Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 11:40
Da ti iskreno kažem ja bi nju presadila jer ja tako mlade odvajam tokom presađivanja, a kad je oslobodiš i od nekoliko mladi bude čak i krupnija, pa sad ti lutkice odlučismile95
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2009 u 22:45

Jako sam zadovoljna s ovom mojom Aloe...ove godine je narasla vise nego prethodnih godina..imam samo jedan problem...neznam kako odvojiti mlade od nje,prosle godine nisam uspjela..ali vidim da ih sad ima jos vise...ili trebam tako i ostaviti?? Hvala unaprijed! Tongue

Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2009 u 21:42
Snjeska..ovdje ce se javiti neko ko ima vise iskustva s Aloa Vera..ja bih ti samo savjetovala da je nezaljevas tako cesto...ona treba odmarati u ovom periodu (tj.tokom zime) kao i kaktusi...mozda nekad s vremena na vrijeme ako bas hoces Smile... A sto se tice mladica,mozes ih presaditi tako sto ces gledati da od biljke majke odvojis malo zila i za njih..ja to obicno radim na proljece ali u slucajevima kad biljka propada,tada treba spasavati mladice bez obzira na vremenski period...Pokusaj da je na zaljevas p ces vidjeti sta ce biti...a mozda je to i normalno kod nje s obzirom da joj sad snagu oduzimaju mladice...nadam se da ce ti se javiti neko s vise iskustva EmbarrassedBig%20smile!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
snješka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje snješka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2009 u 20:59
Bok ljudi!

Imam problem: radi se o aloe arborescens koju imam oko 6 mjeseci i u zadnje vrijeme sam primijetila da su se listići počeli sušiti na vrhovima i savijati prema unutra. Istovremeno niču dvije nove mladice visine 5cm.

Zalijevam je vrlo malo jedanput do dva puta tjedno, a nalazi se na zapadnoj strani u staklom ograđenom balkonu, ne previše na suncu.

Zanima me što pogrešno radim i da li ove mladice mogu presaditi, te kada?
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2009 u 18:51
-Evo danas sam kupila jedan vrlo sumnjiv primjerak znaću za par dana dali je zdrava jer nema puno žilica samo neke male naznake ali šta je tu je vidjeću.
Stern%20Smile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2009 u 14:38
niho Unhappy
a mozda ipak potjera iz korijena kad otopli

u najgorem slučaju nabaviti ćeš drugu
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 22:22
Šteta.Cry
Bila je to  A. arborescens, vrlo ljekovita.Zapravo najljekovitija od svih aloja.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 18:38
-Evo prije par dana mi je uginula,a znam da je od niske temperature koje mi je jako žao jer sam je njegovala i održavala više od tri godine...
-U svojoj kolekciji imam pet vrsta i stvarno obožavam ovaj rod ma bilo koje aloe.
 ----evo je bila je ovakva i više je nema..........
  Cry

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2009 u 08:25
Da, ni ja se baš ne opterećujem imenima.Svakako ne kad su aloje u pitanju.
Zapravo me zanima njihova ljekovitost a to opet vodi ka prepoznavanju.
Za sada mi je dovoljno znati da imam četiri različite vrste od kojih su najmanje dvije ( a možda i tri ) ljekovite.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 21:42
Razumijem potpuno, još da si mi bliže pa da je vidiš u živo, bilo bi ok, ali ovako na daljninu.
Ma znaš što zgodno je znati imena, ali koliko meni to treba, možda će biti najjednostavnije da se jednostavno zadovoljim i rečem imam četri različite aloice i gotovo.
Svejedno hvala ti možda probamo kad narastu veće ili procvjetaju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 19:36
Koliko je nezahvalno pogađati ime neke aloje najbolje će ti pokazati ovaj link:http://www.desert-tropicals.com/Plants/Asphodelaceae/Aloe.html

Ima ih na stotine, pa nekoliko imena za istu aloju, pa raznih varieteta, hibrida...
A onda slike...ista aloja različito izgleda u različitim uvjetima (sunce - hlad, topla - manje topla klima, kut snimanja...i još 100 stvari.
Evo, čini mi se da ovu tvoju na predzadnjoj slici i ja imam.Kad sam proguglala izgleda da je to Aloe maculata (soap aloe ).Piše da ima narančaste cvjetove a moja ima -  crvene.

Ovu na zadnjoj slici treba slikati sa strane.Ima li "bradavice"?

A onda, mnoge aloje imaju pjegice dok su male a poslje one nestaju.
A kod nekih ne nestaju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2009 u 16:08
Nćete se ljutiti malo bih ponovila gradivo o mojim aloama.
Dakle - ispravite me ako griješim i dodajte ono što ne znam:

Ovu ste mi identificirali vi na forumu pa sam sigurna
Aloa striatula

aloa variegata - uskoro će procvjetati

Za ove dvije molim ime:

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2009 u 13:47
Prema vašoj identifikaciji imam tri vrste aloe, sve su bile vani na -5 i izdržale, baš sam sretna, malo su "tužne" ali nikako nisu smrzle.
RIJEKA

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2009 u 10:49
Originalno poslano od člana marija maja marija maja napisao:

moja svekrvica place za njenim aloama a nemamo pojma sta im se desilo, do skora su bile divne i zdrave i samo za par dana su pale u saksiju i postale vodene, ona hoce da ih spasim kao da sam madjionicar ali mislim da im nema pomoci

Imaju  3 razloga za propadanje aloja:
1.Previše vode
2.Preniska temperatura
3.Višak prihrane

U ovo vrijeme (zimi ) aloja se uopće ne zalijeva ili se zalijeva "na kapaljku"
U podlošku ne smije biti vode.

Temperatura na kojoj je aloja ne smije biti ispod nule, pogotovo ako su mlade..( Iako je moja prošle zime preživjela i -4-5°C, ali je velika.)

Aloju nije potrebno prihranjivati.Zemlja treba biti pjeskovita, koja dobro drenira višak vode, dakle ona za sukulente i kaktuse.
Aloja treba puno svjetlosti i sunca.
Sve u svemu: aloju može ubiti samo prevelika brigaStern%20Smile.

Na vrh
marija maja View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija maja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 09:32
moja svekrvica place za njenim aloama a nemamo pojma sta im se desilo, do skora su bile divne i zdrave i samo za par dana su pale u saksiju i postale vodene, ona hoce da ih spasim kao da sam madjionicar ali mislim da im nema pomoci
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 16:34
Triša, po fotkama koje sam vidjela, tvoja bi trebala cvasti žutim cvijetom.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 14:52
Kika znači aloa striatula je moja, već sam rekla da je vani - najniže je bilo
-5 znači da je podatak koji si dala točan. Vlasnica iste koja je meni dala one što je odrezala ima je godinama vani, kaže da radi prekrasan žuto-narančasti cvijet, pa vidjeti ćemo.

Admine i ja jedva čekam da vidim taj cvijet kod tebe.
RIJEKA

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2009 u 12:54
A moja je pocela cvijetati... raste u hodniku koji nije grijan i po prvi puta cu videjeti cvijet od aloe.

vidio sam da cvijeta na vašim slikama ali nikada kod sebe uzivo nisam vidio!!!!!

Tako da cekam  sav izbezumljen da i to napokon vidimsmile42
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2009 u 22:26
Pa griva, normalno je da zimi listovi ne izgledaju bogzna kako.
Čim zatoplivi, vani s njom i oporavit će se, ne brini.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2009 u 22:09
...je... biti će da je u Rijeci raširena :)))))))

...moja posađena kasno jesenas...pred cca 1-1,5 mj koliko se sjećam... u pitarima ali mi se čini da ... da joj je zima... :( ... listovi postali želasto-gumasti....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.