi bio da je bar jednom godišnje dobio prihranu? Vode je dobivao tek kad bi lišće počelo padati, a presađivan je svakih nekoliko godina kad bi trebao veću vazu jer je u maloj postajao nestabilan. Pouzdano znam da je prošlog ljeta proveo dva mjeseca u zatvorenom prostoru, bez kapi vode i preživjeo.
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
![]() |
|
Pinus
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 09:55 |
|
@bebolina držim palčeve da ti uspije dovesti ovog zanemarenog velikana u red. Po izgledu stabla izgleda da je više od polovice svog života rastao u za njega nepovoljnim uvjetima. Da napišem par riječi kako ja radim. Pahipodie tretiram isto kao i adeniume: Supstrat anorganski, dobro dreniran, hranom bogat (stari odležani kompost), steriliziran. Što više direktnog sunca, vode obilno preko ljeta, preko zime malo u prosjeku svakih 7 – 10 dana, ponovno u zavisnosti od sunca. Prilikom zalijevanja okrenem teglu za četvrtinu kruga uvijek u istom smjeru. Na taj način ne dozvolim pahiću da raste prema svijetlu. Ako mi se pahići svejedno iskrive, a neki mi i pobjegnu koliko god pazim, preko ljeta ih okrenem kontra sunca. Sunce ih izravna. Pahići su zeljaste biljke. Ovako moj „nizozemac“ proživljava svoj zimski period. Visok je sa teglom oko 1m. Kod mene je sada treću zimu. Izgubio je i nešto lišća od kada sam ga unio u kuću. |
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 10:55 |
|
@Pinus, hvala na uputama
Potrudit ću se da i moj bude uzoran dečko..... baš kao i tvoj
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 21:27 |
|
|
![]() |
|
mali kaktus
Cvjetni guru
DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 21:39 |
|
Lijepe dečke imate,možda i moj malecki za koju godinu tako naraste.
|
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 17:49 |
|
|
![]() |
|
Glikica
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 19:16 |
|
Moje malo , ali slatko zadovoljstvo ( imam ga od proljetos tek)
![]() ![]() |
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
bebolina
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 19:53 |
|
Glikice, daj mu malo više vodice. On je bodljikavac, ali spada u zeljaste biljke
|
|
|
|
![]() |
|
Glikica
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 20:21 |
|
Ma i pivo ću mu dati ako treba, nije frka.
|
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pinus
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 13:06 |
|
Pachypodium densiflorum albiflorum ( aff. Eburneum ? ) Ne možemo sa njime na otvoreno ali za tegle su pahići krasne biljke. Ovo je moj favorit. Kod mene je oko godinu dana. Kupljen je kod Plapp-a prošle godine. Prošlu godinu je odbacio lišče u ovo doba godine. Izgleda da je ova jesen toplija. Kod mene proživljava zimu na prozorskoj polici negrijane sobe. Malo vode dobi svaka dva tjedna i drugo ništa. |
|
![]() |
|
mememe
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 19:56 |
|
Odličan je Pinus! znači taj bi trebao imati bijeli cvijet umjesto žutog? Kako ovogodišnji sijanci zasad?
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 1516171819 32> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |