Moj vrt seoski |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 66> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vrt je božanstven, i ja se veselim Lastinom kupanju u jezercu, pa jednostavno snimi i stavi nam filmić, sigurno znaš bolje od mene da je to ful jednostavno.
Slikica plavog korova je super, obožavam livadno, odnosno poljsko cvijeće, uvijek malo ukradem od Majčice prirode, mali buketić za na stol, znam da se neće na mene ljutiti, jer uvijek mi poklanja više i sve više korova
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Svima hvala na pohvalama!
No, vidi stvarno 500 postova. Fala Tijice što si me upozorila na 'jubilej'
![]() Misty-da: hvala na savjetu. Imam trputac i tu kod mene na livadi iza vikendice. Baš ću probat. Ja inače prakticiram stavljat oblog od peršina kad me ubode pčela. Izvrsno uklanja oteklinu i crvenilo. Nisam ga doduše nikad isprobao na ubodima od komaraca. Ustvari, nisam nikad ni imao potrebu, jer bi kvržice nastale ubodom komaraca nestale čim se otuširam i ohladim ih vodom. No od ovih današnjih hibridnih komaraca oteklina mi ostaje po dva dana.
Drago mi je da i ti cijeniš sve biljke, bez obzira bile one hibridi, obično livadno bilje ili korov. Mi ljudi korovom nazivamo sve što raste tamo gdje ne želimo da raste. Meni su i kadifice, dan i noć, kozmos i druge biljke koje se same rasijavaju ponekad 'korov'. Pa opet im se divim na svojim cvjetnim gredicama, jer tamo želim da rastu.
![]() Gioiaa: Da, morat ću stavit sliku Laste kako se brćka u jezercu. Bolje bi bilo kad bih mogao stavit video clip da vidiš kako elegantno zamahuje nožicama,..., sve dok joj pčela ne sleti na glavu. Tada juri kao motorni čamac da se što prije dočepa obale.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Ovo je stvarno ogromni vrt! Ne samo ogroman nego i odlično održavan i lijep, svaka čast!
Imam i jedan savjet, tebi će se sigurno svidjeti jer vidim da (poput mene) cijeniš i ono što neki smatraju korovom. Kako imaš i toliko komaraca presadi s neke livade trputac da ti bude pri ruci. Na svaki ubod komaraca stavi malo nagnječenog lista trputca i vrlo brzo nestane oteklina i sve neugodnosti radi nje ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod tebe se stvarno može uživati!
Ne mogu se odlučiti što mi je ljepše - "zelene" ili "šarene" slike |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Dragi konačno si napisao 500 postova!
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Gogo tvoj vrt me uvijek ponovno oduševi, osim lijepog cvijeća, povrtnjaka, voćnjaka mene uvijek osvoji ona tvoja stazica, koja kao da vodi nekud u neki novi svijet. Bravo za sve
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Predivan veseli, uredni vrt
![]() Umjesto ulja čajevca možete koristiti i ulje metvice, takođe ga ima u DM-u na istom mjestu stoji di i ulje čajevca. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
e onda bi sljedeci put mogla slika Laste kako se brcka
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Hvala svima na pohvalama i savjetima!
Gioiaa, Lasti sam taj dan stavio frontline protiv buha, a tad se ne smije kupat 3 dana. Imam ono malo jezerce, koje je trenutno neuređeno i služi mi kao spremnik kišnice, i Lasta se u njemu obožava banjat. Čim stignemo ona uskoči i kupa se. Iz tog razloga nije mogla biti sa mnom pa je nema ni na fotkama.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Dok nisam otkrila ovo mjesto na internetu gdje se nalaze ovi predivni vrtovi,listala sam časopise o cvjeću i pitala se gdje se nalazi ta lipota,pa evo ovdje na ovom forumu i u tvom mali gogo vrtu
![]() Ne samo da imaš lipo cviće nego i vaze i druge ukrase u vrtu ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Imas rajski vrt
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Tvojim vrtom uvijek rado prošećem. Već unaprijed znam da će biti novo i zanimljivo.
|
|
![]() |
|
jannette77 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 138 |
sve je jako lijepo,uredno i ima stila ,svaka čast!!! |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Gogo vrt ti je stvarno doveden u red i svaka čast težaku! vidim i kod tebe dosta klinčeka, divni su! što se komaraca tiče i tu kod mene ih ima more i stvarno više liče na rode nego na komarce, a pikaju ko ludi. no, osim eteričnog ulja čajevca, možeš koristiti i još neke citruse kao recimo ulje limuna. dobra je kombinacija cedra, limuna, melise i čajevca, samo pazi da ih ne koristiš kasno uvečer jer citrusi, naročito limun, jako razbuđuju. kako je čajevac dosta jako ulje, pazi da ga ne stavljaš previše na kožu, ali ako je riječ o pravom eteričnom ulju ne bi smjelo škoditi. no, čuo sam za slučajeve da su ljudi reagirali na njega pa pripazi. melisa je skoro isto učinkovita kod komaraca, a možeš je nabaviti i u gotovom pripravku kao melem... i sad da ja završim s eteričnim uljima, još jedan savjet vrijedan spomena. kad sam već zapeo za te citruse, ako zidove pošpricaš limunovim uljem u nekom nosaču (u pravilu bi to trebalo biti neko otapalo, može i alkohol) izbjegavat će ih pauci. oni naime svojim nogama kušaju tlo po kojem hodaju, a citruse ne vole...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Piši, a onda dođi k meni napraviti spisak što ja imam (ja zovem a nitko me ozbiljno ne shvaća, zašto??)......odgađam neodgodivo a morat ću to radi sebe napraviti.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fala teta Tijo, hehe. Zapisano ime. Ovo mi je dragocjeni podatak. Puno hvala!
|
|
|
|
![]() |
|
Ja ti pivo ne pijem ili čaša crnog vina ili Whisky ili ništa
![]() Sad se osjećam vrlo važno "dobila" sam vrt a još nisam ni nogom kročila tamo, ko Engleska kraljica....bit će još toga, za dopuniti "vrt"
i tebi da kažem Zečje uši ti se zovu Stachys byzantina ili vunasti čistac
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Morat ću to isprobat. Ako upali, imaš pivu od mene E da, ostao sam ti dužan: Tijin vrt je ova dio kraj drvenog kruga, fontana, brvno za sjedenje i okolni vrt (9. fotografija odozgo). To sam prije zvao mali krug, a sad je Tijin vrt
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Maleni, ovo je zbilja pravi "zen kutak" ovim prekrasnim fotkama si vrlo vjerno dočarao i mir koji vlada tvojim salašem i mirise klinčića i savršeno posađen šljivik (doći ću k tebi po šljive za knedle) predivno. Prošle godine je Smrčko savjetovala Dadeku protiv komaraca ulje Čajevca (kupiš ga u DM za par kuna) smrdi ko sam vrag ali je učinkovito, on ode na Dravu i ništa ga ne ubode.
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 66> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |