Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 140>
Korisnik
Poruka
marijankica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marijankica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2009 u 23:40
lijepo baš lijepo
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 08:04

Kat. rea baš lijepi vrt!

Ruža, vodenike... banana a ostalo sve, isto lijepo, samo ja ne znam imena!LOL

ClapClapClap
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 11:23
smile120----biće pelcera
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 18:53
S ovim sam se jučer prije podne uhvatila u koštac, to je balkon MPS
glicinija%20-lat.wisteria%20sinensis
a ovo je nakon cca 1 sat rezanja, izvlačenja lijana
glicinija%20-%20lat.%20wisteria%20sinensis
Ove slike sam stavila zbog nekih forumaša koji žale uzeti škare u ruke i porezati gliciniju. Ove duge grane ju samo iscrpljuju, a od cvijeta nema ništa, jer na njima neće cvasti.
glicinija%20-%20lat.%20wisteria%20sinensis
 a ovo je pogled na gliciniju iz dvorišta, tu se vide lijane koje moram porezati da bi mi slijedeće godine opet cvala.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 18:59
Ovo sam obećala Niho, da ne misli da muljam
mlade%20glicinije
tu su pored stablašice tri mlade glicinije, zaštičene flašama da ih revni kosci ne pokose
mlada%20glicinija
 ova je od iste stablašice cca 2 m, ali je potjerala iz korijena, za nju nisam i znala do pred dva dana
mlade%20glicinije
 i pored druge stablašice su 3 mlade. A šta će biti oko stare ( ove velike) to ćemo vidjeti na jesen jer u tu džunglu sada ne mogu ući.
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 19:02
Katrea....dugo nisam bila u tvom vrtu i sad sam prelistala nekoliko stranica.....jako su ti lijepe biljke...a banana je super! Jako mi se sviđa i ruža pokrivačica, divovska begonija, ruselija....hibiskusi...ma sve....a za ovaj veliki posao orezivanja glicinije...svaka čast...super si to sredila, a sigurno će tvoji savjeti koristiti i ostalima koji imaju glicinije!.
Veeeliki pozdrav tebi i Reici smile120
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 20:24
Flavia draga, pozdrav i tebi, a jesi vidjela moga klematisa koji je još živ zahvaljujući tebi..... da ne bi tebe, već bi crve hranio....
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 20:47
Baš me zanima da li će uspjeti zakorjenjivanje - ja sam ove godine probala s povaljenicom, nisam provjerila dal ima korijena, ali mi super izgleda.
Svaka čast na kolekciji gazanija.Clap
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 21:02
Prekrasno. Kat.rea, kao i uvijek

Nego, zbunila me ta irezina, ogromna, zar to nije kućna biljka - ja sam to nekada imala u kući, lijepa, crvena, ali malecka
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 22:38
Silvek, ako misliš na gliciniju, ona je potjerala mladice iz korijena, ali moji revni kosci ih pokose, pa sam ja stavila flaše samo zbog zaštite.
Otok, je irezina je kućna biljka, ah da velika je, trebalo bi ju više orezati, ali ja njih pustila velike, pa svake godine potrgam vrhove, ali opet ostane velika...
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2009 u 23:14
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Flavia draga, pozdrav i tebi, a jesi vidjela moga klematisa koji je još živ zahvaljujući tebi..... da ne bi tebe, već bi crve hranio....

Eto, malo sam se vratila unatrag da škicnem klem koji se vratio iz mrtvih! Odlično, drago mi je jednako kao da je i moj! Super...i da...usput da ti kažem da ti je žuto-roza ruža čajevka sorte GLORIA DEI (99,9% sam sigurna), a ona samtasta crvena, mirisna bi ti mogla biti čajevka PAPA MEILLAND (tu sam sigurna nešto manje...možda nekih 50%)...malo proguglaj pa usporedi....WinkTongue
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 12:15
Hvala na fotkama glicinije. Ajme, šta bih ja dao da je moja te veličine:)

Vjerojatno ću se smijat sam sebi za koju godinu, kad i ja počnem voditi vječiti rat sa neumornom glicinijom:)
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 16:00
Hvala Flavia, ma to su jako stare ruže, ali u pravu si za Gloriu Dei, a druga .... ni ja nisam sigurna, zbunjuje me to što na katalogu imam zabilježeno Ingrid Bergman, a opis i slika...hm, a original popratnicu nemogu naći.
Gogo, ako ju porežeš dobiti češ gustu penjačicu i cvjetne pupoljke, a ako ju pustiš da divlja, rast će duge tanke grane i niti hlada niti cvijeta od nje... Nisam napisala uz slike, ali to što se vidi na prvoj slici je naraslo za mjesec dana, nije to od proljeća. Prije mjesec dana ju je MPS porezao drastičnije nego ja sada.... meni uvijek žao odrezati cvijet ili pupoljak, a on je to nemilosrdno sredio.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 17:26
Pa s čim god se ti uhvatiš u koštac ispadne savršeno, samo napred, predivno je.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:36
Uspjela sam uloviti dva cvijeta istovremenu na mom vilcu ( cobaei)
vilac%20-%20lat.cobaea%20scandens

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:38
Tako sam se veselila toj cobei, stvarno predivna biljka. Dok mi nikne iz sjemena (tvog naravno) divit ću se tvojoj.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:44
A srce moje zlatno ma baš ne muljašsmile96 e  dok ona meni dođe ona će biti tako velika kao ota na balkonu-jedino ti moraš doći i donijeti mi jesmile78
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 21:51
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Uspjela sam uloviti dva cvijeta istovremenu na mom vilcu ( cobaei)
vilac%20-%20lat.cobaea%20scandens

Bas sam ovaj cvijet primjetila juce ru setnji jednim divnim vrtom.
Frendica je rekla da njoj slici na clematis (po nacinu rasta) ali meni cvijet bas nikako nije vukao na clematis. Sada vidim sto je ustvari Clap.

A glicinija ti je predivna, i ja sam se tako borila sa njom prvih nekoliko godina ali je malo zastala sa ludim rastom a ovo godina cak nije ni cvjetala, nadam se da to nije znak da joj se ne svida tu gdje raste Confused.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 22:37
Cure zahvaljujem na posjeti.
Zvrk baš smo se mimoišle, ja u tvoj vrt, a ti u moj LOL. Cobaea je u našim uvjetima jednogodišnja penjačica, a neznam možda bi kod tebe bila trajnica jer u krajevima sa blažom klimom je trajnica. Moja glicinija cvate svake godine, tako da ne mogu reći što bi bio razlog necvjetanja.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 22:42
Cobaea je smile120
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.