Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 51>
Korisnik
Poruka
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 13:32
e moja draga ja se od tebe stvarno mogu svačemu nadati , ali da imaš ovak poletnu bakicu , to nisam znala , pa kak ona nezna stavit ruke na guzu i hodati i zapovijedati , kao moja ,
ma ti si sigurno odrasla u divnom obiteljskom okruženju , gdje je majčina ljubav bila jača od bezvezne klapnje i mlaćenja po praznoj slami , i tebi ovakve sitnice prič  injavaju zadovoljstvo  , a i ja mogu reči da joj se divim koliko ima volje i snage u toj bakici od nešto sitnih godina , ako ti budeš takve naravi . a vidim da si več na pol puta , gdje će ti biti kraj  drago mi je da si uživala u svojoj obitelji i želim ti još puno takvih danasmile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2008 u 20:45
Fala, fala svima na komplimentiranju za MKM.  Mislim da je nas 5 djece imalo zaista pravu majčicu, istina i Bog baš se ne sjećam nešto previše maženja i sjedenja u krilu (bilo nas je previše a ona malecka smile96) ali je zato bila doma kad smo išli u školu, kad smo se vraćali doma, imali smo kuhane ručkove i večere, ma bilo je lijepo kad je prestala raditi i bila samo naša mama.
Danas smo malo pregledavale kopanjice, uglavnom je sve ocvalo, prepuno je lišća od magnolije. Ove godine je definitivno prerano odbacila lišće. Hosta je ocvala i sad me u velikoj kopanjici veseli puno zelenog lišća. Mislim da ću ovu subotu nešto kupiti rascvjetano da je malo obnovim. Još ne znam što bi to bilo! Ima i već sadnica mačuhica?
Bušova kopanjica je sva u zelenju, kamenja ima jako puno no na sve strane je prekriveno. morat ću se u subotu dobrano primiti posla i srediti taj veeeeeeeliki grunt.
Ovih dana više čitam o pripremi zimnice no što se bavim cvijećem (osim najvažnijeg "pupoljka" mojeg doma - MKM, za nju imam uvijek vremena) pa sve čekam da netko stavi recept za sok od grožđa izabele!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 20:45
Sva sam nikakva, ovih dana MPS i ja "kupujemo" prozore (postojeći nam doslovce u dijelovima ostaju u ruci) i jasno od svih stvari koje su jaaaaako bitne stalno sam napominjala sinu da obavezno gleda cijene prozorskih klupičica i vanjskih i unutarnjih jer kad već idemo u taj zahvat onda si moram pripremiti i "prijestolja" za cvijeće.
Prije nego sam na glas rekla nešto o prozorima, kao prava pametna plavuša cijene sam gledala u Pevec i Gramat  kaj ti ja znam još kojim katalozima i nekako mi se nisu činili preskupi....
Ma da skratim, cijene više nego dvostruke smile216 od onog što sam ja skontala i to zamislite bezobrazluka bez klupičica... Utješio me MPS i rekao da će iznad prozora staviti nosače pa da posadimo bršljan da se ne vide rugobe od prozora, neću ih trebati nitit prati jer se ionako ne vidi kroz njih a ne trebaju niti klupičice... smile96
Skoro sam smile43zalivala cvijeće ali se bojim plakati na pragu da mi ne navuče vlagu..... pa sad idem malo gledati što vi radite i posisati malo pozitivne energije
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 20:53
Franjice, suosjećam s tobom ,jer i ja moram u nabavku vrata za podrum, drugo smo sve nekako riješili, strah me koliko će to koštati, a moraju biti plastificirana, jer je na južnoj fasadi sve tako. No valjda ćete nekako uspjeti riješiti taj problem.

O problemima koje sam imala neću, a od svađa s majstorima, koji su se nakoliko puta vraćali jer se najprije prozori, pa onda vrata nisu mogli zatvoriti, pa zaključati, da bi na kraju netragom nestali, a mm popravljao nove novcate prozore sam. O garnciji ni G.  grrrrrrr.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 14:26
Baš ste mi pogodile temu jer i ja sanjam o novim prozorima i naravno klupčicama sa unutarnje strane.Pak još lijepe firange... a na kraju bi pasala i nova fasada.MM veli da mi je najbolje cijelu hižu srušit i napravit novu. Nebi imala ništa protiv ali nek on samo igra još više kladionicu da mi se ostvare te želje pa će biti love za sve.Uuuh što sam se zasanjala Ali sam baš postala luda za ovim novim bijelim PVC prozorima i sa unutarnje strane na klupčicama cviiiijeeeće!!!
P.S.Franjice,iz koje si ti Trnave?Markuševačke ili donjo Dubravačke.Po bregima bih rekla da si iz Markuševačke.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 21:58
Ja sam ti se sa prelijepe  brdovite Lašćine spustila u ravnu Trnavu, pasivne krajeve Donje Dubrave, bregi su izlet na granicu sa Deželom -  Harmica!
Moram priznati da ne bi imala ništa protiv da moji stari drveni prozori žive još 100 godina, pa makar ih ja sama morala opet premazivati no došao im je kraj, doslovce se raspadaju, na sve strane iz njih curi piljevina (pored toga što sam ih premazivala protiv crva), dobro, dosta kukanja, prošao im je vijek trajanja i sad slijedi izmjena.
Uživam u jednoj predobroj činjenici, već nekoliko godina ne moram puštati čudovišta, nemani, neljude, monstrume u ljudskoj spodobi koji su sami sebe prozvali majstorima u kuću, jer nekako moj princ jedini sin (smile84materino) počinje sve sam raditi. Jasno je da postoje rijetki pojedinci koji profesionalno odrade svoj posao i sasvim sam sigurna da se samnom slažu u ocjenjivanju i pljuvanju po  jedinkama koje im ruše kredibilitet, ugled ... bolje bi  bilo vazimajstorima da odu u političare, tamo takve mustre dobro prolaze, što manje znaju do više laju (i naplaćuju).
Ma, začatala sam vlastiti post, no morala sam si srcu dati oduška jer sam smile206 čim pomslim da bi morala opet s takvima imati posla.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 22:10
Samo se ti jadaj i mi to činimo. Srećom pa imam doma majstora za sve, ali neke stvari ni on ni tvoj princ jednostavno ne mogu, a to ipak znači natjerivanje s majstorima.
Ovih dana i ja krećem u nabavku jednih vrata, pa ćemo vidjeti.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2008 u 14:30
Pokušala nešto raditi u kopanjicama, na kamenju u bušovoj kopanjici mogu peći jaja, ništa od radova dok ne padne temperatura pa pema tome mogu ići peglati - krevet
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2008 u 21:56
Franjice, nisi jedina, mislim s peglanjem kreveta....danas je bilo prevruče do poslijepodne
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 22:07

Stvarno bi me trebalo kazniti, niti jedan dan ovaj tjedan nisam ništa radila oko cvjetića, pa čak nisam već dva dana bila poslijepodne s MKM, leži ona i reži a mene baš briga. Ionako misli da se samo skićem i ništa ne radim pa da vam pokažem čime sam se bavila

Stalno mi zadnje vrijeme netko nešto prigovara i otišla sam potražiti jedno pravo, muško stabilno krilo da se u njemu dobro ugnjezdim!
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 22:12
krilo ko stvoreno za tebe Big%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 22:12
E pa komad ti je baš stabilan i nabijen.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 22:16
... sve što je zborio, zapisao meni se sviđa...
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2008 u 23:03
smile120 si stvarno!!! A da odeš i onog dolje na Dubravkinom putu probati malo zagrliti ili možda malo  prisloniti se na križanju  stare Vlaške i Medulićeve!!! smile156

P.S. Ne vidim ništa novih slikica iz tvoje šetnje u "Zagreb u slikama"! smile60
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 20:12
Skitam se i fotkam na veliko, pa stalno imam neke goste no ne stignem staviti fotkice. Od petka se nisam stigla niti javiti. Kaj nikome nisam falila?
U subotu ujutro namjerno nisam upalila PC (da se opet ne zaigram), provela njezino visočanstvo MKM po dva velika dućana, nešto je trebala, normalno da nije zapisala, kad vidi onda će znati smile181 jasno vam je da je njoj trebalo 2x50,00 kn a ja sam svašta vidjela - od zdjelica za hranu i vodu na stalku sa neklizajučim nožicama za moju Miu do, ma kaj da vam velim 2 x 350,00 kunića.
Da se malo ohladim, primila sam se sređivanja kopanjica i sadnje cvijeća što sam donesla sa kavice. Stvarno je bilo i vrijeme, u kopanjicama je svašta počelo rasti, pa 3 pune velike vreće korova i suhih listova... sram me bilo, stvarno sam ih zapustila. Sad su lijepe i uredne
,
ne znam što su ovi zeleni listovi, prekrasni su, veliki su, nekako mi se čini da sam ih dobila od SilveK, ostavila sam ih pa makar bili drač jer se zelene.
Obrezala sam i nekoliko grančica magnolije a jednu samo polegla i zatrpala je zemljom. Baš me zanima hoće li se zakorijeniti.
Hortenzija je konačno počela rasti no nema sreće, premjestila sam je jer joj staro mjesto diefinitivno ne odgovara, mislim da će joj biti daleko bolje uz božur, dovoljno odmaknuta da je ispod magnolije koja će joj lijepo raditi. hlad. Moram se pomiriti s time da ni slijedeće godine neće cvjetati al sam sigurna da joj novo mjesto bolje odgovara. 
Bušova kopanjica je dobila frizuru, sve sam perunike i irise ošišala i sad mi je nekako čudna i čelava.
Malo sam sređivala iza kuće u Trišinoj gredici
Već se počeo hvatati mračak kad sam konačno oprala dvorište, jasno da sam i zalila kopanjice a susjed mi se smijao jer taman kad sam spremila crijevo za zalijevanje, prosula se fina, lagana kišica, bez grmljavine, bez bljeskanja. Sjećate li se još onih normalnih kiša? Paduckala je s prekidima cijelu noć.
Jutros je bilo hladno i prehladno, odvezla MKM na Misu,
na povratku me pozdravila Trišina frajlica
U petak sam kupila šlajer (ma ne udajem se, nisam poblesavila!!!!) pa sam napravila novu "kulisu" za pojačivač signala za TV
 polagano kuhala ručak, ispekla jedan kolač od jabuka što sam recept donesla iz Francuske i do maloprije se družila sa mojom dječicom i majčicom. Lijepo proveden dan a sada mi izuzetno odgovara malo biti sama sa sobom!

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 13:08
Vidim našla vremena za svoje kopanjice, pa sve ti izgleda super, a moja gredica s žutom noćnom frajlom je preslatka.
No hortenzije sam i ja preselila iz vrta u posude, jer mi nekako nisu bile baš.
Pojačivač signala za tv je super, sigurno ti neće trebati pomoć HTV-a za digitalac, ti si to već riješila.

RIJEKA

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 21:43
Franjice pa mi smo susjede! samo sam ja u gornjoj dubravi Smile bar još neko vrijeme Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2008 u 20:12
Dago mi je da i u ovim "primitivnim" dijelovima grada imam susjedu. Jest da nam kvart nije baš noblesav kao Pantovčak ilipodsljemenska zona ali ima predivno uređenih dvorišta. Javi se na pp pa da popijemo kavicu, možda sa Skitnicom jer vidim da ti je uspjelo žicanje. Skitnica je stvarno super dečko!
Danas me razveselile dvije dame. Moja draga poštarica donijela mi paketić iz Slovenije!. Pogađate - sjetila me se Rene i poslala mi cijelu hrpu malih "kupusića". Predivni su, moram čekati da se pojavi netko od prinčevske obitelji pa da se dočepam fotića (moj treutačno u Španjolskoj na kongresu sa MPK a MPS se negdje smuca i uživa sa svojim novim fotićem). Dodatna uživancija, savila novčiće za "ulazninu" u moj domek na stranu za uplatu na račun SOS sela!. Sutra se nalazim s curkama na kavici i onda na tečaju u Chemacu. Veselim se kao prvašić!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2008 u 20:14
Dakle renee stvarno misli na svih, jer i ja sam dobila hrpu malih bebica, koje su već posađene i baš im se veselim.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2008 u 22:40
....ooooooooo ovo je bilo pravo "jesenje" ciscenje i uredivanje, ali se nadam da lijepom i toplom vremenu ipak nije dosao jos krajWink
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.