Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 67> |
Korisnik | |
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala curke! Svima koji šećete mojim vrtom
![]() Mamaa - spremam sjemenke muškatne kadulje i acanthusa za sada, ali bit će još toga! Za većinu biljaka mislim da bi se mogle lakše primiti putem sadnica!
Hoya, ova trava se zove medvjeđa vlasulja ili festuca scoparia. Rasadila sam ju dosta prošle zime i dobro se primila (dosta se širi) Ako ti se sviđa možeš ju vrlo lako dobiti od mene!
A za sve koje bi došle opljačkati me velim da ću vam i
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bergenija evo i mene, gledam kamenjare i čudim se prekrasni su, a moj favorit afrički ljiljan u tegli a tako bujan - ma predivno, pa tigrasti ljiljan, pa onaj novi cvjet kraj hortenzije, ma sve je kod tebe super, a tek trublje koliko imaju cvjetova i pupoljaka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ja opet došla da se nagledam ote ljepote-i ode ne mogu više .ne pijem kafu sad samo pikiram kako te opljačkati
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Prekrasno ti je cvijeće! Vidim da i tvojoj brugmansiji žute doljnji listovi...mojoj je otpalo pola listova, ne znam uzrok, ali vidim da idu mladi listići. Znaš li ti zašto listovi požute i otpadaju?
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Prekrasne slike! Ismene su zakon, nabavila sam ih i ja ali još ništa od cvijeta. A i tvoj tigrasti ljiljan je pretekao mog, ja još uvijek samo gledam pupoljke, tvoj je stvarno
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Dada, što se tiče požutjelih listova.................Mislim da je to zbog ne prihranjivanja i slabijeg zalijevanja. MM i ja smo bili odsutni 5 dana i prepustila sam zalijevanje svekrima koji su to obavljali super (nemam primjedbi) ali ne i za nju koju ja zalijevam dva puta dnevno i često dodajem prihrane (NPK ili uree) Inače nešto mi stalno papa njezine listove..................
SilveK, ipak je kod mene nešto toplije nego kod tebe........vjerujem da če i tebe obradovati tvoj ljiljan.............
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Mislim da moja brugmansija ne bi prošla doping kontrolu, često ju gnojim preko listova, a i u zemlju sam zabila štapiće. Zalijem ju svaki dan, a uz to, svaki dan pada kiša, tako da ne vjerujem da joj je zemlja suha. Mislim da ju je ipak napalo nešto, ne znam što...listovi izgledaju malo izgrickano, a na nekim mjestima kao da su prozirni. |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Ja s tim nemam problema jer MM redovito šprica svo povrće i cvijeće. Redovito mu nosim listove i guram pod nos s pitanjem: Što je ovo?, a on me redovito otpili................. ali ipak na kraju pošprica i to raznim insekticidima!
Znam da kad mi ju je teta dala rekla mi je da ne brinem oko listova jer da nju stalno nešto gricka (skakavci, ......) Pretpostavljam da kad se ju šprica kukcima više nije interesantna!
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ja imam trublje već 3 godine u zemlji, kod sadnje uredno dodajem stajnjak, zalijevam, ali isto neki listovi žute, ali ništa joj se ne događa drugo, dapače cvate stalno i obilno. Ha, ha, na doping kontroli bi prošla bez pol frke. Ma ja to smatram dijelom njenog životnog procesa, kao i cvjetovi koji imaju kratki vijek, tako i listovi požute otpadnu, narastu drugi....
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
joj lipe divote kod tebe Bergenija.
|
|
![]() |
|
Lijep pozdrav svima!
Javljam se samo jednom sličicom jer isprobavam novosti kako prebaciti jednostavnije slike, a da na koristim photobucket (koji me stvarno udavi neke pute i odustanem). Ovo je super! Admine, svaka čast!
![]() Ovo je moja brugmansija koju mazim i pazim jer je sada u punom cvatu!Pusa svima!
![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Burgmansija je woooooooowwwww!!! Kao kuća velika
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
prekrasna brugmansija !!!!!!!!11
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
predivna brugmansija
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Trublja je stvarno prekrasna!!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam išla nekoliko stranica unatrag, neznam što bi odabrala iako je tvoj kamenjar moj favorit, ona hortenzija u bačvi oduševljava, a ova slika je za časopis, hortenzija i afrički ljiljan s pogledon na sumrak
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
prekrasno je sve a slazem se s lantanom slika je super...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |