U setnji Engleskom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Korisnik | |
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prekrasna priroda, sve lijepo uređeno,ali ipak sve pohvale tebi Zvrk jer znašdobro slikati.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
a što reći na ovo? jednostavno-predivno!
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Obožavam english gardens. Kao što Mali Gogo veli- ajmo se malo praviti englezima!!!!
|
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hajde, Zvrk, fotkać u ruke. Željno čekam nove slike. Slažem se s malim Gogom, nažalost od naše velike hortikulturne baštine puno je toga uništeno, zapušteno, zanemareno. Krajnje je vrijeme da se pokuša spasiti što se još može... sad čujem neke 'nema novaca'. Novac je potreban, revitalizirati jedan devastirani perivoj nije jeftino ni jednostavno, ali najprije bi trebalo kod ljudi potaknuti svijest o vrijednosti te baštine. Konačno i u prošlosti smo bili dio Europe i imamo krasnu hortikulturnu tradiciju (pogledajte koliko zelenila imaju naši gradovi, čak i mala naselja) a zar nemamo pretenzija biti turistička zemlja? Vrijedilo bi po nacrtima koji još postoje uz obnavljanje dvoraca obnavljati i njihove nekad prekrasne perivoje, pa bi imali što pokazati. A tek po našoj prekrasnoj obali, koliko ima renesansnih vrtova, poznati dubrovački ljetnikovci i pripadajući prekrasni vrtovi, njima bi trebalo vratiti stari sjaj i dušu... poz...
|
|
![]() |
|
Drago mi je da ste otvorili ovaj topik pa ste me podsjetili da je vec vrijeme da opet posjetim Leeds Castle, ovo je najljepse doba godine za cvijece
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Zvrk ja sam tako zadovoljna jer sam se prošetala ovim vrtom.
Ne znam zašto ali ove tvoje slike me tako odmaraju....kao da sam već bila na ovim mjestima...
Urednost me oduševljava kako je sve "pod konac"!!!
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Koja je to ljepota. S jedne strane uređene staze i obrubi, a unutar gredice pomalo "divlje" na prekrasan način......Potok uređenenog korita, a do njega prekrasna engleska trava, ma nigdje nijednog čuperka da viri ( kako bi bilo kod nas). To je stvarno raj za oči, odmor za dušu i tijelo, prekrasno. Hvala ti,
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
danas sam bio prvi put u baumaxu- omg kak su skupi- sutra idem u kaliju jer su najjeftiniji a u baumax vise nikad (btw. biljke su sve napola osusene jer im je tolka sparina (valjda losa ventilacija)) Jednog dana idem u englesku da vidim te poznate engleske vrtove ![]() |
|
![]() |
|
Ovdje je izbor stvarno fantastican
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Mogu samo reći - blago tebi. Ja sam ostala iznenađena u Baumaxu što su imali sadnice delphiniuma, koja egzotika za njih pokraj pelargonija i kadifica
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Koliko bi ja tu para ostavila....
|
|
![]() |
|
Ovo je jedan od meni drazis vrtnih centara, ima i manjih.
Dobro je sto imaju jako dobar izbor a ako nemaju nesto mogu nabaviti, nije problem.
Isto tako kupovinom u tom vrt. centru se skupljaju bodovi pa skoro svaku jesen imam 5 -10 funti za potrositi u bonovima.
Izbor je jako dobar, prije neki dan sam bila pa nekih trajnica vise nije bilo , a jucer su opet imali sve moguce trajnice.
Sada preko uskrsnjeg vikenda im je uvijek najbolja ponuda i najvise ljudi kupuje, ja sam svoje vec obavila (bar tako mislim
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
eto sve je već rečeno.....da sam tamo ne znam kako bih uspjela izaći iz takvog vrtnog centra a ništa ne kupiti...doslovno bi me morali vezati
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Kako može jedna zemlja predivnih parkova imati neuredne i siromašne rasadnike - nema šanse. Kod nas hortikultura tek počinje dolaziti u modu, tj. tek je "krenula u vrtić" a u Engleskoj je već odavno odrasla i broj 1.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
O Bože, koja ljepota! Da ti stane dah!
Zašto se bar malo ne pravimo Englezi u ovoj našoj zemlji?
Evo u mojoj blizini postoji valpovački dvorac grofova Normann-Prandau, sa prekrasnim parkom iz 19.stoljeća, načinjenim u engleskom stilu. Nažalost sustavno je uništavan i loše održavan. A mogli bi imati nešto ovako.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |