Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 34> |
Korisnik | ||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pa priznajem ,toga ima ,malo manje sad
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
mozda je u prevelikoj posudi pa raste samo u korjenje a stabljika nikud
|
||
cvijet za cvijet=buket
|
||
![]() |
||
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
|
hrane?
|
||
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
||
![]() |
||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
|
Ajde cure,znanje na sunce! Već pet godina imam drvo života koje imam osjećaj nije naraslo niti 5 centimetara. Koja je baš točno podvrsta ne bih znala. U dnevnom boravku je,nije na direktnom svjetlu,tj. suncu (normalno kad ga ima),zalijevam ga tek kad je zemlja suha,listovi su izjednačene boje a on ni makac! Zna li netko što bi njemu nedostajalo sve ove godine ???
![]() |
||
![]() |
||
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
|
da odozgo je zemlja suha, a zalijevam ih u podložak zato što mi je ostajalo kamenca na zemlji kad se osuši, jer nam je voda dosta tvrda. od stabljike su mi izagnila dva izdanka kojima nije bilo spasa jer su od drva trulili, sad sam ih odrezala, pa me zanima čime da zaštitim drvo gdje je odrezan izdanak i kako mogu zakorijeniti ove izdanke šta sam odrezala (sasjekla sam truli dio i ostao je 15 cm duljine zdravih listova)?
|
||
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
A čemu je iz podmetača zaljevaš?Zalij je normalno,odozgo,i nakon pola sata ,ako ima vode u podmetaču,makni je.Ja svoje zaljevam jako rijetko.Ljeti prođe i 2 tjedna a zimi ,suh je zrak,pa malo češće.Uglavnom,zemlja mora sva biti suha prije nego je zalijem opet.Tebi je vjerojatno odozgo gotovo uvijek suha zemlja pa je možda prečesto zaliješ.
Ja sam ,po svojima,primjetila da im suše ne može toliko naškoditi ko vlaga prevelika.
|
||
![]() |
||
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
|
..ali bi prethodno rez trebalo premazati voskom ( kalemarskim ili obichnim , od svece) kako ne bi "isticao" sok i kako se sushenje ( ispod reza ) ne bi nastavilo
|
||
Monk...
||
![]() |
||
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
|
Lana, dio koji je počeo truliti odreži do zdravog dijela jer će zahvatiti postepeno cijelu biljku.Redovno zalijevaj, prehranjuj, i nakon izvjesnog vremena će iz tog dijela da izvire zeleni listovi, to se meni desilo.Nećeš pogriješiti
![]() |
||
![]() |
||
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
|
trebam vašu pomoć, u veljači sam dobila dracenu fragnes (tako nešto piše na kartici) koja ima dva drva jedno je zeleo, jedno sivkasto (suho). ljetos su mi se listovi počeli djelomično sušit mada nisam pretjerivala u zalijevanju nego onako pomalo svako 10-15 dana. prije dva-tri dana na onom suhom stablašcu mi je jedan izdanak počeo truliti (onako dobiva smeđu boju koja se širi). šta da radim s njim, dal da ga odrežem il da ga ostavim ? ako da trebam li paziti kako to napraviti?
inače dracene me baš ne vole više manje sve mi počmu truliti (a stvarno ne pretjerivam u zalijevanju, uvijek stavljam vodu u tanjurioć i bacim višak) više ne znam u čemu griješim |
||
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
lavinia možeš otvoriti i svoju temu u slikama cvijeća, a ako imaš vrt možeš i pod temom vrta. Prošetaj malo forumom pa vidi.
|
||
![]() |
||
Lavinija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 14 |
|
Lana2 hvala ti puno! Sada cu da sredim cvijece, pa cu slikati i postaviti ovde, samo da nadem temu gde se stavaju "nepoznati" vidovi, imam oko 10-tak a im neznam imena. Hvala sto mislis da mi je hravatski ok, mozda geni cine svoje |
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
U ovom slučaju fertilize znači dodati gnojivo. Suhi dio lista slobodno odreži jer od njega ionako nema nikakve koristi za biljku, a zdravi dio ostavi.
Btw nemaš razloga da se ispričavaš za tvoj hrvatski sasvim je OK. ![]() |
||
![]() |
||
Lavinija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 14 |
|
Procitala sam nesto, sad znam: definitivno previse vode, zao bi mi bilo da je ostavim dugo bez ode ali kad moram...
Nego daj recite samo sta znaci to "fertilise" i kako da sredim ono napola suho lisce. Jedan je poprilicno suh, ocrneo je, i ima jos 2-3 sa zutim flekama, ali sve na svemu pocetak lista je zdrav.
Ne zelim da gledam one isusene. Mogu li da samo jednostavno otklonim suh deo a da zdravi deo lista ostavim?
|
||
![]() |
||
|
Bok svima! Prvo izvinite na moj hrvatski jer nisam iz hrvatske :)
Imam mali problemcic pa nadam se da bi ste mi mogli pomoci.
Imam dracenu, dobila sam je kao poklon prije par tjedna i primjetila sam da neki listovi postaju zuti, sad su vise crni. Na neki maleni kartoncic u nju pisalo je da ne treba biti direktno na suncu, da treba zalivati 1 put tjedno i trazi neka "fertilise" 1 put mesecno, a ja ni pojma nemam sta je to.
E sad, sta da radim sa one vec napola osusene listove i da mi pojasnte sta podrazumejavu pod fertilise.
Mozda imate vec napisano, ali ne zelim da mi se dracena osusi, pa zato odma nakon prihvacanja postavljam pitanje. Inace imam puno cveca kod kuce, i svi su super (na pola im neznam imena ali vazno oni su super), pa tako da nije mi prvo cvece, bas sam odgovorna za te stavri, ali ova prelepa dracena me jako nervira. Zatoa sto postoje vise tipove na dracene samo cu vam reci da je potpuno ista kao ona poslednoj slici i sa isti kartoncic u nju cak!
![]() |
||
![]() |
||
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
|
imam i ja ovakvu dracenu, ostavila mi je nevista
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Super je ova šarenolisna, ja imam takvu potpuno zelenu, i još nekoliko vrste. Jednu uskih listova već imam 15 godina i uvijek je lijepa.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
|
Jedna od novih biljaka na terasi MPK, nije zahtevna pa je pogodna za pocetnika koji tek ulazi u svet biljaka ![]() |
||
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
||
![]() |
||
Lidach ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Nista posebno koliko ja znam. Zalijeva sve biljke s vodom u kojoj su bile kore od banana, u proljece obavezno ide van u dvoriste pod tresnju u kojoj dobiva hlad, i tamo bude dok mama neodluci unijeti nazad sve biljke u kucu. Inace ovo mu je stalno boraviste, pokraj njega je radijator koji u zimi grije 0-24h i cini se da mu to ne smeta, a mama ga povremeno okrene i sprica ga s nekim sprejom za sjaj lisca, to se valjda u cvjecarnici kupi. |
||
![]() |
||
|
jeste , Yuca je ...dracene ne podnose toliko sunce kao Yuce ( koje mogu na direktno svetlo) dracene mogu vani ali u HLAD. ( bez ikakvog direktnog svetla) |
||
Monk...
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
To ću i napravit pa vidim onda rezultate.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |