Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Isusova kruna - Passiflora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Isusova kruna - Passiflora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 38>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 10:09
Triša da li se i kod tebe događa da ti novi izbojci budu toliko svijetli da skoro bacaju na žuto???
Da li bi možda trebala presaditi u veću teglu, ova mi se čini nekako mala???
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 09:26
Nadam se da će proljeće donijeti puno malih pasiflorica po mom dvorištu kao i lani, pa ćemo ih vrlo rado djeliti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 21:26
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Originalno poslano od člana dzomba dzomba napisao:

Dragi moji trebam pomoć....moja passiflora je preživjela zimu, a sada je već na terasi i jaaako fino napreduje...ali....vrhovi koji su novi su svijetliji od ostatka biljke, da li je to normalno, ili joj nešto nedostaje???

Ako joj je ovo bila prva godina da ostane napolju i preko zime,onda jest- normalno je Tongue...

Prošle godine sam je dobila i prezimila je u podrumu.
Eh sad...da li joj je prva godina???
Ne znam kako ti računaš ali ja bih rekla da joj je već druga godina...ali je još uvijek mala mislim nije ogromna, pa bi tvoje objašnjenje bilo i logično...
Hvala ti, malo si me smirila...nadam se da si u pravu!!!Wink

I ja se nadam EmbarrassedTongue!! ..ps.nedostajala si mi..nisam te cula ovih dana..ni tebe a ni shashe Smile..!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 09:29
Originalno poslano od člana dzomba dzomba napisao:

Dragi moji trebam pomoć....moja passiflora je preživjela zimu, a sada je već na terasi i jaaako fino napreduje...ali....vrhovi koji su novi su svijetliji od ostatka biljke, da li je to normalno, ili joj nešto nedostaje???

Ako joj je ovo bila prva godina da ostane napolju i preko zime,onda jest- normalno je Tongue...

Prošle godine sam je dobila i prezimila je u podrumu.
Eh sad...da li joj je prva godina???
Ne znam kako ti računaš ali ja bih rekla da joj je već druga godina...ali je još uvijek mala mislim nije ogromna, pa bi tvoje objašnjenje bilo i logično...
Hvala ti, malo si me smirila...nadam se da si u pravu!!!Wink
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 21:44

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 14:54
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 22:04
dobro,dobro,ali nemoj se sad izvlačiti i ostaviti me samu u klubu zbunjenih LOLTongue budi kavalir LOL
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:56
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

magister, drago mi je da nisam sama izgubljena u vrstama  passiflore LOL

pa prije neg sam postao onaj prvi post sam utipkao u google taj naziv ali mi je izlistalo passiflora edulis ili passion fruit sto me totalno zbunilo pa sam zakljucio da je to isusova krunaLOLLOL
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:52
magister, drago mi je da nisam sama izgubljena u vrstama  passiflore LOL

Zagorski bregi
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:44
pardon, pardon. novi sam ovdje moras mi to oprostitiSmile.trebat ce mi jos barem tjedan dana da naucim (neke) lat. nazive. 
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:34
Imam i ja u vrtu ali nije edulis.
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 21:18
Originalno poslano od člana iris iris napisao:

edulis ne podnosi minuse tako da ju ne možeš posaditi vani nego u posudu i zimi držati u kući

Kako?Pa svi moji susjedi imaju isusove krune u svojim vrtovima i normalno prezive. (zg)
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 20:58
totalno ste me zbunili sa svim ovim nazivima tako da ću sve to morati prespavati i ponovo pročitati LOL
zanima me da li ona može na sunce ili mora u sjenu?

Zagorski bregi
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 21:36
Pa caeurelu i edulis sam posijao istog dana i ima slika par postova ranije,caeuela je nikla a edulis nije
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 21:25
antun007, kako nema nisita od sijanja pasiflore. Pa covjece ne moze to nići preko noći.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 20:34
a ima li netko sadnicu edulis da mi pošalje.dobio sam sjeme ali ništa od toga
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 20:06
edulis ne podnosi minuse tako da ju ne možeš posaditi vani nego u posudu i zimi držati u kući
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 18:23
a može li passiflora edulis preživjeti u blizini zagreba,dali je uopće trajnica i raste li ona stvarno kao grm?
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 12:09
evo ja sam danas posijao p.edilus i p.karuleu. rasporedio ih po zemlji,rekrio tankom slojem zemlje i tankim slojem pjeska.zatim u drugu posudu naponio pijesak i sve stavio u njega.evo slika:

ovo zadnje u najvećoj posudi je neko sjeme iz južnoafričke reboblike.neki žuti puzavac.stavim na indentifikaciju kad (ako) proklija
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2009 u 18:05
@ Tija, nije to nikakva sramota...i ja da je nemam,postavila bih isto pitanje kao ti!!

A sto se tice moje Passiflore...eh sad kad se budem selila u aprilu ona ostaje u ovom dvoristu..."moj ponos" kako sam joj ja tepala ...i previse je velika da bih je prebacivala a i napravila bih sigurno vise stete nego dobra pa neka je ovdje...nabavit cu "mali" pelcer od moje prijateljice Angelice i opet ispocetka!! ...a bas mi je zao...

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.