Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Gljive
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija gljiva
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija gljiva

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 38>
Korisnik
Poruka
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2009 u 00:11
Sunčanica kapitalac,promjera 26cm i visine 40cm.....
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2009 u 00:13
Košare pune lijepih sunčanica......
sutra je novi dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2009 u 00:24
Bravo Jagodica , krasni primjercismile141.  Nama je teško na Gumancetu naći velike sunčanice, sve se češlja uz duž i poprijeko, hrpe ljudi.

Preslicu sam hitila ća, malo sam se preplašila, a drugi put. Moram priznati da sam svaku gljivu omirisala dobro. Preslica miriše poput pečenih gljiva , prekrasno tako sam je sa tugom bacilaCry

Hvala puno na brzini svjetlosti pomoćismile78
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 22:14
1. Za ove gljive pretpostavljam da su gnoištarke. Jedna od njih nije pocrnila ne znam zašto? Ove što su pocrnile su bile u krugu od korak od ove što je ostala bijela. Zdinstala sam ih i zaledit ću dok ne kažete jesu li okWink

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 22:18
2. Evo opet karčun ili lipika. Mirišu na anis.

Jednu sam malo izgrebala. pa je malo požutila.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 22:24
3. Ova gljiva mi najviše liči na grabovog djeda- dedeka. Kad se presiječe poljubičasti (ili poplavi ili posivi ili pocrni ) nisam sigurna koja je boja.

Ovdje se vidi kako tamni.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2009 u 22:25
4. Ovo je pretpostavljam ljetnji vrganj.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 21:52

Ove sam gljive dobila večeras, a ni o ovima ni o bilo kojim gljivama osim šampinjona i bukovača ne znam baš ništa. Umirem od straha kad na njima vidim plavičastu boju, rekli su mi da su sve vrganji.

Njih volim jesti, ali se ne usudim spremati ih dok mi netko od vas ne kaže jesu li jestive:

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 22:12

Ovako su izgledale izvađene iz vode. Boja sivo plava.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 22:25
Hoya draga vidim da si i ti krenula u gljivoljupce.Ne brini sa dobre su ti te gljive.Nisu varganji nego djedovi i to opekasti ili turčin,svejedno oba su jestiva.To što poplave na prerezu nema veze,dobri su i vrlo ukusni.U principu jedu se uglavnom klobuci.Želim ti dobar tek....Šteta da nisi došla vidijeti izložbu gljiva u Klani koju je naša udruga priredila,pa bi tamo vidijela razliku između varganja i djeda i još puno toga...Ustvari možeš doći još i sutra jer izložba je otvorena i sutra do 18 sati...ConfusedConfusedConfused
sutra je novi dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 22:28
A moje gljivice Jagodica?Smile

Baš sam joj htjela identificirati i nestigo prije JagodeWink.  
Turčina nisam nikada našlaCry
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 22:35
Originalno poslano od člana hoya hoya napisao:

Ovako su izgledale izvađene iz vode. Boja sivo plava.

Hoya zašto si gljive stavljala u vodu?One se samo obrišu,isčetkaju i tako pripreme,bez klasičnog pranja.Ja operem samo lisičice jer budu sve od zemlje....Ovi tvoji djedovi nakon potapljanja u vodu neće biti baš neka delicija jer će biti kao spužva....Mogla si me nazvati da ti pogledam gljive,bilo bi jednostavnije...Drugi put obavezno me zovi....
sutra je novi dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 23:05
Valjda će se i meni netko javiti za one gore gljivice?Cry
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 23:06
Smrcko tebe sam pustila za drugu jer Hoya mi je amater, a ti već nešto i znaš o gljivama....Sve su ti dobre osim gnojšarki koje su pocrnile....Te koje pocrne nisu jestive, dok one bijele su izvrsne.....I ti si mogla doći vidijeti izložbu gljiva u Klani,odnosno možeš još i sutra do 18sati....Cool
sutra je novi dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 23:16
Ma sam mislila da si otišla spavatiWink

E doći ćemo ako stignemo, idemo u Fužine možda poslije 14 sati imamo nešto završiti na terenu. Za to prošli tjedan sam kasno saznala.

A Jagoda i one su bile bijele pa odjednom pocrnile. Znači kad pocrni nije za jelo, dobro da znamSmile Učimsmile217

Znam šipak više od Hoje , vidi je bezobraznice same turčine našlasmile223
A ja lovac na turčina kao na dijamantLOL

Hvala na pomoćismile79
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 23:20
Hoja umrla sam od smijeha kad sam vidjela što uradi od gljiva.
Taman kad sam krenula da napišem da ništ ne činiš i čekaš identifikaciju, skoro sam pala sa fotelje, sjetila sam se šipka. Sad ćeš ti meni a moja marmelada od borovnica u tekućem stanjuShocked

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 00:05
Smrckice nisam otišla spavati nego nisam već na kompu bila dva dana pa sam pregledala što ima novo i krenula sam po redu....
Evo sada malo slike sa izložbe u Klani.Prvo najotrovnija,smrtno otrovna gljiva;ZELENA PUPAVKA (AMANITA PHALLOIDES)
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 00:15
Evo i poznate ljepotice naših šuma MUHARA (AMANITA MUSCARIA)
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 00:27
Evo i jedne gljive iz porodice varganjevki LUDARA (BOLETUS SATANAS), teška otrovnica
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 00:46
Evo i jedne također otrovne gljive koja liči na puharu;ISPUCANA KROMPIRAČA (SCELODERMA AURANTIUM)
sutra je novi dan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.