carpobrotus glaucescens ili bigface |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | ||
Calla
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 12:31 |
|
Hvala natalija,pokusat cu...valjda cu biti sretne ruke
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mislim da ga možeš sada razmnožiti - uzmeš granu (veću ili manju) i staviš u zemlju (vrt, posudu), kao i ostale slične biljke puzavice - dio gdje je odrezana zatrpaš u zemlju
iako on voli sunce, dok se ne primi nemoj ga staviti na pečenje - onaku u neku polusjenu i povremeno zalij, dok ne vidiš da se primio, a onda možeš s njim na svjetlo bar se meni tako uvijek do sada primao a sadila sam ga i u proljeće i u jesen/kraj ljeta... samo što mi najčešće ne prezimi, ili ga uništi led ili ga jako ošteti pa mu treba vremena da se vrati u formu |
||
Calla
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pozdrav svima!
Zna li neko kako se razmnozava CARPOBROTUS i kada naravno? Hvala |
||
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
zna li neko razlog
|
||
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam imao to i unjeo u kući i osušio se.živim u slavoniji-kutjevu
|
||
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Suharak, nismo se zeznuli. Aptenija ima sitne cvjetiće i nema ovakvo lišće.
|
||
suharak
Nedavno posijan Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aptenia Cordifolia ima sličan cvijet (poglete dzombinu temu) a ona raste posvuda
da se nismo zeznuli i pomiješali?
|
||
[IMG]smileys/smiley8.gif" align="middle" />
|
||
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Admine, pazi kako tipkaš.Imaš previše lapsusa. |
||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ispričavam se, bio je to lapsus u pisanju.Zna se na koga sam mislila. Utipkaj u google:aboriginal. |
||
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Admine, slažem se s tobom u potpunosti.
Još ću dodati da je Carpobrotus koji je rasprostranjen kod nas C. edulis.
|
||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Stvarno nisma cuo da je jestiva (kod nas zovu jos i podnevna kraljica)....
i uvijek se degodi ono ima bezbroj vrsta i neke su jestive... pa sada ti testiraj...
pa na kraju zaspis ko trnoruzica
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aboriganali ne postoje. Čak ni google ne poznaje tu riječ.
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dobar tek!
|
||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da li sam u pravu: carpobrotus i lampranthus spadaju u istu porodicu - aizoaceae
slične su ali
carpobrotus ima puno veće listove i cvjetove
Kod nas carpobrotus ima najčešće cvjetove ove boje sa slike, ali rijetko ih ima i sa bijelim cvijećem.
Lampranthus je sa malim mesnatim listovima - ja ga imam u bijeloj, narančastoj i ciklama boji
|
||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Slavonka je u pravu.Na stranicama Carpobrotus glaucescens zbilja piše da ima jestive plodove. Na nekima je jestivost nepoznata.
Ali isto tako piše da ima 25 varijeteta.Koji su jestivi?
O jestivosti se govori u Australiji.Jedu ih aboriganali.
To je biljka koja raste uglavnom uz more u temperaturnoj zoni 9 (USADA zones ), dakle subtropska klima, najniža temperatura do -3-4 °c
Meni je izmrzla na -5, ali se u proljeće opet oporavila.Nikada nisam vidila da ima plod.
Možda uopće ne daje plod a možda je za plod potrebna veća temperatura.
Lampranthus spectabilis je je sasvim druga biljka iako slična Carpobrotusu.
|
||
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ti vjeruješ u taj prevod!!!!!??????
|
||
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i meni ovo raste posvuda oko kuće...pruza se i u more...jednom sam stavila sliku ...ni ja ne znam kakav je plod ove biljke.
|
||
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam vam na google napisala carpobrotus glaucescens i sve redom otvarala sa prevodom,na dosta stranica je prevod bio jako loš ili je bila samo slika,tako da sam otvorila dosta stranica.
|
||
čovjek uči dok je živ
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam sada zbunjena, jer ja isto imam tu biljku, ali pod nazivom je lampranthus spectabilis - cvijetovi su predivni, ali nisam vidjela da stvara plod. Riječ je o istoj biljci o kojoj priča otok, jer toga ima samoniklog na našim otocima, moja stigla s Paga. Carpobrotus meni izgleda potpuno isto, pa sad nemam pojma što je u mom dvorištu - staviti ću sliku kad je nađem.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |