Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 151152153154155 184> |
Korisnik | |
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smrcko, stvarno si me oduševila sa ovim vrtom! Mislim da će nas dosta pratiti tvoja zapažanja.
Ono šatiranog lista su irisi ili perunike. Kamenjar ti se predivno razrastao, dobro da još štogod stane u njega. ![]() Jeli ću i ja dobiti svoj kutak kao i brat? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Au, Smrcko, fantasticno izglada sve, ma onaj panj sa biljkama me odusevio.
Prekrasne su ti trajnice i kamenjari. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja mislim da su to perunike -neće se ništa pojaviti jer je njihovo prošlo cvijetanje ali opet vidi možda griješim
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ne znam što je to kod sanduka, ali mi se sviđa. Dobila sam bunt i ja ga raskomadala. Sad čekam i gledam hoće li se išta pojaviti.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
JOJ Legendo svaka čast i ovo kod sanduka žute ko sabljice ili je perunika -krasno je
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Poslala sam kad i tebi, kao da sam znala da igrate vrzino kolo( valjda ova izreka ne znači ništa loše)
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
E sad ti meni reci šta se sad radi sa osobama kao što sam ja ---zadivljena sa ovim što radiš. Gledam i smišljam gdje da i ja to pokušam ali nemam mijesta- i šta sad --samo šutim ali reko da te pitam jer baš imaš ideja za zanjemiti -upravo sam ja ta osoba
![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam na podršci
![]() Silvek i Gio naravno da će biti slikice, i ja sam radoznala što će tu nići ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Bakice novo cvijeće su 2. i 3. slikica odozgo. Posađeno, jedna razdijeljena, ali se primilo i diglo sve ko da je tamo i rođeno ![]() I strpljenja Bako da naraste, pa ne ide to tamo tako brzo ![]() |
|
|
|
![]() |
|
E kad ti Triška kažeš tako će i ostati, prvi put sam i vidjela anemone. Dobro su i narasle. Moja mama kaže da sjemena koja je kupovala kod nas a nikad joj nisu htjela, kad je dobila istu biljku iz vana nemože je se riješiti u korov se pretvara. Meni se čini da je svaka anemona ( njemač.)nikla, a prvo sam ih posadila u pitare. Skoro su pitari popucali od korijena ![]() U sredini između anemona ću posaditi balkonsku daliju, trebala bi biti visoka 30 cm. Ali kad dođe vrijeme još je hladno. I ona je posađena u pitar. Ma ima da skačem od sreće kad to sve se rascvjeta. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Baš me zanima kako će ti uspjeti vrt u sanducima, nadam se detaljnom obavještavanju s slikama
![]() |
|
![]() |
|
Evo ti neke dimenzije: Dimenzije kineskog humka možemo odrediti sami, no idealna bi bila dimenzija 250 x 120 x 50-70 cm( ovo je visina). http://www.napravi-sam.com/CMS/0091/Content.aspx?EID=4479 Po uzoru na vrtove tibetanskih budističkih centara, odakle ove ideje i potiču: Veličina vrta je 3.7 met * 5.5 metara, i visina kontejnera 40-60cm. I ja planiram staviti granje i lišće na dno , i malčariti boks. Može i tako kao ti, ali ja ću obložiti boks vrtnim najlonom koji će zadržavati vlagu i toplinu. A vidjet ću što će se desiti sa biljkama. Čini mi se da su i kod kuhara J. Olivera isto višli boksovi. Imaš na onom linku koji sam stavila Anaidi, mislim da si se i javljala tamo. U biti sve je jedan mali eksperiment ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ne znam za tu knjigu. Uglavnom sam ideje kupila sa interneta, ali mi se čini jako pametna. Tako bi se moglo uštediti prostor, vrijeme za plijevljenje, uredno malčariti, ušteda vode, zaštititi od voluharice i krtice, takođe i ušteda u đubrivu ( ili veće obogaćivanje zemlje, jer neproleti sa kišom sve). To se primjenjuje i na Aljaskoj, a i u Africi. Evo tu smo nešto pisali o tome <>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3041&PN=1 Ovo je eksperimentalno i ne znam kako će to sve ići s obzirom d nisam tamo svaki dan. Vrijedi pokušati. A dobro je da je MM napravio to uredno, baš sam se bojala da nesfušeri nešto. Lijepo on to napravi, za MM ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Super ! Ali zasto toliko visoko
![]() Sto ces rasti u tome? Moje su upola visina i OK su.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Smrcko super je , anemone su meni osobno ljepše kad su guste, a ovo kod tebe je baš kako treba.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Šmrcko neumorni ste!A novo cvijeće!
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i meni se dopada
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Dobrojutrica! Baš mi se sviđa ideja vrta u sanduku - čitala sam u mnogim knjigama niz pohvala na račun takvog vrta (najviše u knjizi BIO VRT, znaš li za istu?) ..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Zna li netko jesu mi anemone preguste ovako i trebam li ih još podijeliti. Strah me da ih ne uništim.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sedum floriferum posađen
![]() I ostalo cvijeće od brata. ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 151152153154155 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |