Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 272> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super, već znam gdje će biti ! E, a koliko im ljeti vode treba?
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Hoya, meni nigella svako proljeće nikne na istom mjestu, kad ju jednom posadiš na tom će ti je mjestu biti svake godine. Preko ljeta se ospe sjemenje, tu preživi zimu i na proljeće imaš hrpu biljkica, ja ih još i prorjeđujem.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
smrcko hvala na detaljnom opisu sjemenčica.
Tija, meni se ta nigelica svidjela ove godine u vašim vrtovima. Smrcko ni nezna koliko me usrećila
![]() Željka, jesu, ali na žalost - slike su iz smrckinog vrta, a ne moga
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Sljezovi su predivni, a tek crnjika...
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Slika 6. Cvijet s prekrasnim cvijetom je Nigella damascena -crnjika i ljetnica je, dakle skupi si sjeme ako želiš uživati u njoj i iduće godine. Moj dragi je radio super slike s njom.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
1. anemone mix
2. alisium bijeli cvate cijelo ljeto, to je jedino sjeme što sam trenutno imala ![]() 3.ovaj rozi cvijet ![]() 4. lupinus koji si jednom rekla da bi voljela imati. 5.ovaj bijeli cvijet ![]() 6. biljka ne znam ime , sjeme miriše prekrasno, biljka je lijepa i kad je u sjemenu. Mislila sam patentirati parfem sa tom biljkom ![]() Evo našla sam sliku iz mog vrta ove čupave ljepotice. Niski su. ![]() Ja sam ti kao vampir, radim noću. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvala piramida, bila si mi dragi gost.
Ni moje dvorište nije uređeno, a ono što jest nije baš po mom guštu. Ja volim prirodne neravnine, kamen ... Zato se i divim Hortinom kamenjaru kojeg si ti imala sreće vidjeti. Ako uređuješ okoliš i ako bilo što trebaš samo reci! |
|
|
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Svaki dan ukradem malo vremena i prošetam nečijim vrtom,za tvoj mi je bome trebalo čak dva dana,ali sam stvarno uživala.
Cvijeće,voće,povrće sve ti je prekrasno,vidi se da uživaš u tome. Ja nažalost imam malo dvorište i još neuređeno(fale škarpe,popločeno dvorište...)ali se nadam da ću jednom imati tako puno lijepog cvijeća kao i ti. |
|
![]() |
|
E sad ćeš vidjeti što imam još:
![]() Ajde molim te redom: 1...2...3... Pretpostavljam za neke sjemenke što su, ali samo za neke!
Joooj, ženo što mi radiš! Vidi u koje doba namačem biljke i stavljam sjeme na identifikaciju
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() A čuj bila sam neiskusna , zelena. Sada sam lantana eksperti otkrivam lantane kao kušač starih vina ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
lijepa lantana
![]() ![]() super imati ćeš i lantanjak ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam, Tija kod Lore užicala još jednu vrstu koprive. Nižem ... Žurim farbati grilje. Nastojat ću eskivirati koliko god budem mogla. Ljepše mi je u vrtu.
Ali, prije nego odem moram vam pokazati cvijet koji mi je žena moga direktora donjela uz ove riječi:
"Evo je tebi, pa ako ti se ne sviđa baci. To je tako bez veze. Ne sliči ni na cvijet ni na korov. Najviše mi sliči koprivi ! (joj, joj, smrcko ...)
![]() Naravno, najprije sam je dobro natopila vodom, uredno povezala i sad se ponosno vama hvalim. Nakon žute, roze od korijenka, jedne od lantane kojoj ne znam boju jer tek treba otvoriti cvijet - imam i ovu i za slijedeću godinu: Imat ću i lantanjak
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ja sam prije ko mali bedaček samo fotkice gledala, sad sam si i pročitala.
Koprivnjak
![]() |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Istina da moji nisu baš na direktnom suncu. Hvala,sad znam ,druge godine će ići na drugo mjesto.
|
|
![]() |
|
Grmi sjeva, tresem se od straha. Mislim na tvoje cvijeće i jesi li ga sklonila? Ako nisi da ga dođem pohvatati ispod balkona
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Hvala zrinka!
|
|
|
|
![]() |
|
Zrinka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Hoya, prošetala i ja tvojim dvorištem i sve pohvale za vrijedne ručice. Cvijeće ti je super, bugica i scaevola aemula me potpuno oborile. Alstromeria nešto potpuno novo za mene, već sam se zainteresirala.
Jako lijepo, zeleno, prozračno, koprivnjak odlična ideja ![]() |
|
![]() |
|
Idem odgovoriti unatrag jer sam smotana i sve naopako danas radim:
gio - ako ne uspiju alstroemerie čekat će te nove. Samo javi!
Flavia - ne znam da li je scaevola aemula tranica . Dudek bi rekao: Neki veliju da je - neki da ni !
U svakom slučaju, ako prezimi - tu sam, javite se!
Alstroemerie - naravno - dobit ćeš nove!
A ja čekam
![]() smrcko - što ću s tobom, pola vrta sam ti namjenila !
Kontesaa - bila je treća sreća!
korijenko - šaš lako ponovimo u proljeće, njemu je i ovako vrijeme da se smiri i osuši - hvala na nazivu "žuće" !
bromelija -
![]() ![]() Triša - čekam te!
|
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
evo,samo da se prijavim i setam tvojim vrtom
:) moram se i pozaliti,moje alstromerije nigde nema:(,kad sam polazila na more poasla je,izbacila listice,a sad je nigde nema...a hoya je o.k krumpirko i scaevola a.su vauu ![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Jooj Hoya...daj pazite da bugenvilija ne bi opet "letjela"u prizemlje ...baš je divna! A super je i ta scaevola aemula....jel to trajnica i može li preživjeti u vrtu kontinetalne klime? Jako je lijepa! Krasno su i ovi prkosi što kažeš da jesu, a alstromerije su "san snova"....da li se ja mogu nadati da će moje (tvoje) alstromerije potjerati prije zime....ili tek na proljeće? Svaka pohvala za tvoje biljke
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |