Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 14> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vidim da si ti nova Satori, pa ti želim dobrodošlicu u naše cvijetno društvo.Moja pachira je koštala nekih 30 kuna u MBM-u na akciji.Ovo u Konzumu je preskupo,
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Satori ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
Sljedeća biljka mi je pachira. Koliko je koštala ta u Bauhausu ili ova u MBM-u??
Gledala sam u Konzumu su bile oko 180kn. Isto nije preskupo... |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa Jagoda prekrasna je, danas sam je gledala u Bauhausu, nije skupa, sad mi je žao što je nisam kupila, no bit će još prilike. Kupila zato ponešto od sukulenata.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo kupila ja pachiru na akciji u MBM-u pred 2 mjeseca i lijepo mi raste i radi nove listiće...Malo je zalijevam i držim na srednje osvjetljenom mjestu u kući....Nadam se kako ona napreduje da će se tako popravljati i novčana situacija.. ah puste želje....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
scat ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
Hvala na odgovorima. Jos je uvijek ista ni lijevo ni desno, al bar ne vene pa cemo vidjet.
|
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Nikako ne cesto zalijevati! Ja svog zalijevam jednom u tri tjedna (sada po zimi i rjedje) i uglavnom ga tretiram kao nolinu. Raste kao blesav! Sunce mu kroz prozor ne smeta, ali ako na njega padne direktno sunce, on odmah dobije zute i smedje mrlje po listovima. To je toliko izrazeno da ja nisam mogla vjerovati kad su se te mrlje pojavile na mojoj pachiri po drugi put jer nisam vidjela od kud bi ga sunce przilo, sve dok jedno jutro nisam otvorila balkonska vrata na sasvim drugom kraju stana i vidjela da jedna sunceva zraka (kroz cijeli hodnik) dolazi do pachire i pada na bas te listove koji su mu zutjeli.
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
DonaB ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
|
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
jao, pa ne znam baš, ovi tvoji listovi Scat izgledaju jako zdravo, ja imam tu biljčicu već devet mjeseci, al je jako teško uspijevam održati, nalazi se u dnevnom boravku gdje ima dovoljno sunčeve svjetlosti tokom cijelog dana, zalijevam je jednom sedmično, al ona ne miče, razvije se novi list al starija dva se istačkaju nekim žutim pjegama i moram ih otkinuti jer ružno izgledaju.Ako neko ima neki savjet kako njegovati ovu biljku neka javi, hvala unaprijed.A evo vidim ovdje da ta biljčica donosi sreću i novac, a ja se spremala da je bacim, sad sam odustala od toga.
![]() |
|
![]() |
|
scat ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Pachira. Zovu ga i drvo novca. Jako lijepog drvo dlanastog lista i debla koje raste isprepleteno iz više debala. Jaklo zanimljivo drv, koje potječe iz dalekoga Tajlanda. To drvo pronašao je siromah koji se od njega, uzgojivši ga, obogatio. Od tuda mu i naziv drvo novc. Ako želite da cam donosi novac, između deblama, stavite mu kovanicu, a ako želite da vam nosi sreću, povežite oko njega zlatnu vrpcu (traku). Vrlo je zahvalan za održavanje, no zahtjeva prskanje po listovima i zalijevanje svaka dva tjedna.
![]() |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Samo da unesem kratku opasku u vezi pachire i sunca. Primijetila sam da joj listove, kao sto i kazu, przi direktno sunce, medjutim izgleda da joj ono koje je filtrirano kroz zatvoren prozor uopce ne smeta.
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
evo, vec su se formirali listici, a prije koji dan sam napisala da su nikli pupici. stvarno ne vjerujem kolko brzo i ludo raste :))
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Znači tako rijetko, ja sam negdje svakih 10-ak dana, a sad ću i ja prorijedit zalijevanje.
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
sretno s tvojom pachirom! moja frendica je ima u jakom hladu i zato se nije pomakla u rastu od kad ju je kupila, ali je isto prekrasna.
|
|
![]() |
|
joooj, ja doslovno zaboravim na nju jer je u drugoj sobi pa je zalijem svakih 3-4 tjedna po cca 2 dcl vode.
|
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Vida7hr, koliko često ti zalijevaš svoju pashiru, i koliko otprilike vode uliješ. Ja sam moju stavila do prozora i izgleda da je prije imala premalo svjetla, sada su se počeli pojavljivati novi listići, ali još uvijek nisam sigurna je li se potpuno oporavila i bojim se da ne propadne, tako da još nisam sigurna kakva joj njega treba.
|
|
![]() |
|
ovo moram podijeliti s vama... moja pachira je skroz podivljala s krosnjom i nije mi se svidio oblik pa sam cijelu krosnju posjekla prije nekih 3 tj i vec sad ima 10 pupica mladica :)))
|
|
![]() |
|
Frida hvala na brzom odgovoru.Ova tema ima 11 stranica pa nisam sve pregledala, ali sad jesam pa sam naišla na slike.Moram priznati da ne znam za tu biljku,nisam je do sada snimila,ali možda me zaintrigira zbog svog imena....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Pa na prvoj stranici imas...prva slika...a i kasnije se pojavljuju slike...imala sam je godinu dana, a onda je iz čista mira odbacila listove i uginula...lova me bas nije htjela...čak mi se cini da mi je poslije nje nesto bolje i krenulo po tom pitanju
![]() |
|
![]() |
|
pregledavajući aktivne teme naišla sam na ovu temu.Moram priznati ne znam koja je to biljka.Možda sam je i vidijela ali po imenu ne znam.Stavite koju sliku za prepoznavanje......
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |