Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 15> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Današnji dan je započeo uobičajeno... uključi jednu mašinu, uključi drugu mašinu, pa malo peglanja, a onda sam nakon kavice otišla na tržnicu, pa malo na buvljak i onda me zove MM da odem u Lidl kupiti poslastice za Reu. Taman sam obavila kupovinu, opet zvoni mobitel Dođem ja u trgovinu, a maltene na vratima dočeka me dečko i veli : dobar dan, izvolite... ja njemu velim dobar dan i ništa mu nepričam šta trebam, a s obzirom da je samoposluga, ravno k polici sa hranom za kućne ljubimce...... a on veli: da, da to je to...
ali bile su dvije vrste, a znam da jednu Korni hoće, a drugu neće jesti, a nisam bila sigurna koja je prava, sada ja nazovem MM ali on se ne javlja, sad ja ljuta i velim: kvragu, uzet ću tu, pa valjda je to prava, a dečko opet veli: da, da to je to... i ja krenem prema blagajni, a on zamnom i stalno priča da, da to je to i onda videč da ja ništa ne kužim, veli, rekla mi je šefica da vam kažem da je to hrana koju trebate za kornjaču... E sad sam tek bila zbunjena, no dođem na blagajnu, a žena se smije jer je vidjela da sam ja totalno zbunjena i veli : da to je hrana koju vaš muž kupuje za kornjaču
Tek sam tada blenula i onda pitam : šta je on vas zvao?, tu je nastao smijeh... a ja onda velim, o Bože dragi tek sada kužim zašto mi dečko stalno priča da, da to je to, a ja ništa ne kužim... uglavnom svi smo se dobro nasmijali.
Ja jadna mislim šta ovo djete hoda oko mene i priča da, da to je to, a pojma nisam imala da je MM zvao trgovinu, da pita dali imaju hranu za kornjače i onda im rekao da ću ja doći po hranu, a ako ju ne budem mogla naći, jer ju znaju zatrpati sa hranom za ribice, da mi pokažu gdje stoji... i tako sam ja imala "odbor za doček" i tretman kakav još nisam doživjela u trgovini...
No nismo samo šoue priređivali danas, nešto se i radilo...
Najprije sam ja presađivala nešto cvijeća... englesku pelargoniju i od nje potrgala pelcere pa ih posadila, pa sam krenula sređivati panj sa južne strane, a u njemu užas od bršljana...... pun panj bršljana koji je probio u zemlju, pa sam to čupala van... , pa sam iz bubnja izvadila jednu mladu anđeosku trubu koja je izrasla pored mame, a sve to sam radila čekajući da MPS dođe doma jer mi je obečao da ćemo danas posaditi anđeoske trube u zemlju... no dok je došao, oko 19 sati, veli sad je več kasno, budemo sutra......Međutim MM veli, ma ne budete sutra kopali idemo to sada napraviti... primili se štihaće on i svekar i začas skopali rupu, ja sam donijela komposta kojega smo dodali u rupu i začas su trube bile posađene. Kada je več MM dobio volju za fizičke radove onda sam iskoristila i još smo na kraju izvadili jednu kadulju koja je izrasla uz sam rub stepenica a baš mi tu smeta.
Uglavnom uspjeli smo napraviti više nego sam mislila da budemo.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Je, je jaglac je to, samo što sada kad je malč ispod bolje dolazi do izražaja...
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jaglac?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
koje ljepo cvjeće,koji je ovo rozi cvjet?
|
|
![]() |
|
Konti imaš prav... jučer se prašpilo, a danas ništa, malo reakcija na terapije, malo ovo spremanje na kišu, pa ja "kaučala" popodne.
No kako je svekar danas pokosio dvorište ipak sam morala barem nešto napraviti ...... skupiti travu i odnijeti u kompostarnik, ali sam i malo slikala...
![]() a ovo je mali detalj iz mojih krugova ispod borova ... žednajci, jaglaci i malč o kojemu sam jučer pisala......OK, danas več nije bijel jer je sveki sa kosilicom nabacio malo trave, ali meni čist dobro izgleda......
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
katek ti kad kreneš raditi sve se praši
![]() prava si vrijednica, umorim se dok sve pročitam, ali zato fino guštam ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sorry, proljeće, ali mislim da se klasa optimist ne može poslati ili ja neznam kako, jer da znam onda bih to umijeće primjenila na MM, ali na žalost u 30 i kusur godina to mi nije pošlo za "rukom", odnosno jezikom
![]() Jučer sam okopala moj rasdnik -pakujce, šeboje, naparove razbrojs lupinuse, turske karanfile i vrtne sljezove......, a onda još i jagode i grašak koji sam posijala kada su postove miševi pojeli......., te oko jagoda dodala komposta.
Okopala sam jučer i oko banane, dodala komposta i lagano ga ukopala, posadila okolo one sitne ranunkule i nekoliko nevena i onda sve zajedno malčirala.
Svekra sam žicala da mi na bubnjevima od veš mašine u kojima su anđeoske trube odreže onaj gornji lim ( jer to nismo odmah napravili) da mogu lakše izvaditi mlade trubice kada potjeraju iz korijena, pa sam mu držala trube i okretala ih da mu olakšam posao......
Danas , kada sam došla sa terapija sam prvo išla tražiti po svom dnevniku i u našem dvorištu gdje sam zapisala što sam u jesen od koga dobila. Kako sam to samo pikala u povrtnjak gdje je onda bilo mjesta, a sada bi to pomalo trebalo saditi tamo za gdje je namjenjeno, ali...... prvo nisam sada u proljeće sve prepoznala, a s obzirom da su neke biljke nove za mene trebalo se prisjetiti što i kako vole......
Onda sam došla do zaključka da je red prvo rasčistiti moje "krugove ispod borova" da bih mogla neke cvečke tamo posaditi. A ispod borova je za sada posađeno: brusnice kom-4, astilbe - bijela i roza, uz rub su nekakvi srebrnolisni žednjaci, pa još nekakvi, Hoyine kampanule, ljubičice, šumske jagode ...... ma ima tu uz rub dosta toga napikano, ali oko borova sam u jesen, a i sada u proljeće, dok sam orezivala ruže samo bacila grane, ali ne iz lijenosti, nego da Reu odučim od skakanja oko borova...... djelomično sam i uspjela.
No danas sam to sve morala počistiti, jer sam kupila još dvije brusnice, pa treba posaditi pokrivačice tla koje sam dobila od Horti......
Prvo sam okopala vanjski dio krugova (sredinu ću nadam se sutra dok se još malo prosuši), onda sam izvukla drobilicu pa sam sve te grane ruža zdrobila. Od dobivenog " materijala" krupnije grančice sam izvukla i pobacala iza borova, na dijelu gdje je Reina "šetnica" ( između borova i susjedovih garaža), a sitnim sam malčirala jedan dio ovoga što sam danas okopala. Baš mi je lijepi bijeli malč ispao...... i to je to za danas.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hvala ti na objašnjenju, držim ti fige da sa sve tri uspiješ, a taj klasa optimist šalji za Zagreb.
![]() |
|
![]() |
|
Proljeće ja sam im pokidala svo lišće osim na vrhu, a one grane koje nisam odrezala se hrane iz matičnog stabla tako da za njih nije problem.
Na ovoj što sam posadila u teglu sam ostavila grančice i lišće na vrhu i ona mi je problematičnija što se tiče hranjenja i veća je mogućnost da se grančica posuši... a na onim prvima se u najgorem slučaju može dogoditi... da se ništa ne dogodi, tj. da grančice ne puste korijenje, ali ja sam klasa optimist......
|
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Joj, Katek, pohvalila bih se ja i to slikovno dokumentirala, al opet mi skida slike satima! Glicinije su već od jučer u zemlji, još samo da mi muž donese neku penjalicu!
|
|
![]() |
|
katek odlična ideja
![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Katice, i ja bih pokušala napraviti jednu, moje su doduše još jaako male, ali me interesira da li im moram pokidati svo lišće osim na vrhu ili ne? Ako im pokidam lišće iz čega će se hraniti?....
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
držim fige da se sve primi i da ih sljedeće godine vidimo u cvatu
|
|
![]() |
|
Bromi, eto ja sam pokušala na 3 načina, pa čemo vidjeti hoće li uspjeti i koji će......
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
super si ovo objasnila ....i ja pokušavam napravit stablašicu sada će mi biti lakše
![]() |
|
![]() |
|
Da ne zaboravim evo i treće ruže
![]() posuda u koju je posađena je malo veća, flaši je samo dno odrezano, kolčići sa strane se zbog flaše, da ju učvrste, a sada Bože pomozi......
|
|
![]() |
|
Pa da znate, sada kad je to gotovo i sama se sebi divim, jer je to sve rađeno klečečki i sjedečki skoro među ružama.
Osim toga, malo sam okopala oko tih puzačica, ali to nije normalno kopanje, prvo je trebalo zatrpati jame ispod glicinije koje je moja vrijedna Rea napravila, a kada ih je več napravila i gotovo 3/4 iskopala neke grane glicinije, sada sam ja sa nekom motičicom koja ima ručku od 15 cm pomalo otkopavala grane, a bogme i nožem čeprkala i onda sam se sjetila naše bake, koja je rekla da bi njen M šišao lavandu sa škaricama za nokte
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Katica, svaka ti čast!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Bravo Kate i za projekt i za dokumentiranje, želim da ti uspije
![]() |
|
![]() |
|
Hvala draga, posao je tražio malo više truda, a meni palo na pamet to dokumentirati i zbog sebe i zbog drugih ako uspije, a ako ne uspije da se zna kako ne treba raditi, a da ću se na godinu sječati detalja
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |