Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori
|
Stranica <1 7879808182 381> |
| Korisnik | |
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 14:55 |
ne moj tuci djecu.Znas i ti Monsterice sta valja ajvar od samih crvenih paprika ![]() ![]() ![]() I ja bih rado,ali moram pripomoci patlidzanima masu ovi moji termiti jedu ko gladne kokoške ![]() Ja stavim koliko crvenih paprika,pola kolicine patlidzana,cesnjak ppo zelji,so,ulje i nista drugo ocat,jakamoli rakiju jok,jok samo vreo ajvar u vruce tegle i kapak. Pola zamrznem,ne imadnem dovoljno tegli đemovi mi ih zauzmu.Nekad ubacim i ja paradajza bude crveniji ajvar i ne kuham kao ti Mon toliko,jer izgubi vrijedne sastojke ajvar,nego pola sata ga ukuhavam i pakujem.Mislim da nema potrebe vise peci to,svi sastojci su mekani i brzo se skuhaju. |
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:45 |
|
I evo nam još jedan super receptić, naravno za sve koji vole nešto s patliđanima, ovo je također super verzija ! Wiz !
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
wizardica
Trajnica
Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:22 |
|
..ja radim po starinskom maminom receptu..
10 kg paprike,5 kg patliđana,3 žlice soli, 1 l ulja, 3 ljutih fefača, 2 dcl alkoholnog octa
1kg paprika prokuhajte u vodi sa pola čaše octa, malo ulja i soli . Ostatak paprika ispecite. ( Po želji, ispecite sve paprike !)
Patliđane ispecite, očistite kožicu, sameljite i izmješajte sa smjesom paprika. Odmah dodajtie ulje, sol i ocat. Sve zajedno izmiješajte i pecite uz neprestalno miješanje najmanje 3 sata. Staklenke operite, zagrijte u pećnici i u vruće ulijte ajvar, vratite natrag u pećnicu kako bi se stvorila korica, odozgo preliti uljem, povezati celofanom i staviti poklopac. Tako pripremljene staklenke pokriti dekom i ostaviti hladiti .. Meni najbolja verzija...mljac
|
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:20 |
![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:18 |
|
Dobro sad ću malo skrenuti s teme ajvara, ali moram vam ovo reći.....Pošto se još nađe tu i tamo koja tikvica, spopala me želja za dobrim domaćim savijačama......pa stoga iako mi je ovdje lijepo i mogla bih tu ostati do mraka, ipak ću zgibati i svoj naum sprovesti u djelo...
![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:13 |
|
Dadi ! ![]() ![]() I ovo je jedan super receptić ! ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
dadinica
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:10 |
|
Evo i mene i prastarog recepta po kojem ja radim....
Paprike ispeći, ostaviti ih dobro poklopljene do sutra, da se dobro upare kako bi se koža lagano ogulila. Oguliti paprike, povaditi sjemenke, pa papriku samljeti na mašini za meso, ili ju što sitnije isjeckati. Dodati joj malo šećera, soli i ulja i miješajući "pržiti", odnosno kuhati na umjerenoj vatri. Ako je vatra prejaka moglo bi se desiti da ajvar gorči. Kada se povuče kuhačom pa dnu posude u kojoj se kuha, a u tragu ostane samo ulje, ajvar je gotov. Sipamo ga u teglice, gore tanko zalijemo s uljem da se napravi film koji ne dozvoljava pristup zraku, zatvorimo i "zatrpamo" da se postepeno hladi. Po želji se u sredinu svake teglice može zabosti ispečena ljuta papričica. Ajvar će od nje povući malo ljutine, a tko voli baš ljuto- ima papričicu. ![]() |
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:08 |
|
Pustilka, recept pod hitno na sunce, inače će biti po
![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:05 |
|
Ja cu pisati kad pocne moja sezona spravljanja ajvara,do tad cu skrtariti sa receptima
![]() ![]() |
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 12:00 |
|
Wiz, ma ti si jedno veliko
da znaš da jesi ! ![]() ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:59 |
|
A sad da čujemo i druge kako se kod njih radi ajvar ! Ajmo povrtlarci moji, brzo, brzo....Receptići na sunce ! ![]() ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
wizardica
Trajnica
Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:57 |
![]() ojla, Marisol...ups monsterić dobro si ovo napisala..trud je kao i recept za 5..
|
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:46 |
|
Buckić, ne znam kako ga drugi rade, jer ga ima već u nekoliko varijanti, tako da , svatko vjerojatno radi po svom ukusu....Evo mogu ti reći kako ga ja radim, ove godine ga nisam radila, jer nemam dovoljno paprika, ali tko zna, još stignem....Pa evo kako to bude kod mene, iako to kod mene ne ide baš na neku točnu mjeru, svega uzmem otprilike onoliko koliko čega imam, ovisi želim li napraviti puno ili malo ajvara. Svi znamo da za dobar ajvar trebaju i dobre crvene rog paprike koje naravno treba prethodno ispeći i dok se malo ohlade i opuste skinuti im kožicu i očistiti od peteljki ....Ja također za ajvar nekad koristim i nešto paradajza, ali na puno manju količinu od paprika, tek toliko da ga ima....Njih također ispečem u pećnici, skinem im kožicu i očistim od koštica ( iako nije nužno, ali ljepše izgleda bez njih ) Sad kad je sve gotovo, dobro izmiksam štapnim mikserom, dodam nekoliko češnjeva češnjaka, ulje, sol i ako ima dovoljno kiseline od paradajza ne dodajem ocat, ako se ne stavljaju paradajzi, onda svakako treba dodati nešto octa.... I to je to.... sad slijedi ono što je meni najgore..... dugooooo kuhanje, sve dotad dok masa ne počne bućkati i dok za drvenom kuhačom kako se povuče po dnu tave ne ostane čisti trag....eeeee tad je ajvar gotov...staklenke prethodno pripremim, zagrijem i još vruću masu stavljam unutra, na svaki poklopac razlijem malo rakije i zatvaram, teglice umotam u dekicu i ostavim do sutradan da se ohladi......Tek tada spremam u smočnicu na police s ostalom zimnicom... ..
Nadam se da sam bar malo pomogla, iako još moram spomenuti, znam da su patliđani također nekima neizostavni dodatak ajvaru.....Probala sam i takvu vrstu ajvara i moram reći da mi patliđani baš nisu nešto sjeli, pa ga stoga ajvar radim bez patliđana ......P. S. Ako netko voli blago ili jako ljuto, slobodno pri kuhanju ubaci par ljutih papričica ili ih jednostavno izmiksa skupa s masom koju će tek kuhati... ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Kolovoz 2013 u 11:19 |
|
Cure danas bi trebala raditi po prvi put u zivotu ajvar, moze neki provjeren dobar recept ako znate?
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 22:39 |
|
Salatu i neke trajnice cvijeća, ukrasne grmove i drveće, voćke, uglavnom sve što se sad može sijati...
Toliko sam luda za takvim stvarima da sam opet nakupila toga, ima preko nekoliko teglica....![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 18:39 |
|
A sta sve sadis??
Ja sam samo salatu i luk
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 17:36 |
|
Jeeeeeeee !
Onda si bila vrednija nego ja....Ja još imam nešto posijati, nisam posijala sve što sam planirala.......pa gibam sad odmah !
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 16:43 |
|
Ma nismo se odmah skuzile :-) Nema veze, bitno da sam na kraju ipak shvatila:-)
Moj plastenik upravo gotov, unutra posijana salata i luk kozjak-ljutika:-) Sutra kupiti najlon i to je to:-) Stavim slike kad dodem do kompa :-) |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 12:11 |
|
Ma da, a ja guska nisam ti odmah rekla, nego tu kompliciram stvari !
![]() ![]() ![]()
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Kolovoz 2013 u 11:24 |
|
Kupila sam ja tu tkaninu 28kn...
I znam da to ide izravno na biljke, a znaci gore na tunel da stavim najlon, e pa to me zanimalo :-) |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 7879808182 381> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |