Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zvrkov vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zvrkov vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 63>
Korisnik
Poruka
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 11:11
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

A lupini - opet ćemo uzdisati nad njima !

Bas im se opet radujem jer sam ih trebala unistiti jer su bili prepuni biljnih usi ali nekih supersize bijelih.

Ovaj put cu nove posaditi na drugo mjesto pa mozda imam nekoliko godina mira i ljepote od njihovih cvjetova.Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 11:14
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

S velikim užitkom čitam tvoje postove i pregledavam fotografije. Najviše me dojmilo kako savjetuješ djevojke u temi planiranje vrta jer takav pristup uređenju je i pravilan pristup i onda ne dobiješ "svaštarenje" u vrtu nego polako planski uređuješ svoj vrt. A to da ti nakon nekog vremena postane premali za sve planove je istina.

Sviđa mi se tvoj izbor trajnica koje si kupila

Ja se vodim politikom ako ne uspijeva u mom vrtu nije mu ni mjesto u mom vrtu, ja nemam toliko vremena da rastem nesto sto teorestski ne moze uspjeti u ovim uvjetima, i ja bih htjela imati i maslinu i svasta mediteranskog ali je uzalud trositi novac i vrijeme na takve snove.

A meni moj vrt nece jos dugo biti premali LOLWink.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 21:02
Nakon 7 dana odmora (isli smo na more -Hampshire), inspekcija vrta.

Magnolija -jedna ali vrijedna Tongue (stara je 10 godina ali bas ne raste super)

Bleeding heart -srdasce

Euphorbia - obozavam tu zelenu nijansu

Sjemenke koje sam posadila se polako pojavljuju,pogotovo velike sj. kukuruza, tikvice.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 21:09
magnolia,srdašca.... prekrasno
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 22:13
Lijepo je sve.Imeni se sviđa ta zelena boja .
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 23:00
Pa i moja je boja zelena, to je i većinom boja prirode, pa i more je ponekad zeleno, a srdašca prekrasna, a magnolija super, ma sve su boje lijepe.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 23:02
Euphorbiu si je moj suprug izabrao i sad raste kod nas tako da i ja imam malecku kod sebe, ali mi se čini da ću je morati presaditi drugdje jer ako ovako izraste neće kod mene imati mjesta, a Dicentru ili Srčeka sam ove godine nabavila bijela, a ovakve sam imala ali sam izgleda pri kopanju oštetila korijen pa mi ove godine nisu cvala već samo izbacile jedan listić
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 10:20
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Euphorbiu si je moj suprug izabrao i sad raste kod nas tako da i ja imam malecku kod sebe, ali mi se čini da ću je morati presaditi drugdje jer ako ovako izraste neće kod mene imati mjesta, a Dicentru ili Srčeka sam ove godine nabavila bijela, a ovakve sam imala ali sam izgleda pri kopanju oštetila korijen pa mi ove godine nisu cvala već samo izbacile jedan listić

I ja sam si nabavila bijelu dicentru ove godine (bas bi trebala provjeriti je li se primila)Wink.

Za euphorbiu ja uvijek nadem mjesta makar se neke vrste euph. jako sire i pustaju puno malih sadnica (ja ih samo pocupam ako mi ne trebaju ili ih presadim u posude i dam prijateljima).
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 11:03
Zeleno, volim te zeleno, kad bude kod nas preko ljeta trava žutila od suše ti ćeš imati pravu zelenu
Moja vrtna politika je ista ko i tvoja, ono što ne uspije u mom vrtu to više ne pokušavam saditi, npr. božure sam dva put sadila već odrasle, prvi put su nestali (nemam pojma kako) a drugi put mi nisu htjeli cvjetati. Samo par metara dalje moja sestra ima predivne božure, veliki, cvatu ko ludi, pa ti budi pametan........
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 11:26
Ove mlječike kod nas po otoku rastu na divlje, ali ih je prekrasno vidjeti kad ih je puno i kad su u cvatu.
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 12:24
Te mlječike sam htjela prije par godina staviti u dvorište pa su mi se moji smijali, a sad ih mnoga lijepo uređena dvorišta imaju i stvarno su lijep ukras.
Imam dio koji je dosta kameniti i na jakom suncu - ko stvoren za nju. I sad ću baš ....
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 18:01
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Te mlječike sam htjela prije par godina staviti u dvorište pa su mi se moji smijali, a sad ih mnoga lijepo uređena dvorišta imaju i stvarno su lijep ukras.
Imam dio koji je dosta kameniti i na jakom suncu - ko stvoren za nju. I sad ću baš ....

Oni su meni super za cvjetnjak da malo razbiju monotoniju, visinu cvijeca. Ovi svjetlo zeleni su mi najljepsi i kad su u pozadini cvjetnjaka , cvijece ispred njega bas dode do izrazaja.
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 19:48
Jos jedna 'mala' kupovina LOLEmbarrassed

Pet cvijetova Digitalis Excelsior

Cetiri cvijeta Geranium Brookside

Dva cvijeta Allysum Mountain Gold

Geranium Johnson's Blue (3) + Primula veris (2)

Artemisia Powys Castle

I kupila sam dvije fuksije ,biti ce kao grm oblik. Inace fuksije nisu moj omiljeni cvijet i do sada sam ih izbjegavala ali je muz rekao da bi on rado imao koju u vrtu pa ajde njemu za ljubavBig%20smile.

Kupila sam i dvije posude od gline (clay), za posaditi mentu u zemlju . Posude u kojemu su sada su im premalene.

I sto mi se jako svidalo, znakovi za zacine ( za upiknuti u zemlju)napravljeni od gline, za persin i ruzmarin.(ovaj put nisu imali znakove za basil(bosiljak?), sage, i thyme).

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 19:51
Lijepo si se ponovila, baš dobar izbor, jako su mi se svidjele one oznake za začine.
život je more
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 20:25
super ti je ta mala kupovina,bit  ce posla oko sadenja,al kad se to sve posadi i procvjeta...
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 21:37
Originalno poslano od člana rose rose napisao:

super ti je ta mala kupovina,bit  ce posla oko sadenja,al kad se to sve posadi i procvjeta...

Gustam se na Geranium jer ih nisam nikada imala u vrtu ,jednostavno nisam znala puno o njima . Ove se fino sire (sto je u mome vrtu jako dobra kvaliteta LOL).
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 21:38
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Lijepo si se ponovila, baš dobar izbor, jako su mi se svidjele one oznake za začine.

Pokusati cu nabaviti i druge znake, a vidjela sam da imaju i za povrce ali malo vece .
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 21:41
Eto kak te "male" kupovine završe....brdom novih biljčicaLOL
Na vrh
Magister vitae View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 685
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Magister vitae Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2009 u 21:43
Joj kak sam ljubomoran zas to tak nije i kod nasCry. Vrt ti je odlican-kao s telkeClapThumbs%20Up.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2009 u 09:17
Evo, još jedan misli kao i ja. Da je vrt kao na filmu. Lako tebi "male" kupovine s "malim" prostorom!LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 63>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.