Slonova noga - Nolina recurvata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ako se to odnosi na mene, nema na ćemu i zaboravila ti napomeniti da ne trpi propuh uostalom kao i svo cviće, još jednom sretno
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
ovo je najljepsi odgovor kojeg sam dobila! :)) puno hvala!
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Vida, žao mi je tebe i tvoje nolice, neznam ti dati savjet jer to fala Bogu nisam doživila sa mojom nolicom, da znam od
![]() Koliko znam ona ne trpi direktvno sunce, pa je pokušaj maknuti od tog mjesta, moja je stalno na sjevernom prozoru (osim kada puše bura) i stalno baca nove lističe. Probaj je ostaviti da neko vrime miruje pa češ i sama viditi jeli još živa ili odumire. Želim ti sreću sa tvojom nolicom. |
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
vunaste su bile, i rijesila sam ih se, ali me zanima kaj s ovim
listovima koje su pojele? tj, sami su se poceli susiti i pocupala sam
ih, ali sad izgleda dosta ogoljelo i jadno :( i ova buhtlica izgleda rahiticno. i sad prije nekih 3 tj sam je iznijela van, ali kak jos temp nisu bile visoke, svi listovi su pocrvenili, ne znam dal od sunca, ili od hladnoce. a ono kaj mene zanima je to dal se bude oporavila?
|
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
ne vidi se dobro da li su to sigurno lisne ili štitaste uši?
|
|
![]() |
|
prije moje cvijece uvene nego kaj dobim odgovor!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evo i mene, hvala vam na dobrodoslici i na odgovoru. nego, napale mi lisne usi moju nolinu, uz to imam jos jednog termita u kuci koji se zove Paola i ima godinu dana i voli moju nolinu povlaciti za kosu, a domet joj je kad pocupa koji list. ona sretna, ja nesretna! :)) onda sam skuzilča te lisne usi, zavukle su se skroz unutar listova. ajme meni, poludela sam! jer sam vodila borbu s njima na crassuli i na adamu i svim kaktusima u jednoj sobi, a sad vidim na njoj te gamadi. pospricala sam i mislim da sam ih istrijebila, ali jos je trebam otusirati jer ima ostataka te crknute gamadi. ali napravili su svoje, pojeli su mi pol lista. neki listovi mi se drze samo za nit. bas sam ocajna.
|
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Ja imam svoje tri male loptice već 2 godine i jako dobro napreduje,raste u boravku povremeno je pošpricam a sada mi je počela puštati duge listove tako da imaju preko 50 cm,moj mali je zove pauk!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Očito znaš stavit sliku iako može biti veća 640x480, a nolina ti je baš slatka, imam je i ja i još je manja od tvoje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
balalayka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 102 |
evo da ja isprobam jel znam staviti sliku moje slonove nog(ic)e,
neka raste samo, polako ali sigurno:)
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Super Ali ali stvarno nisam se toga sijetila i baš ti hvala najljepša
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Mama ja je nisam sijala,ali imam jednu mladicu,i mogu ti reći da užasno sporo raste.Inače to im je mana da jako sporo rastu..Tako da predpostavljam da ceš se načekati te svoje noline,ali ko čeka taj dočeka.. ![]() Niho,jednom davno sam vidjela sliku tvoje noline,i tad sam te upozorila na to da si joj "stopu"previse zasula zemljom.Previše si je ukopala u saksiju u zemlju,a ona to ne voli....Ošišaj žute listove oni s eneće oporaviti,a samo bezveze iscrpljuju biljku...To moje mišljenje,i iskustvo ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Da
![]() |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Da vam se još jednom pohvalim- od naše Branke sam dobila sjemenkice slonove noge, piknula sam ih u čašu i sad me zanima ima li netko tko ju je sadio -koliko joj treba da prolije i nikne? I treba li je u periodu dok je posve mala zalijevati obilnije? Što bi po meni bilo logično
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
listovi su joj vjerovatno pozutjeli od spricanja vodom i jos je bila na suncu. ja svoju rijetko zaljevam,nije na izravnom suncu,ne spricam je i normalno mi uspjeva,bez ikakvih problema!
|
|
![]() |
|
Pa šta je sa mojom . Ja sam dobila na poklon prije zime jednu mladu nolinu. Svi su rekli štedljivo je zaljevaj i drži je na izravnoj svijetlosti .Bila je na prozoru , špricala ali listovi žutili. Ja je ponovo skinem i ostavim na jednu policu ...drvenu lijepo mijesto. ali opet svaki novi koji niče raste i pola se suši, i taki to kod mene. Sad je češće zalijevam i krenula lijepo ali iti listići žute. Pa šta da radim a to je jedna meni predivne biljka
![]() |
|
![]() |
|
Sunburst ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Ja imam sličan problem kao darla, ali sad sam našla i rješenje.
Definitivno je moram staviti na svjetlije mjesto, hodnik mi je mračan, ali nema propuha.
Što se zalijevanja tiče, ja nju uglavnom zaboravim zaliti, a vidim da joj to paše. Zalijem je jednom u mjesec dana.
Jedva čekam da prođu mrazevi, odmah je nosim na terasu, tamo ima svjetla, ali i sjene, i nema propuha.
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Bok vida7hr! i dobro nam došla na forum
![]() pa eto malo da pokušam pojasniti.... nolina može biti posađena u bilo koju i bilo kakvu teglu voliš/želiš... najčešće se sadi u podosta plitke i široke vaze jer ova biljka stvarno traži malo zemlje za preživljavanje... šta se tiče drenaže bitna je jer nolina voli suhu zemlju! ako nemaš otvor na tegli za otijecanje viška vode moraš paziti na njeno zaljevanje da ne istruli... tresetna zemlja hmmm pa takvo tlo je tlo spužva koje može upiti i do 10 puta svoju težinu u tekućini... pogodno je zašto? zališ zemlju jednom na mjesec da zemlja bude mokra i ne moraš se sjetiti noline idućih mjesec dana... no drenaža je jako bitna jer nolina nevoli imati korijenje stalno u vodi, i ako ima previše vode lako istruli jer vodu potrebnu za njen rast nolina skladišti u deblu... ![]() |
|
![]() |
|
Vida ja ti samo mogu reći da sam je presadila (vidi se) u glineni pitar koji ima otvar za otjecanje vode, zemlju sam stavila koju kupim(iako nisam s njom zadovoljna) i vrlo često je po listovima prskam nekad s odstajalom vodom a nekad i tekućim gnjojivom za listne biljke i to je to inače navela sam da je smještena na prozoru na sjev.strani, preko dana je iznesem vani a navečer je unesem nisam vidila da joj takav režim smeta.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |