Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hortenzija - Hydrangea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hortenzija - Hydrangea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 38>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
1234DRENOVA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 535
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2010 u 23:28
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2010 u 23:25
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2010 u 23:17
pridružujem se hortenzijoljupcima imam ih u rtu i u teglama
Na vrh
Jelle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2010 u 21:23
Posadila sam jednu hortenziju u vrt a drugu ču ostaviti u tegli do proljeća pa ču je onda u zemlju.

Inače, hortenzijoljupci Wink (upravo sam izmislila ovu riječ) gdje ima največi izbor hortenzija za kupiti? ja uvijek viđam ona najobičnije (ja ih zovem vulgaris) one koje su naše bake imale, ali voljela bih si pribaviti i one malo neobičnijeg cvijeta.bilo je tu slika i tih, ali ih nigdje još nisam vidjela za kupiti.
Inače hortenzije su moj favorite. Definitivni broj jedanThumbs%20Up Za sada ih imam tri.sve tri rozo-plave. ovisi koliko ču ih zaljevati željezom.
Imam ih i još par kojima puštam reznice. točnije tri. jedna je bijela a za druge dvije ne znam. Pustile su malo korijenčiče ali su mi se počele sušiti. Sada sam ih pokrila s teglicama pa se nadam da če i one do proljeća biti zakorjenjene i sa novim lističima.
Na vrh
Jelle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2010 u 15:09

jucer sam  na nekoj rasporodaji kupila dvije (u ne baš najboljem stanu) hortenzije.

e sad, zanima me dali da ih do proljeća ostavim u teglama u kojima su kupljene ili da ih sada presadim u zemlju?
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2010 u 23:11
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

MIRNA,ja moje hortenzije orezujem u drugom mjesecu, tada skratim za trećinu. ako sada orezivaš onda skini samo cvijetove a na zimu ostatak, granu koja nije cvijetala prepoznaješ po pupu na vrhu, tu ne diraj, onu sa orezanim cvijetom vidiš da ima rez na vrhu. radi ovako i mislim da će ti hortenzija uzvratiti ljepotom i veličinom svojih cvijetova. moram ti napomenuti da sam ja na jugu, radi orezivanja u stvari u nas reču da se orezuju kad i loza!

Tocno tak radim i ja !  To sam u stvari s mojim Postom i htjela reci !
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Odgovor Odgovor
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2010 u 17:37
MIRNA,ja moje hortenzije orezujem u drugom mjesecu, tada skratim za trećinu. ako sada orezivaš onda skini samo cvijetove a na zimu ostatak, granu koja nije cvijetala prepoznaješ po pupu na vrhu, tu ne diraj, onu sa orezanim cvijetom vidiš da ima rez na vrhu. radi ovako i mislim da će ti hortenzija uzvratiti ljepotom i veličinom svojih cvijetova. moram ti napomenuti da sam ja na jugu, radi orezivanja u stvari u nas reču da se orezuju kad i loza!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2010 u 19:46
Ja imam isti problem ! Ocistiti cu ju sada i dati joj zraka ! Tako napravim svake godine a ona mi zahvaljuje time da postaje sve ljepsi i sve veci grm !
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2010 u 13:40

Antonija, možeš li mi malo pojasniti orezivanje. Pročitala sam sve od početka ali me i dalje nešto muči.

Cvjetovi na mojoj hortenziji se već suše i pomalo mi to izgleda ružno. Orezujem li te cvjetove sada ili čekam proljeće i granu na kojoj je suhi cvijet orežem za tećinu i ostale grane ne diram?
Ako orežem sada, na proljeće neću znati koja je grana cvjetala!?
I ako je orezujem sada, odrežem joj samo "cvjetnu glavu" ili je isto kratim za trećinu?

Ja imam istu takvu crvenu hortenziju ali ni izdaleka nije tako bujna.
Da ne kažem da sam je prve godine u proljeće orezala do zemlje i onda sam se čudom čudila zašto ne cvate!

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2010 u 21:24

Uploaded with ImageShack.us

moja crvena hortenzija  okovana u skelu
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 20:02
Big%20smile
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 16:28

Uploaded w

ruzica dana evo moje hortenzije iz 2 kuta  ith ImageShack.us
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 07:41
Mari 5510, moje hortenzije su ogromni grmovi sa bezbroj cvijetova, orezujem ih na način tako da one grane koje nisu cvijetale uopće ne režem(to vidim po pupu na vrhu), a grane koje su cvijetale odrežem za jednu trećinu. Vrlo brzo ona postane veliki žbun.Cvijet na neorezanim granama bude veličine rukometne lopte doslovno, i naravno, prihranjujem ih.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 20:22
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

makk [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" /> lijepo uspijevaju
ne znam što je mojim hortenzijama, nemaju cvjetne pupove ove godina, možda sam ih previše obrezala

Ja mojim hortenzijama otkinem samo suhi cvijet i to tek u proljeće i to je sve. Koliko znam, nije preporučljivo rezati grane, jer onda ne cvjetaju.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 19:59
makk lijepo uspijevaju
ne znam što je mojim hortenzijama, nemaju cvjetne pupove ove godina, možda sam ih previše obrezala
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 15:44
Prošle godine sam posadila 2 reznice hortenzije (o tom sam pisala u Blogu) u jedan improvizovani rasadnik (2 reda cigli i stari akvarium).
To je izgledalo ovako, reznice hortenzije su naprijed/desno:

Sad je na tom mjestu postavljen plastenik i hortenzije su sad u plasteniku. Bile su jedna pored druge, pa sam jednu presadila malo dalje. Trenutno su oko 20cm visike i obe će cvjetati.

Jednostano je, pa ću ovo ponoviti sa puno više reznica.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 12:11

ruzica dana ja je ne bih sada dirala, samo je redovno zalijevaj i obvezno prihranjivaj, ona će ti i tako biti lijepa. ja imam jednu u teškoj kamenoj arli posađenoj 1996, nikad joj nisam mijenjala zemlju,ima toliko malo zemlje da je moram2-3 puta dnevno zalijevati. ona je ogromna i lijepo zelena jer je svakih 15 dana prihranjujem. kad dođem doma staviti ću sliku da je vidiš.smile106

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 23:17

Na vrh
ruzica dana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 13:20
kao prvo pozdrav od novog clana. ja imam jednu hortenziju vec 2 god posadenu u vrt koja jos nikad nije cvala, nego je sad i pozutila. i cim sam kupila drugu skuzila sam da se na prvoj zametnuo cvijetic. planiram ju presaditi u teglu sa kiselom zemljom, dali je to pametno posto se cvijetic zametnuo?
Na vrh
Angell View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 225
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Angell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 22:53
Ajme koje ljepote,evo muž baš danas kupio hortenziju,roze boje,al moram reći da me ova Hydrangea cinerea  oduševilaaa,mogu li se nadati da dobijem koju reznicuEmbarrassed,naravno ja vraćam sa svojim sjemenjima i reznicama cvijeća koje imam..Smile
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.