Gomoljasta Begonija - Begonia sp. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 15> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Molim nekog da mi kaže može li se begonije zalijati pokoji put sa tekučim željezom,naravno razmučenim u vodi ili bi im to naštetilo
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Uh baš dobro da sam ovo pročitala, jer sam već htjela baciti i tegle i gomolje, a ogromni su i nisu bili ni jeftini.
Kupila sam one velike gomolje, koje bi trebale biti one velikocvjetne begonije.
Čekam, čekam , čekam, dosta mi je više čekanja i vidim nakon više od mjesec i pol izvirio listić. Druge tri ništa, ne da mi vrag mira idem čačkat, kad ono sve se spremaju, pustile korijenje i napreduju.
Nisam znala da im treba tako dugo da niknu, eto sada vjerujem da će sve niknuti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
istina,sporo rastu...ja sam kupila dva gomolja,ali samo je pisalo begonija,ne koja vrsta točno,a na slici je bio cvijet tamnocrveni reckanih listova sličan daliji,dali neko zna koja je to vrsta? za sada polako,ali dobro napreduju,naziru se listići,jedva čekam da vidim cvijet....zapravo da ga svi vidimo...
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
BEGONIJE TAKO SPORO RASTU DA SAM VEĆ POSJEDILA OD ČEKANJA DA SE NEKUD POKRENU.OD 4 TRI SU NIKNULE I TRI VISEĆE.
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Danas sam na teglice di su zasađene begonije i kale stavila prozirnu foliju jer kad tako stavim foliju na posijane biljke brzo izniknu,a i brzo se izduže i padnu ako dobro i na vrjeme ne vodim brigu o tome da ih otkrijem.Obićno foliju malo udkrijem kad niknu
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja čekam, valjda ću dočekati!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nisam ih duboko posadila jer gotovo da im je vrh vani,a zalijem ih malo po malo tako da ne bi trebale trunuti i mislim da nisu jer sam malko privirila i gomolji su tvrdi.
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pozdrav...Ja mislim Triša da su tegle dovoljno velike,a zemlju možeš koristiti kao i za ostalo balkonsko cvjeće mislim da je supstrat isti,a da Silvestra nešto tvoje begonije dugo jiću dali si pogledala da nisu možda istrunile u zemlji ili si ih duboko posadila.Triša pazi da ih neposadić duboko ja sam ih sadio tako da je gomolj malo virio iz zemlje.Želim vam puno uspjeha u gajenju.Javite rezultat.
|
|
![]() |
|
Moje su tek 8 dana u teglama , nemam pojma, javim kad izvire, do tada će tvoje već možda cvjetati
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
KOLIKO TIM BEGONIJAMA TREBA DA NIKNU ,VEĆ SU MJESEC DANA POSAĐENE VRLO PLITKO U TEGLICE I SA NORMALNIM UVJETIMA ZA NICANJE,PA NIKAKO DA NIKNU.KOLIKO TO MOŽE JOŠ POTRAJATI?.
![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam kupila četri lukovice različitih boja begonija, koje cvatu ogromnim vjetovima cjelo ljeto - prekrasne ima naša Sarajka. Ne znam kako se zovu i koja je vrsta, ali lukovica je velika kao krafna, pa se pitam dali je dovoljno velika vaza promjera 25 cm i visine ito toliko i kako duboko u zemlju staviti gomolj, naravno zanima me i kakva zemlja je potrebna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Kat.rea ovo mlade biljčice i jesu od begonija semprflorens koje imaš baš ljepo što su nikle.Nadam se de će daljnje njegovanje uspjeti.Inače znam da je iz sjemena teško dobiti mlade biljčice.Nastavi samo tako.
|
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Administratore, begonije na onom balkonu(crveno-žute) su ti zbilja fenomenalne
![]() Zanima me kako si ih točno posadio, vidjela sam da si napisao da se sade crvene puzave-žute grmolike- i opet crvene .. Mene bi još zanimalo koliki bi trebao biti razmak i koje su to točno vrste? |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Aglaja,Kika....Jel ovo ta begonija semperflorens?
![]() Ove godine sam našla tu duplu.Do sad ih nisam vidjela pa bi ja to nekako probala sačuvati za sljedeću godinu.Da ih tako ostavim ili se mogu zapelcati?
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Znaš Shasha da već imam jedan cvijet koji mi je niknuo iz kupovne zemlje, ali mislim da je to mimulus, ali ovo ..... ništa moram čekati.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
bez obzira što smo u primorskom kraju, begonije vani ne mogu prezimiti.....
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hmm teško za reć.Čekaj dok nebudu listići malo veći,onda se vidi jel njihov ili ne.Ili si ko i Silvek,pa si zajedno sa zemljom dobila i sjemenke u njoj.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |