Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moje vrtne biljke
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moje vrtne biljke

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 73>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 13:30
Mari,Anaida hvala vam na posjeti!Dođite opet!Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 17:57
cvijeće ti je za 5, onaj cvijet sa pjace imam i ja, jest jednogodišnji ali meni se sam sjemeni i niče svuda. kad se razgrana i procvijeta prelijer je. posjeća me na čipku.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 20:22
I ja sam pogledala tvoje prelijepo cvijećeTongue,daj budi dobra pa mi reci zar se fikus benjamin sme tako drastično ošišati,i moj je već prilično veliki,a dosta je rijetki pa sa razmišljala o šišanju?Thumbs%20Down
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 20:52
prekrasno cvijeć.Big%20smile
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 21:16
Kod tebe je uvijek prekrasno. Baš mi je drago da si se susrela sa Flaviom.

Ona biljčica koju ne znaš koja je - pogledaj pod euphorbia (njih ima jako puno vrsta), možda euphorbia marginata
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2010 u 23:23
Antonija,Kaktusić,Goga i Otok,hvala vam na posjeti!!Pusa svimaa..

Kaktusiću,onaj fikus benjamin je bio ogroman,po debljini stabla se može zaključiti da je imao poprilično godina!Već dugo ja planiram da ga donesem sebi,inače je to moja baka uzgojila.Ali...Bio je jako veliki,i nije mogao u auto..
Jako dobro se oporavlja od šišanja na"nulu" i na sve strane krenule su nove grane i listovi..One grane koje su odsječena podjelila sam,a nešto sam ožilila sebi.I to ću pokloniti!

Otok gledala sam ovaj naziv,ali nisam sigurna jel to moja biljka.Ima sukulentne listiće,ali jako tanke.Moguće je da je neka euphorbia ,ali koja..Valjda saznamo..
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 09:58
draga alisa malo sam zavirila u tvoj vrt ,cviječe ti je prekrasno i raznovrsno svakako bih te zamolila za lijepu suzanu  neznam kako se razmnožavai rudbeckiju,a jednom si mi činimi se rekla da imaš anđeosku trublju ja sam dobila običnu tj navodno boja kremasta i lijepo napreduje ,cvijeta nema ni na pomolu ali joj listove pojede nešto ,znaš li čime da je prskam
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 10:31
alisa, cvijećke su super Clap
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 10:39
Pokušavam pregledati sve zaostatke, cvijeće je prelijepo, posebno blue moon i crvena ruža, ali svakako moram izdvojiti saponariu, jesam li dobro zapamtila naziv? To vidim prvi put, proguglat ću malo da je bolje upoznam, pogotovo ako još miriše!
Radujem se da si upoznala Flaviju, vjerujem da je svaki takav susret poseban!
Time is something you can never get back..
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 14:05
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

draga alisa malo sam zavirila u tvoj vrt ,cviječe ti je prekrasno i raznovrsno svakako bih te zamolila za lijepu suzanu  neznam kako se razmnožavai rudbeckiju,a jednom si mi činimi se rekla da imaš anđeosku trublju ja sam dobila običnu tj navodno boja kremasta i lijepo napreduje ,cvijeta nema ni na pomolu ali joj listove pojede nešto ,znaš li čime da je prskam

Suzana se razmnožava sjemenom,to nije trajnica ali ću skupiti sjemenke i imat ćeš ih..Ne treba puno sjemena da bi ona bila onakva kao kod mene,ondje su posijane 3 sjemenke i puna saksija cvječki..
Rudbeckie su većinom trajnice,ove koje ja imam kupila sam ih na ciglanama kod one tete što sam ti spominjala.Po 2-3km budu presadi.Ako bude sjemenki i njih cu ti odvojiti..
Imat cu i reznice truba na jesen,ni moje ne cvjetaju ove godine.Propale su mi preko zime,ostale su mi samo dvije,i one su sad ok,lijepo  rastu ali cvjetova jos nema.Ne znam kakve su boje kod mene a imala sam i roze i žute,ne znam koje su opstale..Vidjet cemo ako procvjetaju jednog danaLOL

To što jede im list to su zelene gusjenice,kupi neko sredstvo protiv njih,moze čak i obicni prah protiv zlatice na krompiru il onaj bijeli neopid za razne nametnike..

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 14:07
Konti,hvala ti na pojesti!Dođi opetSmile
Misty,hvala i tebi!!Dobro si zapamtila naziv!Ovo je starinska biljka ,naše nane i bake od nje su pravile sapun i prale veš..Ne znam jel ova biljka ima sjeme,ako bude bilo mislit ću na tebe!Obećala sam i Hani.Pratim stanje svaki dan,ako bude sjemena imat ćete!
Da,susret sa dragim ljudima uvijek je poseban....
Pusa svima..Imam novih sličica svojih biljaka,ali nikako da uhvatim vremena da ih postavim...
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 14:19
Evo me konačno tu kod tebe. Stvarno imaš čuda toga. I sve lijepo. Ruže i klemati su moji favoriti, a ljiljani ...  nakon što sam ih toliko vidjela kod tebe znam da ih moram ponovo vratiti u svoj vrt!  
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 15:24
Zaista imaš lijepog cvijeća draga alisa. Od krasnih hortenzija, i rudbekija,
preslatkih dalija do neobično lijepog stolisnika, teško je bilo što posebno izdvojiti.
Lijepo je prošetati tvojim vrtom, pozdrav
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 00:12
Hoya hvala ti na posjeti!Drago mi je ako se odlučiš vratiti ljiljane u svoj vrt!Predivne su to biljke!
Sara hvala i tebi na posjeti i lijepim riječima!Za stolisnik moram da zahvalim Josipi!To sam dobila od nje prije par godina..I opet me je obradovala posjetom u moj vrt i novim biljkama..
Hvala ti draga moja još jednom!Dobro ću paziti ove nove biljčice..
Evo dvije nove ehinaceae,rudbeckia i monarda..

Zadnji ljiljani ove sezone.Prelijepi i mirisni orijentalac..

Ladolez,sa krupnim cvijetom..heavenly blue

Ove godine moj vrt je jako loše.Nisam zadovoljna,ali nada se iduće će biti bolje.I gladiole su loše,nikad gore..Ova je skroz mala ove godine..

I ova roza lantana ima samo jedan cvijet.prošle godine je bila bolja..

orijentalac

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 00:19
Još malo gladiola..

moje nove rudbeckie lijepo se navikavaju na novi dom..

Ova ljepotica posađena u jesen jako lijepo napreduje8ipak nije sve tako crno,kao što ja mislim)

i ova narandzasto-crvena lantana lijepo cvjeta

i zute..

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 00:26
Moja prva bugica..

Ehinacea purpurea

Dalija

blue moon

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 00:31
Raznorazni sijanciBig%20smile

A ovo je dio biljaka koje su stigle od Makk prije mjesec dana.Jako lijepo su se navikle na novi dom..

moja ruza..

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 00:40
Još par sličica mojih fuksa pa na spavanje!LOL

a ovo je šarenolisna fuksa sa jako krupnim cvijetom.Preko zime su je napale bijele mušice,jedva sam je spasila.Jako lijepo se oporavlja iz mrtvi..

Toliko od mene za sad.ostatak sutra..
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 06:20
LJiljan orjetalac pravi lipotan,a tu su i gladiole i rascvjetana fuksija...i mnogo toga još,baš liposmile57
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 06:20
Dobro jutro, Alisa! Lijepe darove naše Josipe si dobila, a mogu ti reći da imaš lijepe biljkice.. Znam, i ja sam takva, uvijek bi da cvatu još više, da su još veće.. ali to nam je zato jer ih toliko volimo pa im sve najbolje želimo..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 73>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.