Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 184> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala Bergi na lijepim riječima
![]() Dobila sam obećanje za još jednu stablašicu ( crvenu), možda je sutra odemo po nju ![]() ![]() I ja jedva čekam proljeće i da mi se primi , naravno i da procvjeta. Kad tek krenem đubriti moje ruže ![]() Teško da mogu konkurirati Flaviji, treba mi postora za to. Ali proljećencetu sam objavila utrku u broju ruža ![]() Još da mi se Flavijica javi i kaže "saditi ruže ili ne" ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() Čestitke za tvoju godišnjicu, lijepo je čuti da ljubav još traje kad su u pitanju poklončići!
Vjerujem da si ti to marljivo zaslužila!
Jedva čeka mproljeće da vidim kako će sve to lijepo cvjetati!
Flavija, mirišem da si dobila konkurenciju! Smrcko se dobarno zagrijala za ruže! Hm, hm...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala na pomoći Anaida.
![]() Ovaj Ranunculus sam vidjela na početku Flavijine teme te sam odlučila uzet si i mami ću pola dati. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Smrčkić, mislim da bi bilo dobro posaditi ružice u malo više zemlje, iako one sada miruju pa nije da je "moranje".. Ako imaš mogućnosti - presadi, ako nemaš, pospremi u mračnu prohladnu prostoriju (ali ja i nisam najveći znalac, pa cure neka dodaju svoja iskustva)
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Postoji metoda pelcanja ruže na živo. Granu koju želimo pelcati zarežemo između kore i debla ( da se što manj eošteti deblo). U prorez ubaciti pšenicu ili ječmeno zrno( to je kao neki hormon), zamotati sa vrećicom u koju smo stavili vlažnu mahovinu ili zemlju. To bi se radilo u ljeti i do jeseni ima korjenje.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti Bromice
![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
draga moja sa malim zakašnjenjem ti čestitam godišnjicu braka,
![]() |
|
![]() |
|
Treba mi savjet. Bi li bilo pametno da stablašice i ove obične ruže sada presadim u posude, da mi tu budu do proljeća ili da ih pustim u onim zamotuljcima? Na koji način da posadim stablašicu i koliko duboko?
![]() Ranije sam vam spominjala posipanje gorke soli oko ruža ( magnezijev sulfat). Ima ga kupiti za četinjače kao prihrana pod nazivom "sol za cetinare ", inače se koristi kao zaštita od smeđe truleži i kod ruža može biti koristan za cvijet. Ovo je savjet velikih vrtlara, pokušat ću. ![]() |
|
![]() |
|
Flavijica ti si kriva za ovu pomamu
![]() Ostala mi je jedna ruža sa obrubom zaboravila sam je uzeti ![]() ![]() MM pita "A di ćeš to posaditi i tko će se brinuti ako odemo van?", moj odgovor je bio ![]() ![]() Godišnjica mi je danas i to 15 god. Flavijica tako me obradovalo da imam ruže koje su lijepe i da imaš iskustvo s njima. Baš si lijepe karekterisike navela. Najviše me oduševila penjačica, želim da mi ulaz uvrt bude pergola prekrivena ružama ![]() I da otkinuta je cijela grana, uvukla sam se među ruže našla najljepšu, sva izbola dok sam je izvukla. Moj blesan i pored prijetnji nije poslušao da je ne dodiruje u autu je odvelio cijelu granu. Da Flavijica i Hojčeka Leucothoe je bila ljubav na prvi pogled, zgrabila sam još jednu drugačijih listova ( svima Leucothoema je obilježje da crvene listovi zimi). Najvažnije je da može na -20 ![]() ![]() Hvala Korjenčice na informaciji o kamenom cvijetu ![]() Kameni cvijet je pravo čudo od biljke kreće se savija kao glista je , i zanimljiv je. U biti sve što sam dobila od vas brzo raste i kao da mi pleše po kući. Kao da imam neka čudna bića u kući ![]() ![]() Kaktuse svaki dan iznosim i kupam u suncu, baš ih volim. ![]() Proljećence , tebi objavljujem rat i utrku u kolektiranju ruža na što manjem prostoru ![]() Da vas ne nabrajam sve poimenice hvala na pohvalam i posjeti mojih biljčica. I zahvaljujem na čestitkama za godišnjicu, i za bar još 15 lijepih godina ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vau, bit će da si bila jako dobra tm, kad si dobila tolike poklone. Sve je predivno, a i nakon one šetnje dugačke, dugačke, zaslužila si sve ovo i neka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Smrcko, čestitke i od mene za vašu godišnjicu. A poklon TM je
![]() |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
malo smo se ponovili...neka, neka....
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hej smrcko čestitam na godišnjici braka.
Cviječe prekrasno, a ruže posebno.
I ja sam prije par dana kupila ovu Firencu, ali mi se čini da ću otići ponovno i druge godine samo imam ružičnjak.
![]() A što se tiče cvijeta to je kameni cvijet i moj još uvijek stoji na terasi. Nisam niti znala da može biti u kući, moj je stalno vani i nije mu ništa.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Bravo, smrcko, prekrasni noviteti. A ova Leucothoe.. - ooo ljepote! Za mene nešto novo!
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Konačno!!!
Hvala korijenko ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ivna, na prvoj slici je kameni cvijet, znam sigurno jer sam joj ga ja donesla
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Bogme si si lijepo cvijeće nabavila Smrčko.
E sad nadam se da će netko znati odgovoriti na ono pitanje koje si postavila u vezi one male biljčice na prvoj slici jer gdje god da sam naišla ,svi pitaju a nitko ne odgovara.Ja ju isto imam,raste kao luda i to na sve strane ,tako da čini lijep "debeli" jastučić. |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Šmrcko ono na slici ti je mali kameni cvijet, sjećeš se kad sam na kafe kod Betota donesla listove koji su na dnu već imali razvijenu novu biljku, e pa to ti je to samo ti je kao i kod Bake u kući na toplome i onda ide u visinu ali nema veze na proljeće kad ju izbaciš vam bit će ljepša......
![]() Krasne si poklone dobila...... ruže su divne....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Bravo Smrčko, čestitam i na godišnjici i na prekrasnom cvijeću koje si dobila
i baš se radujem kad netko dobije nešto novo - ova leuchotoa je pravo osvježenje - prelijepa je |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Wow Smrckić! Kakav krasan "ubod"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |