Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2009 u 14:46
Pa priznajem ,toga ima ,malo manje sad Embarrassed. Ali i drugo cvijeće sobno tretiram isto i u istim uvijetima pa raste kao ludo ,jedino ono protestira.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2009 u 14:46
mozda je u prevelikoj posudi pa raste samo u korjenje a stabljika nikud
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2009 u 14:30
hrane?
Monk...

prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2009 u 21:26
Ajde cure,znanje na sunce! Već pet godina imam drvo života koje imam osjećaj nije naraslo niti 5 centimetara. Koja je baš točno podvrsta ne bih znala. U dnevnom boravku je,nije na direktnom svjetlu,tj. suncu (normalno kad ga ima),zalijevam ga tek kad je zemlja suha,listovi su izjednačene boje a on ni makac! Zna li netko što bi njemu nedostajalo sve ove godine ???smile208
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 21:08
da odozgo je zemlja suha, a zalijevam ih u podložak zato što mi je ostajalo kamenca na zemlji kad se osuši, jer nam je voda dosta tvrda. od stabljike su mi izagnila dva izdanka kojima nije bilo spasa jer su od drva trulili, sad sam ih odrezala, pa me zanima čime da zaštitim drvo gdje je odrezan izdanak i kako mogu zakorijeniti ove izdanke šta sam odrezala (sasjekla sam truli dio i ostao je 15 cm duljine zdravih listova)?
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2009 u 21:22
A čemu je iz podmetača zaljevaš?Zalij je normalno,odozgo,i nakon pola sata ,ako ima vode u podmetaču,makni je.Ja svoje zaljevam jako rijetko.Ljeti prođe i 2 tjedna a zimi ,suh je zrak,pa malo češće.Uglavnom,zemlja mora sva biti suha prije nego je zalijem opet.Tebi je vjerojatno odozgo  gotovo uvijek suha zemlja pa je možda prečesto zaliješ.
Ja sam ,po svojima,primjetila da  im suše ne može toliko naškoditi ko vlaga prevelika.
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2009 u 17:30
..ali bi prethodno rez trebalo premazati voskom ( kalemarskim ili obichnim , od svece) kako ne bi "isticao"  sok i kako se sushenje ( ispod reza ) ne bi nastavilo
Monk...

Na vrh
alenasms View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alenasms Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2009 u 08:31
Lana, dio koji je počeo truliti odreži do zdravog dijela jer će zahvatiti postepeno cijelu biljku.Redovno zalijevaj, prehranjuj, i nakon izvjesnog vremena će iz tog dijela da izvire zeleni listovi, to se meni desilo.Nećeš pogriješitiThumbs%20Up.
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 09:55
trebam vašu pomoć, u veljači sam dobila dracenu fragnes (tako nešto piše na kartici) koja ima dva drva jedno je zeleo, jedno sivkasto (suho). ljetos su mi se listovi počeli djelomično sušit mada nisam pretjerivala u zalijevanju nego onako pomalo svako 10-15 dana. prije dva-tri dana na onom suhom stablašcu mi je jedan izdanak počeo truliti (onako dobiva smeđu boju koja se širi). šta da radim s njim, dal da ga odrežem il da ga ostavim ? ako da trebam li paziti kako to napraviti?
inače dracene me baš ne vole više manje sve mi počmu truliti (a stvarno ne pretjerivam u zalijevanju, uvijek stavljam vodu u tanjurioć i bacim višak) više ne znam u čemu griješim
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 13:29
lavinia možeš otvoriti i svoju temu u slikama cvijeća, a ako imaš vrt možeš i pod temom vrta. Prošetaj malo forumom pa vidi. 
Na vrh
Lavinija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavinija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 11:21

Lana2 hvala ti puno! Sada cu da sredim cvijece, pa cu slikati i postaviti ovde, samo da nadem temu gde se stavaju "nepoznati" vidovi, imam oko 10-tak  a im neznam imena.

Hvala sto mislis da mi je hravatski ok, mozda geni cine svoje Wink

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2009 u 07:58
U ovom slučaju fertilize znači dodati gnojivo. Suhi dio lista slobodno odreži jer od njega ionako nema nikakve koristi za biljku, a zdravi dio ostavi.

Btw nemaš razloga da se ispričavaš za tvoj hrvatski sasvim je OK. Thumbs%20Up
Na vrh
Lavinija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavinija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2009 u 23:46
Procitala sam nesto, sad znam: definitivno previse vode, zao bi mi bilo da je ostavim dugo bez ode ali kad moram...
Nego daj recite samo sta znaci to "fertilise" i kako da sredim ono napola suho lisce. Jedan je poprilicno suh, ocrneo je, i ima jos 2-3 sa zutim flekama, ali sve na svemu pocetak lista je zdrav.
Ne zelim da gledam one isusene. Mogu li da samo jednostavno otklonim suh deo a da zdravi deo lista ostavim?

Na vrh
Lavinija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavinija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2009 u 21:49
Bok svima! Prvo izvinite na moj hrvatski jer nisam iz hrvatske :)
Imam mali problemcic pa nadam se da bi ste mi mogli pomoci.
Imam dracenu, dobila sam je kao poklon prije par tjedna i primjetila sam da neki listovi postaju zuti, sad su vise crni. Na neki maleni kartoncic u nju pisalo je da ne treba biti direktno na suncu, da treba zalivati 1 put tjedno i trazi neka "fertilise" 1 put mesecno, a ja ni pojma nemam sta je to.
E sad, sta da radim sa one vec napola osusene listove i da mi pojasnte sta podrazumejavu pod fertilise.
Mozda imate vec napisano, ali ne zelim da mi se dracena osusi, pa zato odma nakon prihvacanja postavljam pitanje. Inace imam puno cveca kod kuce, i svi su super (na pola im neznam imena ali vazno oni su super), pa tako da nije mi prvo cvece, bas sam odgovorna za te stavri, ali ova prelepa dracena me jako nervira. Zatoa sto postoje vise tipove na dracene samo cu vam reci da je potpuno ista kao ona poslednoj slici i sa isti kartoncic u nju cak!Tongue Ja cekam odgovor a sutra budem slikala moje cvece pa postaviv slike u temu koju nadem za toa! Hvala unpred!
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 11:42
imam i ja ovakvu dracenu, ostavila mi je nevista 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 09:15
Super je ova šarenolisna, ja imam takvu potpuno zelenu, i još nekoliko vrste. Jednu uskih listova već imam 15 godina i uvijek je lijepa.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 08:48

Jedna od novih biljaka na terasi MPK, nije zahtevna pa je pogodna za pocetnika koji tek ulazi u svet biljaka Wink.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Lidach View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lidach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2009 u 13:59
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Originalno poslano od člana Lidach Lidach napisao:

Citam vas jako dugo i mislim da je doslo vrijeme da vam pokazem maminih nekoliko dracena i jos nekog cvijeca i malo vrta.
link za album: http://public.fotki.com/Liddy/

Krasno cvijeće oduševo me benjamin,što mama radi pa ovako lijepo izgleda, listovi krupni zeleni?Moj jadan bez lišća preko ljeta se oporavi ali zima ga uništi.

Nista posebno koliko ja znam. Zalijeva sve biljke s vodom u kojoj su bile kore od banana, u proljece obavezno ide van u dvoriste pod tresnju u kojoj dobiva hlad, i tamo bude dok mama neodluci unijeti nazad sve biljke u kucu. Inace ovo mu je stalno boraviste, pokraj njega je radijator koji u zimi grije 0-24h i cini se da mu to ne smeta, a mama ga povremeno okrene i sprica ga s nekim sprejom za sjaj lisca, to se valjda u cvjecarnici kupi.
Na vrh
Monk View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2009 u 20:57
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Može i na sunce bez problema samo je treba ranije iznijet da se prilagodi,moja je na balkonu od četvrtog mijeseca.Svako zlo za neko dobro,grane ogolile isto kao  kod tvoje odrezala ih izrezala na desetak centimetara i sutradan kad se rez posušio položila u zemlju plitko i prekrila prozirnom folijom.Izraslo deset prekrasnih mladih biljčica neke podijelila a neke zadržala,matična biljka baš se nije oporavila ali puno mladih oko nje izraslo.Pogledajte..

Eh jesam pogrešno stavila slike ovo je mislim yuca?.

jeste , Yuca je ...dracene ne podnose toliko sunce kao Yuce ( koje mogu na direktno svetlo) dracene mogu vani ali u HLAD. ( bez ikakvog direktnog svetla)

Monk...

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2009 u 16:35
To ću i napravit pa vidim onda rezultate.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.