Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 140> |
Korisnik | |
marijankica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lijepo baš lijepo
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Kat. rea baš lijepi vrt! Ruža, vodenike... banana a ostalo sve, isto lijepo, samo ja ne znam imena! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
S ovim sam se jučer prije podne uhvatila u koštac, to je balkon MPS
a ovo je nakon cca 1 sat rezanja, izvlačenja lijana
Ove slike sam stavila zbog nekih forumaša koji žale uzeti škare u ruke i porezati gliciniju. Ove duge grane ju samo iscrpljuju, a od cvijeta nema ništa, jer na njima neće cvasti.
a ovo je pogled na gliciniju iz dvorišta, tu se vide lijane koje moram porezati da bi mi slijedeće godine opet cvala.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ovo sam obećala Niho, da ne misli da muljam
tu su pored stablašice tri mlade glicinije, zaštičene flašama da ih revni kosci ne pokose
ova je od iste stablašice cca 2 m, ali je potjerala iz korijena, za nju nisam i znala do pred dva dana
i pored druge stablašice su 3 mlade. A šta će biti oko stare ( ove velike) to ćemo vidjeti na jesen jer u tu džunglu sada ne mogu ući.
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Katrea....dugo nisam bila u tvom vrtu i sad sam prelistala nekoliko stranica.....jako su ti lijepe biljke...a banana je super! Jako mi se sviđa i ruža pokrivačica, divovska begonija, ruselija....hibiskusi...ma sve....a za ovaj veliki posao orezivanja glicinije...svaka čast...super si to sredila, a sigurno će tvoji savjeti koristiti i ostalima koji imaju glicinije!.
Veeeliki pozdrav tebi i Reici
![]() |
|
![]() |
|
Flavia draga, pozdrav i tebi, a jesi vidjela moga klematisa koji je još živ zahvaljujući tebi..... da ne bi tebe, već bi crve hranio....
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Baš me zanima da li će uspjeti zakorjenjivanje - ja sam ove godine probala s povaljenicom, nisam provjerila dal ima korijena, ali mi super izgleda.
Svaka čast na kolekciji gazanija. ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Prekrasno. Kat.rea, kao i uvijek
Nego, zbunila me ta irezina, ogromna, zar to nije kućna biljka - ja sam to nekada imala u kući, lijepa, crvena, ali malecka |
|
![]() |
|
Silvek, ako misliš na gliciniju, ona je potjerala mladice iz korijena, ali moji revni kosci ih pokose, pa sam ja stavila flaše samo zbog zaštite.
Otok, je irezina je kućna biljka, ah da velika je, trebalo bi ju više orezati, ali ja njih pustila velike, pa svake godine potrgam vrhove, ali opet ostane velika...
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Eto, malo sam se vratila unatrag da škicnem klem koji se vratio iz mrtvih! Odlično, drago mi je jednako kao da je i moj! Super...i da...usput da ti kažem da ti je žuto-roza ruža čajevka sorte GLORIA DEI (99,9% sam sigurna), a ona samtasta crvena, mirisna bi ti mogla biti čajevka PAPA MEILLAND (tu sam sigurna nešto manje...možda nekih 50%)...malo proguglaj pa usporedi....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Hvala na fotkama glicinije. Ajme, šta bih ja dao da je moja te veličine:)
Vjerojatno ću se smijat sam sebi za koju godinu, kad i ja počnem voditi vječiti rat sa neumornom glicinijom:)
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Hvala Flavia, ma to su jako stare ruže, ali u pravu si za Gloriu Dei, a druga .... ni ja nisam sigurna, zbunjuje me to što na katalogu imam zabilježeno Ingrid Bergman, a opis i slika...hm, a original popratnicu nemogu naći.
Gogo, ako ju porežeš dobiti češ gustu penjačicu i cvjetne pupoljke, a ako ju pustiš da divlja, rast će duge tanke grane i niti hlada niti cvijeta od nje... Nisam napisala uz slike, ali to što se vidi na prvoj slici je naraslo za mjesec dana, nije to od proljeća. Prije mjesec dana ju je MPS porezao drastičnije nego ja sada.... meni uvijek žao odrezati cvijet ili pupoljak, a on je to nemilosrdno sredio.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa s čim god se ti uhvatiš u koštac ispadne savršeno, samo napred, predivno je.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Uspjela sam uloviti dva cvijeta istovremenu na mom vilcu ( cobaei)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tako sam se veselila toj cobei, stvarno predivna biljka. Dok mi nikne iz sjemena (tvog naravno) divit ću se tvojoj.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Bas sam ovaj cvijet primjetila juce ru setnji jednim divnim vrtom. Frendica je rekla da njoj slici na clematis (po nacinu rasta) ali meni cvijet bas nikako nije vukao na clematis. Sada vidim sto je ustvari ![]() A glicinija ti je predivna, i ja sam se tako borila sa njom prvih nekoliko godina ali je malo zastala sa ludim rastom a ovo godina cak nije ni cvjetala, nadam se da to nije znak da joj se ne svida tu gdje raste ![]() |
|
![]() |
|
Cure zahvaljujem na posjeti.
Zvrk baš smo se mimoišle, ja u tvoj vrt, a ti u moj
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Cobaea je
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |