Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 67>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 16:19
Originalno poslano od člana bergenia bergenia napisao:

Dada, što se tiče požutjelih listova.................Mislim da je to zbog ne prihranjivanja i slabijeg zalijevanja. MM i ja smo bili odsutni 5 dana i prepustila sam zalijevanje svekrima koji su to obavljali super (nemam primjedbi) ali ne i za nju koju ja zalijevam dva puta dnevno i često dodajem prihrane (NPK ili uree) Inače nešto mi stalno  papa njezine  listove..................
SilveK, ipak je kod mene nešto toplije nego kod tebe........vjerujem da če i tebe obradovati tvoj ljiljan.............

Mislim da moja brugmansija ne bi prošla doping kontrolu, često ju gnojim preko listova, a i u zemlju sam zabila štapiće. Zalijem ju svaki dan, a uz to, svaki dan pada kiša, tako da ne vjerujem da joj je zemlja suha. Mislim da ju je ipak napalo nešto, ne znam što...listovi izgledaju malo izgrickano, a na nekim mjestima kao da su prozirni.
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2009 u 14:34
Dada, što se tiče požutjelih listova.................Mislim da je to zbog ne prihranjivanja i slabijeg zalijevanja. MM i ja smo bili odsutni 5 dana i prepustila sam zalijevanje svekrima koji su to obavljali super (nemam primjedbi) ali ne i za nju koju ja zalijevam dva puta dnevno i često dodajem prihrane (NPK ili uree) Inače nešto mi stalno  papa njezine  listove..................
SilveK, ipak je kod mene nešto toplije nego kod tebe........vjerujem da če i tebe obradovati tvoj ljiljan.............
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 23:05
Prekrasne slike! Ismene su zakon, nabavila sam ih i ja ali još ništa od cvijeta. A i tvoj tigrasti ljiljan je pretekao mog, ja još uvijek samo gledam pupoljke, tvoj je stvarno smile227
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 21:20
Prekrasno ti je cvijeće! Vidim da i tvojoj brugmansiji žute doljnji listovi...mojoj je otpalo pola listova, ne znam uzrok, ali vidim da idu mladi listići. Znaš li ti zašto listovi požute i otpadaju?
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 20:49
Ja opet došla da se nagledam ote ljepote-i ode ne mogu više .ne pijem kafu sad samo pikiram kako te opljačkati
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 20:45
Bergenija evo i mene, gledam kamenjare i čudim se prekrasni su, a moj favorit afrički ljiljan u tegli a tako bujan - ma predivno, pa tigrasti ljiljan, pa onaj novi  cvjet kraj hortenzije, ma sve je kod tebe super, a tek trublje koliko imaju cvjetova i pupoljaka.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 20:35
Hvala curke! Svima koji šećete mojim vrtom smile78
Mamaa - spremam sjemenke muškatne kadulje i acanthusa za sada, ali bit će još toga! Za većinu biljaka  mislim da bi se mogle lakše primiti putem sadnica!

Hoya, ova trava se zove medvjeđa vlasulja ili festuca scoparia. Rasadila sam ju dosta prošle zime i dobro se primila (dosta se širi) Ako ti se sviđa možeš ju vrlo lako dobiti od mene!

A za sve koje bi došle opljačkati me velim da ću vam i smile142
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 19:37
Ma da sam bliže ja ne bih išla u pljačku ( dobro možda malo) Wink, ali bih uživala u šetnji, mmmmmirisanju, pogledu.....
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 18:29
E pa sad si me ostavila bez riječi . Mene samo zanima kako te opljačkati  oduševila si me što nikad do sad..svaka ti čast . A kud ti nisam bliže
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 18:20
Bergenija, svi su te prije mene ishvalili i ja samo za njima mogu ponoviti iste riječi.
Mene zanima koja je ovo trava što se spušta niz kamen
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 17:22
To se zove ljepo cvijeće i naravno ljepi vrt. Trublja ja prekrasna!
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 17:15
od kad ja sakupljam zaostatke, kod tebe cvjetni raj...neznam šta posebno izdvojiti, kad je meni svako cviječe lijepo n asvoj način, možda kolekciju ljiljanaSmileSmileSmile
 a ako ima sjemenkica viška, molim te bilježi me, osim za lupinus, njega zaista imam, pa ako trebaWink
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 14:27
Prekrasno cvijeće, koje boje
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 14:15
Bergenija hemerocalis je prekrasan,a ismene festalis još ljepši.Imam ga i ja,kupila lukovicu ovog proljeća ali za sada ni traga cvijetu ali zato tjera dosta mladih.Ljetni jorgovan mi se sviđa nisam ga do sada vidjela niti ga itko ima u mojoj blizini.Afrički ljiljan također prekrasan.Sad sam ljuta,i njega imam ali ni on nikako da procvate.Angry
čovjek uči dok je živ
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 13:50
Evo da vam pokažem novitete kod mene. To bi bilo cvijeće koje prvi puta cvate kod mene:
Ismene festalis – daffodil peruvian
- oduševio me kad se otvorio jer lanjske godine uopće nije cvjetao:
- ovdje je u društvu hortenzije:

- sam;

- društvo mu pravi pčelica;

- polako se otvaraju novi cvjeteki, za sada su dva;

- u društbu ljetnog jorgovana kojeg sam tek nabavila i još je u vazi (moram odlučiti gdje ću ga posaditi)

Nabavila sam i bijeli ali još nije procvjetao! Slike slijede kasnije!

Tigrasti ljiljan (nabavljne ove godine u decori ) procvjetao.
Ovako je izgledao jučer;

a ovako danas;

Uz tigrasti, cvjeta i afrički ljiljan.
- ove godine ima više cvjetova nego lani;

Možda mi prepoznate ovu biljčicu koja se  sprema na cvatnju;Wink

Kako ste me zarazili sa cvijećem, morala sam si nabaviti lantanicu. Još je mala ali je odličila procvjetati. Drago mi je da je narančasta:

Inače sve lijepo cvate jer kiša pada k'o da smo u Londonu. Svako popodne!
Evo nekoliko sličica kamenjara;

Samo ta kiša radi i štete!Confused hemerocalisi su ružni, oštećene su im latice;

Nekome kiše previše, a nekome nikada dosta. To se prvenstveno odnosi na trublju. Uza svu kišu nju moram još zalijevati;

That's all folks for today! Bye!smile78

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 13:24

Hoćete slike?

LOL
Stvarno?!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 22:48
vauuuuuuuuuuuuuuuuu:)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 19:49
Bergenija, sve lijepo, ali ovaj je stvarno najljepši

hemerocalis "Fooled me":

život je more
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 10:56
samo malo navratila  pogledala i ode
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 10:46
Trišice draga ispričavam se ,šta sam tvoje prekrasne balončiće preselila u Bergenijin vrt, mada sam sigurna da ona nebi imala ništa protiv  LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,262 sekundi.