Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Normalno da sam nesigurna, pa to su počeci, treba mi puno prakse da mi bude lakše, da ne moram misliti kojim redom što ide, (ideja sa osnovama svake tehnike je fenomenalna, molim, molim da se nadopuni sa radom na staklu, radom na tamnim podlogama, radom na svjetlim podlogama, onako pametno i jednostavno kako je to Hippy već odradila)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
tanjur je baš lijep i ništa mu ne fali....samo si ti nesigurna-što me čudi
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Posadila reneine "kupusiće", zanima me zašto moji u predsoblju, ove godine nisu stvarali kuglice već su i rasli van iz teglica: Sve mi na toj polici raste nekako dugačko, da ne fali cvijeću svijetla
![]() Osim što sam se špancirala, malo sam i lijepila, ruke tvrde, salvetice nježne, kistovi neposlušni, slojevi nejednaki. Nekad davno učila latinski; ponavljanje je majka mudrosti, ipak ću ja to reči na našem prelijepom jeziku pa makar nas pameti učili njoš tari Rimljani , pa onda - ne preostaje mi ništa drugo nego ponavljati, ponavljati dok ne budem zadovoljna.
![]() Imat ću "ukrašenih" tanjura za prodaju... (samo za takve uratke nema kupaca!)
|
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
....ooooooooo ovo je bilo pravo "jesenje" ciscenje i uredivanje, ali se nadam da lijepom i toplom vremenu ipak nije dosao jos kraj
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dakle renee stvarno misli na svih, jer i ja sam dobila hrpu malih bebica, koje su već posađene i baš im se veselim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Dago mi je da i u ovim "primitivnim" dijelovima grada imam susjedu. Jest da nam kvart nije baš noblesav kao Pantovčak ilipodsljemenska zona ali ima predivno uređenih dvorišta. Javi se na pp pa da popijemo kavicu, možda sa Skitnicom jer vidim da ti je uspjelo žicanje. Skitnica je stvarno super dečko!
Danas me razveselile dvije dame. Moja draga poštarica donijela mi paketić iz Slovenije!. Pogađate - sjetila me se Rene i poslala mi cijelu hrpu malih "kupusića". Predivni su, moram čekati da se pojavi netko od prinčevske obitelji pa da se dočepam fotića (moj treutačno u Španjolskoj na kongresu sa MPK a MPS se negdje smuca i uživa sa svojim novim fotićem). Dodatna uživancija, savila novčiće za "ulazninu" u moj domek na stranu za uplatu na račun SOS sela!. Sutra se nalazim s curkama na kavici i onda na tečaju u Chemacu. Veselim se kao prvašić!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Franjice pa mi smo susjede! samo sam ja u gornjoj dubravi
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vidim našla vremena za svoje kopanjice, pa sve ti izgleda super, a moja gredica s žutom noćnom frajlom je preslatka.
No hortenzije sam i ja preselila iz vrta u posude, jer mi nekako nisu bile baš. Pojačivač signala za tv je super, sigurno ti neće trebati pomoć HTV-a za digitalac, ti si to već riješila. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Skitam se i fotkam na veliko, pa stalno imam neke goste no ne stignem staviti fotkice. Od petka se nisam stigla niti javiti. Kaj nikome nisam falila?
U subotu ujutro namjerno nisam upalila PC (da se opet ne zaigram), provela njezino visočanstvo MKM po dva velika dućana, nešto je trebala, normalno da nije zapisala, kad vidi onda će znati
![]() Da se malo ohladim, primila sam se sređivanja kopanjica i sadnje cvijeća što sam donesla sa kavice. Stvarno je bilo i vrijeme, u kopanjicama je svašta počelo rasti, pa 3 pune velike vreće korova i suhih listova... sram me bilo, stvarno sam ih zapustila. Sad su lijepe i uredne
![]() ne znam što su ovi zeleni listovi, prekrasni su, veliki su, nekako mi se čini da sam ih dobila od SilveK, ostavila sam ih pa makar bili drač jer se zelene.
![]() Obrezala sam i nekoliko grančica magnolije a jednu samo polegla i zatrpala je zemljom. Baš me zanima hoće li se zakorijeniti.
Hortenzija je konačno počela rasti no nema sreće, premjestila sam je jer joj staro mjesto diefinitivno ne odgovara, mislim da će joj biti daleko bolje uz božur, dovoljno odmaknuta da je ispod magnolije koja će joj lijepo raditi. hlad. Moram se pomiriti s time da ni slijedeće godine neće cvjetati al sam sigurna da joj novo mjesto bolje odgovara.
Bušova kopanjica je dobila frizuru, sve sam perunike i irise ošišala i sad mi je nekako čudna i čelava.
![]() Malo sam sređivala iza kuće u Trišinoj gredici
![]() Već se počeo hvatati mračak kad sam konačno oprala dvorište, jasno da sam i zalila kopanjice a susjed mi se smijao jer taman kad sam spremila crijevo za zalijevanje, prosula se fina, lagana kišica, bez grmljavine, bez bljeskanja. Sjećate li se još onih normalnih kiša? Paduckala je s prekidima cijelu noć.
Jutros je bilo hladno i prehladno, odvezla MKM na Misu,
na povratku me pozdravila Trišina frajlica
![]() U petak sam kupila šlajer (ma ne udajem se, nisam poblesavila!!!!) pa sam napravila novu "kulisu" za pojačivač signala za TV
![]() polagano kuhala ručak, ispekla jedan kolač od jabuka što sam recept donesla iz Francuske i do maloprije se družila sa mojom dječicom i majčicom. Lijepo proveden dan a sada mi izuzetno odgovara malo biti sama sa sobom!
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() ![]() P.S. Ne vidim ništa novih slikica iz tvoje šetnje u "Zagreb u slikama"! ![]() |
|
![]() |
|
... sve što je zborio, zapisao meni se sviđa...
|
|
![]() |
|
E pa komad ti je baš stabilan i nabijen.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
krilo ko stvoreno za tebe
![]() |
|
![]() |
|
Stvarno bi me trebalo kazniti, niti jedan dan ovaj tjedan nisam ništa radila oko cvjetića, pa čak nisam već dva dana bila poslijepodne s MKM, leži ona i reži a mene baš briga. Ionako misli da se samo skićem i ništa ne radim pa da vam pokažem čime sam se bavila ![]() Stalno mi zadnje vrijeme netko nešto prigovara i otišla sam potražiti jedno pravo, muško stabilno krilo da se u njemu dobro ugnjezdim!
|
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Franjice, nisi jedina, mislim s peglanjem kreveta....danas je bilo prevruče do poslijepodne
|
|
![]() |
|
Pokušala nešto raditi u kopanjicama, na kamenju u bušovoj kopanjici mogu peći jaja, ništa od radova dok ne padne temperatura pa pema tome mogu ići peglati - krevet
|
|
![]() |
|
Samo se ti jadaj i mi to činimo. Srećom pa imam doma majstora za sve, ali neke stvari ni on ni tvoj princ jednostavno ne mogu, a to ipak znači natjerivanje s majstorima.
Ovih dana i ja krećem u nabavku jednih vrata, pa ćemo vidjeti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ja sam ti se sa prelijepe brdovite Lašćine spustila u ravnu Trnavu, pasivne krajeve Donje Dubrave, bregi su izlet na granicu sa Deželom - Harmica!
Moram priznati da ne bi imala ništa protiv da moji stari drveni prozori žive još 100 godina, pa makar ih ja sama morala opet premazivati no došao im je kraj, doslovce se raspadaju, na sve strane iz njih curi piljevina (pored toga što sam ih premazivala protiv crva), dobro, dosta kukanja, prošao im je vijek trajanja i sad slijedi izmjena.
Uživam u jednoj predobroj činjenici, već nekoliko godina ne moram puštati čudovišta, nemani, neljude, monstrume u ljudskoj spodobi koji su sami sebe prozvali majstorima u kuću, jer nekako moj princ jedini sin (
![]() Ma, začatala sam vlastiti post, no morala sam si srcu dati oduška jer sam
![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Baš ste mi pogodile temu jer i ja sanjam o novim prozorima i naravno klupčicama sa unutarnje strane.Pak još lijepe firange...
![]() ![]() ![]() ![]() P.S.Franjice,iz koje si ti Trnave?Markuševačke ili donjo Dubravačke.Po bregima bih rekla da si iz Markuševačke. ![]() |
|
![]() |
|
Franjice, suosjećam s tobom ,jer i ja moram u nabavku vrata za podrum, drugo smo sve nekako riješili, strah me koliko će to koštati, a moraju biti plastificirana, jer je na južnoj fasadi sve tako. No valjda ćete nekako uspjeti riješiti taj problem.
O problemima koje sam imala neću, a od svađa s majstorima, koji su se nakoliko puta vraćali jer se najprije prozori, pa onda vrata nisu mogli zatvoriti, pa zaključati, da bi na kraju netragom nestali, a mm popravljao nove novcate prozore sam. O garnciji ni G. grrrrrrr.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |