Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 395396397398399 407> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam jagodi prije par dana tumačila da su neosjetljivi na presađivanje. Takovo je bilo moje iskustvo - kao da im nisam ništa ni radila, samo su nastavili rasti i bujati.
Nadam se da će ovo čitati pa da se neće prestrašiti ako i njoj malo zastanu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Tak su i moji,listići im posmeđili i otpali,pa ispočetka.Dobrih mjesec dana zastoja.Pa koliko su bili veliki sa 9 mjeseci,kad su cvali?
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
I moji adeniumcici napreduju, iako su nakon presadjivanja i stavljanja na sunce imali totalni zastoj, skoro mjesec dana su se prilagodjavali. Sada su ipak krenuli.
Prosla tura, koju sam imala prije 5 godina, cvala je vec nakon 9 mjeseci. Ne svi, ali barem polovica. Vidjet cemo sa ovima kako ce biti. ciao, Nina |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
andje ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
dugo sam trazila naziv ovog cvijeta i onda nadjem da se zove pustinjska ruza, iako vidim da ih ima vise vrsta. Slucajno sam je kupila prije dvije godine na trznici kao trajnicu i doista je premasila sva moja ocekivanja. Ne trazi puno njege, samo sunce, cvate od kasnog proljeca skoro do prvih mrazova. Prilicno se je rasirila tako da sada zauzima nekih skoro dva kvadrata.
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ne, neću ih dirati. Sad imam razlog više buljiti u njihove trbušćiće !
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Je hoya nisam im ja ništa radila neki rastu u visinu a nekima se formiraju grane.....mislim da su još mali da bi im smjele odrezati vrh.....to je samo moje mišljenje možda se javi netko tko je bolje upučen.
|
|
![]() |
|
Vidim bromi da su ti još neki počeli stvarati bočne grane. Ja stalno gledam u njih i mislim da bi im otkinula vršak. Jesu se tebi sami tako razgranali? |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
drage moje preljepi su vam mladi adeniumi...višnja tvoj novi je prekrasan
ovo je moj stari pomalo stalno cvijeta ali nema baš previše listova vjerujem da i njemu nedostaje sunca ![]() ![]() a evo i nekoliko mladih ![]() ![]() ![]() ovaj mi je najdraži jer ima dvije jako izražene grane ![]() |
|
![]() |
|
Lijepi su ti, jagoda.
matilda, tvoji su baš lijepi i zdravi, kako bi ono rekli: dobro uhranjeni!
I ja sam vidjela veliku razliku na njima nakon dohranjivanja.
Ako nam budu cvali kao i fuksiji mogli bi se dogodine veseliti!
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Još nekoliko sličica lanjskog adeniuma koji je krenuo....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Preljepi adeniumići MATILDA, OTOK, BROMI i HOYA. Moji baš i nisu neki , možda grešim što ih držim vani na suncu i malo nadohranjujem.Listići izrastu, ali se neki i osuši.....Znam da oni vole sunce, ali malene biljke možda ne vole? Možda stvarno tu grešim....Moj lanjski odrasli je super, kreću listići i uskoro će i cvijetići....Novi kupljeni Eva ima pupove i cvijetove, veoma je lijep i zadovoljna sam s njim..
Evo nekoliko sličica novog adeniuma EVA...Po slici izgleda kao da su dva različita cvijeta, međutim to je isti cvijet.Krene onako dvobojno i pred kraj postane jednobojan....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
evo i mojih adeniuma stari malo više od 3 mj. za sada su još na prozoru na istoku, prihranjujem ih sa valentin gnojivom za kaktuse svaka 2 tjedna.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
I ja mislim,sreća kaj ne bumo usamljene dok čekamo!
![]() |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
haha mislim da ćemo se do toga načekati
![]() |
|
![]() |
|
Super, a kad počnu cvjetati !!!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovako izgledaju moji adeniumi
![]() |
|
![]() |
|
O, bromi, među mojim adeniumima ima izniklih i iz tvojih sjemenčica
![]() ![]() Sjećam se da smo jednu turu sijale dva, tri dana razlike, a vidi kako su tvoji veći i jači!
|
|
![]() |
|
frida i moji su bili mršavi ali pomalo se buckaju....prihranjujem ih jednom u dva tjedna.....sada izgledaju ovako
fuksija preljepi su tvoji nadam se da će barem jedan moj biti takav hoya i tvoji su krasni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
hoya, prekrasni su...mojima tek izlazi prvi par pravih listića...nisu bucmasti
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 395396397398399 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |