Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 67>
Korisnik
Poruka
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2009 u 21:03
Hvala Triša na pozivu!
Pročitala sam da se skuplja kod tebe poveće društvance!
Voljela bih doći, ali još ništa ne obećajem!
Clematis ne nosim, ali nešto drugo................ moguće.............
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2009 u 21:22
Klematis je stvarno divan i sad si mi dala ideju da si i ja iduču godinu kupim klematis i posadim ga u teglu .
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2009 u 22:55
Clematis je pravi slatkis
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 17:40
baš je pravi anđeo tvoj klematis smile64
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:52
Štefica, gioiaa, hana velika pusa i hvala što posjećujete moj vrt!smile78

A kako je danas nedjelja i malo slobodnog vremena, prošetala sam danas svojim vrtom s aparatom u ruci i evo što sam zabilježila.
Puno toga je u cvatu iako ni sama ne znam kako to jadno cvijeće podnosi ove visoke temperature. bila sam u vrtu oko 10 sati, a već je bilo nesnosno vruće!
Za početak, nešto novi  (od Bake Bee) - verbascum -

Nešto plavo niklo iz lukovica (sorry, ali nisam zapisala i normalno zaboravila)

Čini mi se ostrugica ili centranthus ruber;

- coreopsis;

- potentila ili petoprsta;

- sašta pomalo (graničica, lavanda i  smrdljivi cvjetak kojemu ne znam ime):

- santolina (sivolisna i zelenolisna);

Obožavam gipsophile, i imam ih više vrsta svuda po kamenjaru;
- puzava, gipsophila repens:

- niska ili gipsophila paniculata koja napravi cvjetni grmić -

-

- jedna vrsta timijana - Doone Valley -

- acanthus longifolius je sada u punom cvatu i dugo mu traje cvijet. Oduševio me jer mu je ovo prva godina cvatnje;

- delosperme ima posvuda kod mene i cvate cijelo ljeto, meni posebno drag cvijet koji uspjeva u nemogućim mjestima, škrtoj zemlji, na kamenu;

- cvate i noćurak velikim žutim cvijetovima:

- Nekoliko sličica u kojemu ima svega i svačega;
- kombinacija trava i seduma;

- sedumi, karanfilići i krvavac:

- još jedan sedum, ovaj put šarenolisni;

- lanjske godine nabavila sam si pampasicu i zasadila je u sredini dichondre, ali mi nekako slabo raste...Što mislite hoće li biti što od nje ili da joj nađem bolje mjesto?

Maslina je ove godine odlično cvjetala, da li će biti i plodova to ćemo još vidjeti? Lavandu mogu već porezati.

Slijedi cvijeće u posudama;
- nabavila još jedan clematis " Niobe" crvenog cvijeta. Slabo raste, zašto?
  Pravi društvo clematisu " Multiblue" - plavom, ali ne znaš koji je gori:

- u blizini smo presadili i jasmin koji lijepo napreduje pa će valjda onda on popuniti  prazninu;

- anđeoska trublja je ogromna, samo što nije procvjetala;

Sjećate se mojih hortenzija u bačvama;
- slika kad su bile zasađene;
- i danas;

- ove tamno crvene ove godine štrajkaju sa cvatnjom, no to je moja greška jer sam ih podrezala;

Afrički ljiljan samo što nije procvjetao. Ove godine će imati puno cvijetova. Jedva čekam;

Posebno sam ponosna na ovu crveno-žuto-ljubičastu kombinaciju (milions bells i bidens)

- i ovaj bešlićev kaktusić će mi procvjetati, barem se nadam da mu je to pupoljak;

- Ups, zaboravila sam silvekino cvijeće. Ona mi je poslala puuuuuno sjemenja, sada je to cvijeće počelo cvjetati. Ima ti cinija, djevojačkog oka i cosmosa. Još jednom hvala SilveK;

Za kraj (jesam vas udavila, priznajte?!) sličice moje ljetne rezidencije u hladovini. Ove godine nema albizie pa to izgleda ovako;

- a tu se nalaze karanfili koji ne vole sunce (crveni, tamno-crveni i žuti);

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:57
smile227 bože koja divota! ova santolina miriše do mene,hortenzije velike i ljepe,odlično sve za 5!
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:01

aaaaaaaa šta tu svašta ima Clap

na slici sa graničicom i lavandom je muškatna kadulje....jel nju zoveš smrdljivicom LOL

nešto slično ovom acanthus je kod mene niklo divlje na livadi
ne vidim baš najbolje na tvojoj slici....da li je to ovo:

i ako je da li je trajnica ?
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:04
E tebe Bergenija stvarno treba opljačkati -ma svaka ti čast
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:04
Ako je to što sam i ja kupila - zove se brodiaea.
Samo se ja ne usudim slikati ne moja ne sliči ni na što:

Sve ti je lijepo i uredno, skladno ... Hladovina ... ma što 'š govorit?
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:13
Bergenija, prava divota. Sve ti je prekrasno, ali prkosi ikaranfili su bas nekako posebni.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 14:43
Draga Bergenia, malo sam ti navratila u dvorište....i mogu ti reći da sam lijepo odmorila oči! Blue Angel je predivan....trebao bi ti cvasti cijelo ljeto (sa nekim kratkim prekidima), samo što su kasniji cvjetići nešto manji, sa manje latica i svjetlije boje....ali cvate, bar kod mene, cijelu sezonu. Bačve sa hortenzijama su savršene, ma....sve ti je super....smile79
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 21:07
Hvala roseTongue!
Iris, da ja muškatnu kadulju zovem smrdljivicomWink, što ću kad nema  primamljiv miris! A ova j tvoj cvjetak sliči acanthusu, cvijetom i lišćem ali mi izgleda jako nizak! Ovaj moj bi trebao narasti  preko metra. Moj  raste u jako škrtoj zemlji, slaba prihrana i zato je negdje 60 cm visok. Teta koja mi ga je dala ima ga ispod prozora i stvarno naraste visoko ( normalno da ga njeguje više od mene). Možda će netko drugi prepoznati ovaj tvoj cvijetak! Sorry.....

Niho, samo dođi, spremna sam da te počastim smile142
Hoya, hvala na prepoznavanju cvijeta!
Zapisala ime da znam za ubuduće.smile78
Fuksija, karanfile sam previše rasadila tako da ću ih morati početi razdavati jer ih imam previše, posvuda su. Tako da ako ih želiš, samo se javi. Roza cvjetaju i mirišu!Wink

Flavia, hvala za  informacije o clematisu Blue Angel , ali što da radim sa ova nova dva koja su sve samo ne lijepa!?Confused

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 21:11
nema problema bergenija....možda su samo rođaci LOL
ma za ime više manje.....bitno da rastu i cvjetaju Smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 23:32
Slažem se s Niho, trebalo bi te opljačkati, toliko ti je predivno cvijeće smile57
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 00:05
hortenzije u bacvi super izgledaju ,a za ostalo
,sve ti je preslatko
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 09:06
Bačva izgleda super ,hortenzije su se super razrasle!a karanfili su predivni!Thumbs%20Up
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 09:23
Bergenia.....za nove klematise.....trebaš jedino čekat da "porastu".....za prvu godinu ti je dovoljno da vidiš kakve je boje cvijet..., a slijedećih sezona će oni biti sve ljepši i bujniji, vidjet ćeš! Dakle, samo strpljenja! smile75
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 10:44
Koje lijepo cvijeće? Prekrasna kombinacija kamena i ljepote. Bačvice se  tako  lijepo uklapaju u cjelokupnu sliku vrta.smile64
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 10:59
Ljepoda da boli glava sve mi se sviđa,a pogotovo truba,afrički ljiljan,pa bačvice i suncobran,hladovina.Mogu si samo zamislit kako ti se lijepo odmarati u ovim ljetnim mjesecima

[/IMG]
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 11:26

Kod tebe je već prava ljetna idila, nemogu ništa izdvojiti jer je sve divno, blizu si Decore pa si možeš svaku specijalnu biljku brzo nabaviti....

Imaš super kombinacije u kamenjaru!!!!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.