Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne velim ja da su oni tebi krivo rekli,samo velim kako ja radim.Nešto slabo vjerujem,pogotovo onima u cvjećarnama.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
??? meni su onda možda krivo rekli ???
ja sam čula da je kupljeno cvijeće dobro ostaviti još 1 mjesec u posudi u kojoj je kupljen, da se privikne na novi ambijent, pa tek onda presaditi, pa ja tako i radim. nekada i 2 mjeseca prođe prije nego presadim i sve je ok ispalo do sada ?!?!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kad nitko nije odgovorio,da ja(opet) velim kako ja radim. Ja skoro sve cvijeće koje kupim odmah i presadim.Negdje smo o tome i pričali,i neki znalac je pojasnio i zašto,e sad ne znam ni gdje ni tko.Ovo meni svakako mala tegla izgleda za njega.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
A sad pitanje za znalce..trebam li ga presaditi ( jel mu ovo mala
tegla?)? I kada? Treba li se aklimatizirati malo ili mogu odmah?
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Imam ga!!!
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ili mozda malo bogatije okititi
![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
kaj ćeš,valjda mu treba slati dobre "vibre" odnosno malo "coprati"........ ili barem malo nagovarati,moliti itd.
|
|
![]() |
|
Caca ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 01 Rujan 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 83 |
ma, imam sve tri biljke, ali nesto slabo imam novaca.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
E pa zamioculcas imam i onaj australski, još samo da kapne
![]() |
|
![]() |
|
![]() trebam li nabaviti sad sve ove vrste pa da pokušam sa srećom? |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Ajde, možda nađem još koju vrstu pa ispadne da imaš money šumu....
![]() |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
evo i moga
a nisam ni znala da je money tree :)))
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Pa ti bi Dina i mogla, možda opet kapne koja markica na lotu.
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Jooooj, koliko ih ima, samo kad krenemo kititi .....
![]() |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Cure da se previše ne zaigrate našla sam i novo "drvo love" izgleda da oni to nazivaju kako se tko sjeti...
![]() Ne padajte u nesvijest kao ja ![]() Zamioculcas zamifolia (money tree) ![]() Commonly named as money tree, which is different from Pachira macrocarpa, it is a propitious plant and becomes the best popular plant indoors now. Many people believe that it will bring good lucky and greenness to them. Its height is about 25 to 50 cm, tuber underground, feathered frond grow from the ground. Symmetrical leaf is ovoid and glossy, has peaked tip and thick sink. Being perennial, shadowy-enduring and drought resisting, they are suitable for beautifying and being potted in shadowy court, plant division or cottage is suitable from spring to autumn as well. Moram samo pogledati jeli i njega treba okititi.. ![]() |
|
![]() |
|
frida samo naprijed i nemoj je zaboraviti okititi
|
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
bas sam sad pretrazivala net i naisla sam na svasta, ali uglavnom pravo money tre je ipak pachira s peterokrakim listom...čak je na jednom mjestu i neka vrsta palme nazvana money tree pa i ono stabalce kod nas poznato kao "Japansko drvo"
Ja se definitivno odlucujem za pachiru sa peterolisnim, prepletenim stablom
![]() |
|
![]() |
|
lana ja sam zbog toga i kupla dva drveta
![]() ![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Da zove se pachira, ali je u engleskoj uvriježen naziv money tree. Istina i ja imam jedan cvijet koji ima male sitne mesnate listove za koji sam dobila pelcer iz Australije za koji su mi također rekli da se tamo zove money tree, a sasvim je drugačiji od pachire. Evo slika
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |