Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvek,
![]() |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
To je naša SilveK, na svim frontovima ona stigne sve, i mačke i faks i vrt, i bio vrt...
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
pričama o Zvonkecu. Samo da te dobronamjerno upozorim, spremaju otmicu, pa malo pripazi na Zvonkeca.
Lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
E malo ste ma zbunile..ovaj potpuno bijeli je Lana, crno bijeli je Zvonkec, sivo bijela čije se samo oči vide je Gea. Mislite da su cakani??? Razmislite još jednom.
![]() ![]() ![]() ovak izgledaju donji listovi sirote biljčice ![]() A, i Gea (zvana i Gejša) ima svoju priču o biljkama ![]() Eto, još bi ih tko htjel udomiti??? ![]() Joj da, pozabila sam prije ispričati drugu verziju Shashine priče u kojoj sam ja kriva što je ona u subotu nabavila nove biljčice. Da, baš ![]() ![]() ![]() I ne samo to, i na Obi me je poslije nagovorila, tam sam još ciklame kupila.... A ne, ni tu nije kraj...danas me je "nedužno" na pp pitala kaj bi mogla već sad sijati...no i naravno je kaj se je meni pod njenim utjecajem poslije dogodilo - otišla sam sijati, pa sam danas posijala ostiće, Lantanine lantane, peruanske jagode, a u vanjsku teglu sam poslijala Shashine clematise i dichtamnus, pa prepikirala pitaju i još rasadila jedan sobni cvijet kojem ime neznam, pa istuširala i malo podrezala i popikala grančice crassule... tak je to dok se družiš s Shashom ![]() ovo je cvijetak moje prve orhideje, ostala su samo 2 cvijeta, pupoljci su popadali radi promjene, ali bu ona dobro u mojim rukama ![]() ![]() a ovo su teglice s lantanama, ostićima i peruanskim jagodama ![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() I da,ja bi i dalje sva 3 mačora
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Hvala Shasha kaj si me "pogurnula" u sjetvu...niti danas se nebrem zaustaviti
![]() Danas sam presadila adenium, imam jedan malecki što sam uzgojila od sjemenki od Zvonkice, ali kak je izrastal na par cm niti makac ![]() A kako vidim da jedni već siju adeniume,baš sam gledala Bromelijine malceke, a ja sam nedavno kupila par sjemenki na aukcijama...pa mogla bi danas i to posijati ![]() A, i da objasnim zakaj sam neke teglice prekrila najlonom, a neke ne. Dok se teglice prekrivaju najlonom to stvara topliju i vlažniju klimu u teglici i tako pospješuje klijanje. Međutim, to ne pogoduje svim biljčicama. Iz prošlogodišnjeg iskustva lantane ove godine nisam prekrila, jer su mi istrulile sjemenke pod najlonom. Ipak, ostiće i peruanske jagode sam prekrila, jer peruanske jagode nekad ne niknu ako ih se prekrije, a i puno se lakše oslobode vanjske opne sjemenke. Dok su teglice prekrivene najlonom, manja je potreba za zalijevanjem, a čim niknu stavljam ih na prozor i mičem najlon, jer ako nema dosta svjetla biljčice se previše izduže. Nadam se da ću ove godine uspijeti s lantanama ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
superr još jedna adeniumčarka, a zašto nam nisi pokazala adenium
![]() i hvala na objašnjenju za lantane baš se spremam posijati |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Znaš kako se ono kaže: Teško žabu u vodu natjerati
![]() Ma dobro je da bar netko nešto radi, pa ćemo se i mi pokrenuti. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Bromelija, ma sijem ja svašta čega se dočepam
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
javljaj kako ide sa lantanama...a bome teško žabu u vodu natjerati kad su cvijećke u pitanju
![]() Shasha skoro si krivu mačku strpala u torbu ![]() udomila sam i ja dvije tvoje palmice i dobro se drže ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Konte,od ovih 3 ni jedna nebi kriva bila,jedino da zabunom tebe strpam (kad si alergična na lopate)bi bila zabuna
![]() Silvek,sad ja idem saditi datulje(pojela 2 paketa datulja,koliko bu to palmicaaaa)pa tebi koju utrampim.
![]() |
|
![]() |
|
Shasha, ak ti sve nikne bu veselo
![]() Ja danas zbrajam biljke koje sam na tavanu poslala u vječna lovišta (kak to veli Kat.Rea ![]() ![]() Moram do jeseni razraditi novu strategiju za osjetljive lukovice, a očigledno imam i novi popis kaj toga za nabaviti u cvjećarama ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ne znam tko je zaslužan od vas koji smo bili na špancir kavici za ostiće ali moram se pohvaliti da su počeli nicati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dok se oslobode vanjske opne sjemenke odma makni najlon i stavi na dosta svjetla, prozorsku dasku, da se ne polegnu ili previše ne izduže.
Svaka čast Ivna, brzo si ti njih iz zemlje istjerala ![]() E, i dok malo narastu njih bu trebalo pincirati (otrgnuti vrh) da formiraju grmić, ali još ne...to se još čujemo ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
A rekla sam da nemam zelenu ruku
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
e ček ček...i ja sam upiknula par koštica datulje, namočila sam ih par dana i to je to...jel treba nekaj drugo napraviti? ali ako su one palmice koje su moje/tvoje isto datulje, onda neću više ni stavljati koštice u zemlju (ajde ovo tek za probu malo)
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Vidim da sjetva pomalo kreće, moram se i ja pokrenuti.
Što ti je ono žuto procvalo? List mi je ko od abutilona ali cvijet nije, pa sam zbunjena.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Silvek, danas sam švrljala po biovrt. com, svaka čast, super složeno, napisano, prikazano.....već je moja omiljena stranica
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Kontesaa, moje nisu datulje, neke palme, ali pozabila sam naziv, sjemenke su bile okrugle
![]() Horti, žuto je abutilon, možda te je zbunilo jer je slika malo mutna, slikala sam s blicom po noći ![]() Hvala Korijenko ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvek draga isklijao mi je tvoj ricinus u torbi ! "Zavukao" se u vlažne maramice kad sam trpala sjemenje na kavici u torbu
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |