Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 27> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...otkrila sam jednu veliku i u DBk-u...na Babinom k......
...sad ih svuđe primjećujem....zimi sam po lišću mislila da je tekoma...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Flavia, sa svim dobrim podnebljem ja moju podraneu moram zimi zaštiti jer mi je posađena sa sjevero-istočne strane kuće.
Ali ako preživi zimu,tako se brzo i agresivno širi da je moram obuzdavati.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Sad uređujem jednu kamenu arlu samo za začinsko i ljekovito bilje iz prirode.Zapravo, arla je gotova i počela sadnja, u siromašnoj zemlji jako izloženo suncu.Bit će tu svih mirisa!!!
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Fermina, ja oduševljena tvojim začinskim biljem. Ponešto imam i ja, ali izbor kod tebe je odličan!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Manči ta koju si vidila nije moja.
Ako bi došla do moje, baš bi se naljutila da ne svratiš. ![]() Ako si kupovala mušje (!!! ), onda je od moje prijateljice. Nije mi se smrzla jer sam je zaštitila do visine od 2 m.Sve iznad se smrzlo. Međutim, tako se oporavila da je sve prekrila, agresorka jedna. |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Fermina...tvoja podranea je savršena....a koliko još cvjetnih pupoljaka ima......diiiiiiivnooooooooo!!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....imaš ipak podraneu...nije ti se smrzla??
....prošli sam se vikend opet divila jednoj na Malom moru....možda je bila tvoja ili opet tvoja prijateljica....kupovali smo mušule!!!
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Posadila sam je uz onaj veliki zid i cijeli dan je sunce, a moram priznati da sam je posebno pazila da ima dovoljno vode.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
To je pravo čudo.Obično ne cvjetaju prvu godinu.
Ali u tvojim rukama....ne čudi me. A osim toga ona na Braču sigurno ima puno sunca i topline što joj je neophodno za cvjetanje. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Super je podranea, da znaš da će i moja cvjetati, ima već cvjetne pupove
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Hvala Retriver Sara, baš me zanimalo pravo ime sirotice.
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga Fermina, vrt ti je predivan, jako mi se sviđa
Ništa posebno ne bih izdvajala, da ne poremetim cjelinu.
Što se tiče one "sirotice" za koju pita Piramida, ako je to važno, mislim da se zove Aptenia Cordifolia, iako se meni osobno više sviđa sirotica. Imam je u vrtu u Senju i na balkonu u Zagrebu, i svuda je zadovoljna.
Lijepi pozdrav tebi Fermina i ostalim curkama
![]() |
|
![]() |
|
Podranea ricasoliana je počela cvjetati sa velikim zakašnjenjem ove godine.
Zašto? Nemam pojma.Pretpostavljam radi kašnjenja ljetnih vrućina.Za sada pokoji cvijet ali ima ih jako puno spremnih na otvaranje: ![]() ![]() Evo još ruža iz mog vrta: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Baš sam pojela malo crnoga, pasalo bi i to tvoje bijelo, super izgleda.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
a sta mogu kad sam slaba na njih jednostavno od svog cvijeca njih najvise volim
![]() ![]() ![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Ko o čemu, rosa o ružama
![]() a i ti rosa imaš u svom vrtu prekrasnih ruža. |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
vrt ti je preljep no moj favorit je zuta ruza
![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Bere se svaki dan po malo pa na stol.
Tko naiđe, dobro je došao. Baka, hvala na pohvalama.Kad su od tebe, više mi znače. Naravno, hvala i ostalima. ![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
sve prekrasno i za kraj ovo grožđe -- mljac, mljac .......
A kad će berba pa da navratimo???
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ajme Fermina!
![]() Od "sirotice", preko aloje, pa timijana i ostalog, do slatkog grožđa!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |