Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 67>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 16:37
OVaj cvetek , Za koji si pitala, imam i ja - pa me zanima isto tako kako se zove... Čekam znalce. A sve je ostalo PRELIJEPO!!!!!! Kako se čovjek tad ne bi u cvijeće zaljubio..!!?? Heart

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 08:48
Bergenija, imam samo jednu riječ: predivno!Big%20smile
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 06:26
U ovo kišno jutro prošetala po neznam koji put tvojim vrtom za lijep početak dana. Sve su biljke krasne, ali kad bih morala izdvojiti neke, onda bi na prvom mjestu bio Acanthus longifolius, volim snažne upečatljive, strukturne ili arhitektonske biljke. Očito im to mjesto odgovara. Već sad su lijepi, ali 'oduzimat će dah' kad procvjetaju. Ja ne bi bila pravi cvjetoljubac kad ne bih uvijek tragala za nečim što još nemam. Tako su se k meni preselila iz Austrije (zahvaljujući jednoj prijateljici) dva akantusa bijele boje, vidjela sam ih samo na slici. Jako sam znatiželjna kakvi su 'na djelu'. poz...
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 23:05
Bergenija sve, baš sve je po mom guštu, kamenjar je prekrasan, čak i onaj novi dio, onu begoniju nisam nikad vidjela i stvarno je nešto posebno. Jako mi se svida onaj zid bez fuga. smile120
život je more
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 22:59
Bergenia, predivno! Obožavam kamen, pa mi je posebni užitak "prošetati" tvojim vrtom.   
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 22:56
smile227 Koji kamenjar!!!!! A i sve ostalo,same pohvale!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 22:50
Prvo sam se par putasmile39. A što drugo većsmile227smile141
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 22:13
Svaka slika sve ljepša. Kako bi bila "predugačka" kad je užitak gledati!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 21:33
Draga moja ja više ne idem u Dekoru, smjesta dolazim k tebi, jer ovo što ti imaš je konkurencija svim sajmovima cvijeća koje sam posjetila - dobro osim Bešlić - ha-ha.
Ovi tvoji opisi biljaka, svi nazivi me oduševljavaju, skužila sam da tvoje ogromno znanje o biljkama kao i baka bea rado djeliš s nama i zbog toga sam baš sretna,  trebaju nam takve osobe.
Predivni kamenjari, biljke, cvjetajuće, grmovi, a vaiagela savršena.
Jednom riječi - nemam riječi.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 21:17
sve je prekrasno smile141
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 21:16

prekrasno!prekrasno!stvarno imaš svašta nešta jako lijepog
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 20:49
predivno, bergenia, predivno!
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 20:44
Danas prije kiše šetala ja malo vrtom u dvorištu i izvan dvorišta i uslikala ovo;

U DVORIŠTU;
- društvance ispod mlade masline još se ne da - sve je u cvatu - sviđaju mi se ove saxifrage, samo da bi opstale do drugog proljeća jer do sada nisam imala sreće s njima (ljetno sunce ih ispeče)

- na prozoru žute begonije i karanfili (žuto da paše uz fasadu kuće i zato jer mi je to najdraža boja cvijeća)

- ove godine rano su mi procvjetali pakujci

-staroj maslini društvo pravi ovaj veliki crveni čuvarkuća;

- saponaria polako cvjeta, a rožac još ne tako da moja cvjetni tepih još nije potpun;

- arennaria montana;

- kod mene cvijeće svate i u zidu jer imam vrijednog muža koji je radeći zid ljepio šupljikavo kamenje na zid;
procvale delosperme;

ovom čuvarkući nije loše u svom kamenom krevetiću;

IZVAN  DVORIŠTA malo drugačija slika - kamenjar se tek stvara - kamenje je veliko a sadnice cvijeća male -
Slika kamenjara (jedan njegov dio)

Izdvojit ću ono što je sada u cvatu-
- bergenia okružena karanfilima;

- phlox, allyssum i iberis  sada najljepše cvjetaju;

- sitan cvjetak meni posebno drag (ne znam mu ime, pa ako netko zna, molit ću da mi kaže njegovo ime);

- božuri - drvenasti mi je ove godine imao ČAK JEDAN  cvijet - sram ga bilo, a zeljasti još ne cvjeta;

- doronicum;

geranium ili zdravac;

kamen sa cvijećem koje sam kupila kod bake bee ove godine i već cvjetaju (perunike su mi ocvjetale i nisam ih stigla poslikati);

- sedum i mini maćuhice;

- novo kupljeni cvijet - erisium - bumo vidli koliko će dugo plesti kod mene -

uz zid posadila sam acanthus longifolius - velika i visoka biljka - koja će me ove godine obradovato cvijetom - barem se nadam -
 - mogući cvijet;

Nekoliko grmova;
- jorgovan ( u kamenjaru);

- vaigela ( u dvorištu);

Onima koji su izdržali do kraja - znam bila sam malo predugačka- smile78

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 20:10
hoya, smrcko, baka, korijenko, niho, inaja, fermina - Daza smile79
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 16:30
Grem odmah u konobu pogledat ima li koja stara bačva.
Ne bude li, prolit ću vino( pelješko ) i zasadit hortencije u bačvu.
( Baš sam se pitala di su one tvoje krasne hortencije?)

Bez pretjerivanja, vrt ti ima najviše stila od svih viđenih ovdje.
Baš je po mom ukusu!
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 16:17
sve je divno vidi se da imaš ukusa
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 16:07
ja sam ostala bez riječi ---svaka čast nebi ništa izdvajala
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 15:58
Bačve su zakon, i simpatično društvance ispod ulikeWink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 07:49
Cvijeću i biljkama i kamenjaru sam se već divila. Ali kako reče Lantana pitari(vaze) su prekrasni. A ideja s bačvom!Thumbs%20Up
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2009 u 22:42
Aime meni cvjeća , tegle, bačvicesmile181 smile39
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.