Liči, rambutan i longan |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
Malky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako sam dobro skuzio vrh kostice mora malo virit iz zemlje jel tak? A
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Malky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Slucajno naletio u Mercatoneu(Ipercoop)
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Nikad čula ni vidjela...gdje si kupio te plodove?
|
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Ja imam par biljaka ličija doma od prošle godine. Sjeme ti jako brzo gubi klijavost, tako da za dan-dva trebaš posadit. Sadi se tako da ožiljak sjemena ide pod zemlju a vrh sjemena da malo viri iz zemlje. Sjemenku i zemlju najbolje prskat tako da ti zemlja ne bude suha. Držati na temperaturi 20-25 stupnjeva. Biljčica će se pojavit za oko 2 mjeseca. Biljke uzgojene iz sjemena daju plodove nakon 7-10 godina. Mislim da bi se liči mogao održat na moru na otvorenom jer može izdržat i do-1 stupanj.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
evo ovako pise o njima:
Razmnožavaju se se putem sjemenkama, a bolje se sorte razmnozavaju cijepljenjem.
Trebaju tropske uvijete ali liči trebaju malo manje vlege od rambutania.
uzgoj u stakleniku i u loncima : Nažalost preveliki su ali možete ih uzgajati kao ukrasne biljke u loncima ali nece dati ploda!!!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
idem provjeriti u kojoj knjizi dali ima sta o uzgoju!!!
|
|
![]() |
|
Evo ja sam danas slucajno kupio Liči (Litchi chinensis). Okusa je onak recimo kao kupovno bijelo grožđe barem meni.
E sad ostale su mi kostice. Jel ima netko kakvo iskustvo kako to posaditi?
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
O ovoga nisam vidio niti jedno voce.
Iako me ovo prvo asocira na malinu!!
Dali i te biljke imas doma posadite?
|
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Subtropsko voće; Liči (Litchi chinensis), rambutan (Nephelium lappaceum) i longan (Dimocarpus longan) spadaju u porodicu Sapindaceae. Podrijetlom su iz južne Kine.
![]() Liči-Litchi chinensis
![]() Rambutan-Nephelium lappaceum
![]() Longan-Dimocarpus longan
Slike sa net-a.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |