Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja rascvjetana terasa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja rascvjetana terasa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 69>
Korisnik
Poruka
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 12:12
....sad počinju uši napadati....u startu ih zaskoči...ja sam vatom i običnom vodom dizala sa vrhova dipladenije...kud mi prvo na nju?!...kod mene crveno-narančaste uši....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 12:31
Kod mene su neke male crne, mislim da takve napadaju i jasmin...Prošle godine su bile sam na jasminu a ove godine na mnogo više tegli ali nisu ni blizu jasmina bile...

Smrcko to sam nešto kod tebe danas počela čitati za onu tvoju hortenziju...moram probati i ja...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 12:40
Meni su na terenu male crne vragulje posušile granu tekome. Prašila sam ih neopitroidom i špricala nekim sapunicama, da ne idem na težu kemiju. Ali vraga kiša sapere i dok ja odem na teren posislale svu granu, a bar je ostala druga grana.Confused

Sve što te zanima u vezi hortenzije pitaj, ja sam imala pravu borbu dok gospođi nisam našla što joj paše.Wink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 12:42
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

lipo ti je sve rascvitano, a surfinije imam i jako sam zadovoljna kako napreduju...znaš nisi jedina koja muku muči oko zalijevanja za vrime godišnjeg

Pčelice meni svekar zaljeva cvijeće, a ti se zamisli kako to izgleda kada čovjek star 73 godine to radi. Ne mogu ga još maltretirati da ga i dohranjuje, a i ono što zalije  najčešće pliva u vodi, tako da moram pod hitno isprobati ovaj patent od Hoye!!!
Olakšat ću i sebi i njemu...Smile

Otok, šteta što nisi bila u pravu, što se tiče pupa na passiflori...Smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 12:43
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Meni su na terenu male crne vragulje posušile granu tekome. Prašila sam ih neopitroidom i špricala nekim sapunicama, da ne idem na težu kemiju. Ali vraga kiša sapere i dok ja odem na teren posislale svu granu, a bar je ostala druga grana.Confused

Sve što te zanima u vezi hortenzije pitaj, ja sam imala pravu borbu dok gospođi nisam našla što joj paše.Wink
I ja sam svoje špricala sa neopitroidom i čini mi se da sam ih suzbila vidjet ćemo .

A što se tiče ovog vašeg patenta, to bi vjerojatno moglo i za tegle proći???
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 13:24
To se primjenjuje za biljke u zemlji( ako misliš na one boce uz hortenziju ).
Boca se zakopa oko 2/3 u zemlju ili moža cijela( od 2 litra, te je odsjeć na visinu koja paše), ubaci u nju zemlja da sporije otiče. A mislim da će i biljka sama doći korijenom u bocu i uzimati koliko joj treba.

Ovaj drugi patent je sa najlon čarapom, zamolit ćemo da nam Hoja uslika kako to izgleda kad bude to radila.Wink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 13:31

To se primjenjuje za biljke u zemlji( ako misliš na one boce uz hortenziju ).
Boca se zakopa oko 2/3 u zemlju ili moža cijela( od 2 litra, te je odsjeć na visinu koja paše), ubaci u nju zemlja da sporije otiče. A mislim da će i biljka sama doći korijenom u bocu i uzimati koliko joj treba.

Ovaj drugi patent je sa najlon čarapom, zamolit ćemo da nam Hoja uslika kako to izgleda kad bude to radila.Wink
To ne znam, ali ću otići kod Hoye svakako pogledati...
Hvala ti za savjet.Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 13:34
Nema kod Hoje slika( bar mislim ), zamolila sam je da poslika kad bude to radila.

Ako ti bude hitno ja ću napraviti i slikati da ti objasnim. Ona je meni to uživo demonstrirala.Wink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 13:54

Nema kod Hoje slika( bar mislim ), zamolila sam je da poslika kad bude to radila.

Ako ti bude hitno ja ću napraviti i slikati da ti objasnim. Ona je meni to uživo demonstrirala.Wink
Ma nije mi hitno za danas, ali sutra to moram imati.LOL

Ma šalim se, ja idem na more opet krajem srpnja, a trebala bih to isprobati bar tjedan prije da vidim da li funkcionira ili ne???
Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 13:59
Do tada,ako Hoja ne bude to radila, ja ću eksperimentalno napraviti i slikati.
Nemaš brigeThumbs%20Up
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:07
Evo još malo moga cvijeća, ali molim za pomoć jer po listu ne mogu prepoznati...

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:08
Nadam se da će netko na jednoj od ove dvije slike prepoznati bugenviliju...
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:14
A sada malo morskog ugođaja...

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:17
I konačno sam dočekala da i moja lavanda procvjeta...ali na žalost ne miriše tako lijepo kao na moru.
I moj mediteranski kut u Zagrebu...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:19
ovo gore drvce si dobila od Lantane? ako jesi onda budem i ja vesela što ću konačno znati što sam dobila jer poslala mi je to i još nešto (biljčici zanimljivo mirišu listovi (nije rogač i nije lovor)). Sad će se valjda tu javiti pa da si konačno zapišem imena. Inače je kod tebe sve prekrasno rascvjetano.

Dobar provod i barem suho vrijeme sutra ti/vama želim.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:24
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

ovo gore drvce si dobila od Lantane? ako jesi onda budem i ja vesela što ću konačno znati što sam dobila jer poslala mi je to i još nešto (biljčici zanimljivo mirišu listovi (nije rogač i nije lovor)). Sad će se valjda tu javiti pa da si konačno zapišem imena. Inače je kod tebe sve prekrasno rascvjetano.

Dobar provod i barem suho vrijeme sutra ti/vama želim.
Hej Tija bok,
nikako kod tebe da svratim, u totalnom sam zaostatku!!
Da li ovo cvijeće gore kod tebe već cvjeta???

A za svadbu me ne pitaj, stalno gledam na netu prognoze.Za sutra najavljuju kišu i 18 stupnjeva!!!
Znaš li ti koja je to temperaturna razlika???
Ali sinoć sam već pripremila šta još preko da obučem jer je to što mislim obući obična ljetna haljinica...ima da se smrznem u crkvi i dok dođemo do restorana!!! A ne mogu samo otići u Globus, ipak mi je to bratić...e jesu ga potrefili sa vremenom...Confused
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:46

Na lantaninon temi piše:
.... "zuta penjačica" se zove Senecio angulatus, porodica Asteraceae
Može se formirati i kao grm ako joj kidaš vrhove, meni je išla u visinu i prekriva jedan dio zida, cvate u jesen kad nema baš puno cvijeća i zato je dobra.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:48
Ja cijelo vrijeme mislim da ti imaš samo balkon i balkonsko cvijeće, a ono i vrt i voćnjak. Bojiš se da ti neslistim voćke, kao od nekih trešnjiceWink

Želim ti lijepi provod sutra   

Sin mog ujaka je 2005. imao svadbu u istom hotelu. Možda mi bude i koji rođak na svadbi.Wink

Za sve veseljake na svadbismile79
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 14:55
Dobar provod proljece:)))
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2009 u 15:03
Hoya uništila si mi i poslednju nadu sa ovim objašnjenjem. Sve sam se nadala ali po listovima bih rekla da nije bugenvilija.

U svakom slučaju hvala ti na objašnjenju,smile79
Smrcko, ja zaista imam samo balkon, a od ovog proljeća i jedan mali komadić na vrtu. Eh, onda se moja sverkrva sjetila da mi da još jedan komadić vrta koji je uvijek u hladu.
A sve ostalo što vidiš je njen vrt, to jest i mi to jedemo, ali to je njen raj i u to se ne dira. A trešnja ako si i nju skužila je od susjeda ali je tako velika i lijepa da i mi beremo, mislim oni nas nude jer ne mogu je samo pojesti nikako a i moga Ivana obožavaju pa smo si dobri... Uh odoh ja skroz sa teme...

A ovo za rođake nije ništa isključeno. Neki dan mi je čitao koga je sve pozvao pa mi je bilo malo neugodno jer ih se puno ne sjećam a to su sve bratići ali neki iz Slavonije, neki iz Istre, a neki iz Bosne...
Bit će to cijelo večer ponovno upoznavanje!!!
A što se tiče opuštanja eh to mora biti, ja sam ti veseljak po prirodi...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 69>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.