Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 67> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To sam čekala
![]() ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Hvala Baka Bea!
Znam da pametni pišu ali .....................
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Nepoznata biljka za kamenjar je Horminum pyrenaicum, 25 cm, cvate 6-8 mj. plavim cvjetovima. H. p. 'Rubrum' cvate ružičastim, a H. p. f. alboviolaceum bijelo - ljubičastim cvjetovima.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
OTOK; dobro ti se čini!
Ima dugačke grane (široka je) i visoka je preko metra!
To mi je nasljedstvo od svekrve koja ju ima odavno i nije ju posebno oblikovala pa je rasla malo na divlje! Da je malo manja na tom mjestu bi više odgovarala ali polako................... da se sveki ne prestraši i da me ne potjera!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ja ne znam što mi je ljepše, gizdavi klematis ili ovi krasni rascvjetani grmovi sa sitnim cvjetićima.
Uglavnom, prekrasno je kod tebe. Kolika je ta vajgela? Moja je mali grmić, a tvoja mi se čini jako velika. |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Woow clematisi su predivni..poseban mi je ovaj crveni..Ma uostalom kod tebe je sve lijepo..
|
|
![]() |
|
Nastavka priče o mojim clematisima...........
Plavi multi blue je ispao jednostruki (iako na slici izgleda dupli) Svejedno mi je lijep:
![]() Osim njega, procvjetao je i clematis Niobe. To mu je prvo cvjetanje kod mene i jako mi se sviđa. Ima tako velike cvjetove:
![]() ![]() Moja maslina sada izgleda ovako:
![]() Najljepše cvjetaju saponaria i gipsophila:
![]() ![]() Kod ulaza u cvatu je grm vaigele:
![]() ![]() U vanjskom kamenjaru dosta toga cvjeta, ali ikiša stalno pada pa ne stignem očistiti korov............tako da raste sve zajedno u simbiozi!
Saponaria i mačja metvica:
![]() geranium i rožac:
![]() centranthus ruber, a u pozadini crvena heuchera:
![]() biljčica od bake bee, prvi put procvjetala, molim pomoć oko njezinoga imena;
![]() .....gipsophila cerastoides u kamenu cvjeta (valjda joj tako odgovara)
![]() ....malo začinskog bilja.......
![]() ...i žutih irisa;
![]() Ima još dosta toga............. ali me kiša potjerala u kuću! Čini mi se da sam u Londonu (kiša lijeva svaki dan)!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
prekrasan klematis, sa nestrpljenjem očekujem nastavak priče
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Pokušala sam ti poslati pp, ali ne ide.
|
|
![]() |
|
Lucy- ovaj oxalis sam dobila od svoje tete. Imam ga godinama. On preko zime mora u podrum jer bi se kod mene smrznuo. Ako želiš mogu ti poslati malo, ionako ga moram presaditi i prorijediti. Ako želiš, pošalji mi pp.
Ostali, dragi cvjetoljupci- hvala vam što šećete mojim vrtom i drago mi je da vam se sviđa!
P.S. Procvao mi je još jedan clematis, ali o tome sutra!
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opet sam prošetala tvojim vrtom. U svakoj novoj šetnji pomislim: Pa kako mi je ovo (neki datalj) promaklo? Kamenjari - samo bi o njima mogla otvoriti novu temu. A crvenolisni oxalis je presladak. Mogu li ovdje pitati gdje se može nabaviti?
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Jednostavno prekrasno! Cvijeće u kamenju o kojem toliko žudim... Sve na svojem mjestu, sve s ukusom i mjerom... Nemam riječi!
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ti ćeš me svojim pričicama definitivno draga Bergenija nagovoriti da si nabavim makar jaedan clematis
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sve je lijepo, a dva sam se puta vraćala na sliku seduma u zidu i cvjetnjak ispod mlade masline.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
ja se u proljeće ne mogu nauživati svih tih boja i mirisa
![]() Tako zbori naša Konte, a ja se samo potpisujem ispod te njene divne rečenice!! Anaida.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
klematis je prekokrasan, a tek božur i pustinjska ruža, a tek perunike
![]() ja se u proljeće ne mogu nauživati svih tih boja i mirisa ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepa priča, lijepog cvijeta
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Klematis je predivan kad posloži svoje cvjetove
![]() |
|
![]() |
|
Nevena M. ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Imaš prekrasan vrt, sada mi je tako lijepo cvijeće ispod masline. Sve je super. Stvarno uživam.
![]() |
|
Cvijeće mi uljepšava dan.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |