Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jacobinia - jacobinia carnea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jacobinia - jacobinia carnea

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Aidazg View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aidazg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jacobinia - jacobinia carnea
    Objavljeno: 21 Veljača 2014 u 15:28
predivan cvijet, gdje se može nabaviti?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2014 u 16:34
Evo i mene na ovoj temi.
Vrlo jednostavna i nezahtjevna biljka.
Poželjno ju je što više obrezivati jer cvate samo na vrhovima grana.
Laka za uzgoj i zakorjenjivanje- samo se zapikne u zemlju i povremeno zalije- reznice ne vole jako mokru zemlju.
Tolerantna je što se tiče svjetlosti ali puno ljepša i bujnija na suncu.
Preko zime voli umjerenu temperaturu i dosta svjetla- može prezimiti i u podrumu s manje svjetla ali će joj onda otpasti listovi no ona će na proljeće vrlo brzo sve to nadoknaditi.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 07:51
Mari,
 Moju iznesem u rano prolece napolje i smestim je u senoviti deo baste. Pije dosta vode jer kada je zedna list, pa cak i deo stabla se opuste. Laka biljka za negu. Nebih znala gde si pogresila.smile73
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 00:58

no zašto meni nije uspjela, a bila sam dobila već zakorijenjenu od AntonijeConfused
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 12:21
Točno MiraK, ima svega na dohvat ruke, pa ako se i smrzne ima se gdje nabaviti nove, nije to kao nekad. I nije trebalo kako kažeš maltretirati sebe i ženu. Poštarina je daleko skuplja, a oduzima i vrijeme. Po literaturi podnosi temperaturu do 7°C. No ako netko želi eksperimentirati, možda uspije uzgojiti neki novi kultivar i patentirati ga Big smile Patentiranje je veći "biznis" od uzgoja.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 12:08
blago vama u primorju i dalmaciji.mnogo toga pa i jakobinija vam prezimi vani
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 11:21

Cure, prošećite se malo do MBM -a i samo za 10,00kn ćete kupiti ovu krasnu biljku u jako dobrom stanju!
Meni moja ostaje vani na balkonu, malo je zaštitim i opet cijelo ljeto cvjeta  ali je tada iznesem na sunce.
Stigla je čak iz Dubrovnika, jedna kupljena i poslana, maltretirala sam i sebe i ženu.., reznice dobivene od Antonije ( propale...)... ma koja sam ja likuša... a na dohvat ruke imamo svega!

Obavijesti gdje se što može kupiti objavljujemo u Potražnji biljaka ili u temi Akcije biljaka i sl, ili pak zainteresiranom forumašu napišemo pp. Ubuduće molim pridržavati se Pravila foruma
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 10:39
baka je u pravu,moja je u posudi,ali ranije sam ju sadila u vrt i u jesen ju izvadim.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 08:08
Jacobinia carnea je porijeklom iz Brazila. Ne podnosi niske temperature, prezimljuje u zatvorenom prostoru 12-14 st. C. Da ne dovodimo ljude u zabludu iz teme Trajnice, dobro bi bilo premjestiti je.
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2013 u 00:15
Prvi put se srećem s ovim cvijetom.
Prekrasan je!
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2013 u 23:28
slinim za ovim divnim grmomsmile93
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 22:48
Ajama,jel ja to vidim puzica,ako jeste nisi ti nego on ocerupao,pogledaj jer kad se zakote majko moja brste ko koze..WinkSmile
i pustinja u coveku
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 21:02
moja ja ove godine slabije cvijetala.jako sam ju očerupala

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 20:45
Evo, imam i ja opet..... Baš se veselim ovome cvijetu.....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2013 u 19:41
evo i moja ponovo cveta

i pustinja u coveku
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 19:51
...šteficeClap...

evo i mojeg prvog ovogodišnjeg cvijeta:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2013 u 18:47
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 23:25
Ja sam ostala bez ovog lijepog cvijeta, pozutjeli listovi i osusio se......Bas mi je zao....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 21:09
evo i moga, malo je ošamućen od jakog sunca. zalila sam ga i već se oporavio.

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 21:43
a evo i jednog enkaustičnog

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.