Četinjače - identifikacija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 19> |
Korisnik | |
sequoiadendron ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To je cedra s tvojeg vrta ili?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Liquidambar ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 66 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Pošalji mi adresu na pp.
![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Teško da mogu skočiti iz Zadra do Zagreba,ako imaš koju sjemenkicu viška?
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Bravo trava ! Ako si iz Zagreba skoči na Mirogoj. Tamo uz polje 28 rastu dva Calocedrus decurrensa. Ovih dana odbacuju sjemenke. Imati ćeš Kalocedre za cijelu šumu.
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Jeli to Calocedrus decurrens-kalifornijski libocedar,može li koja sjemenkica?
|
|
![]() |
|
Čini mi se da smo o ovoj četinjači nešto do sada pisali.
Slikana je ovih dana u Zagrebu. Pobrao sam malo njenog sjemena. Probat ču ju razmnožiti ako će ići. Evo par njenih slika. Nažalost raste na takovom položaju da nisam mogao uhvatiti cijeli habitus. Nisam 100 % siguran, sumnjam u nešto….vidjet ću dali je to to. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
U redu. Reci samo kako da počnemo, u okviru teme o identifikaciji četinjača ili otvorimo novu temu ?
|
|
![]() |
|
Liquidambar ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 66 |
Osim figure stabla... predlažem da se priloži detalj grane, lista, kore, ploda...
Jer, determinacija po habitusu može biti vrlo teška...
|
|
![]() |
|
Liquidambar ideja je sasvim u redu. Samo reci kako bi to organizirali: više posebnih tema po rodovima ili jednu zajedničku Paradu četinjača.
Možda ne bi bilo slabo da otvorimo i foto galeriju vlastitih fotografija crnogorice sa prostora Hrvatske. Recimo jedan od uvjeta prilikom postavljanja fotografije je da je fotografija toliko kvalitetna da se na njoj jasno vidi što prikazuje.( slike slikane sa mobitelom ne dolaze u obzir) |
|
![]() |
|
sequoiadendron ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
Evo i mene. Malo sam lutao ovih dana po Istri ali sam dao slike na naš lokalni forum, nadam se da se neče ko ljutit.
http://rastline.mojforum.si/rastline-about5484.html |
|
![]() |
|
Možda bi trebali složiti popis crnogorice koje imamo posađene u svojim vrtovima... pa ako nekoga zanima kako što izgleda - pofotkamo...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
nek bude malo koristi i od mene :
http://www.agr.hr/cro/nastava/bs/moduli/doc/ag1011_ssem_200801.pdf |
|
![]() |
|
Dobro si napravio.
Danas zaista ljudi rijetko sade pinuse po vrtovima... jer bor zahtjeva puno mjesta... a okućnice su sve manje i manje...
|
|
![]() |
|
Od prve pa u sridu !
Posadio sam ga prije godinu dana. Sretan sam što se primio. Prilikom kupnje je bio posađen u plastičnom kontejneru a u njemu ponovo baliran . Korijen je bio relativno skroman za njegovu visinu. Krošnju sam na silu otvorio bambusovim palicama recimo za 0,5 m želeći mu malo uljepšati habitus. |
|
![]() |
|
Pinus silvestris?
|
|
![]() |
|
Evo jedan moj bor:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pod 3. sam imao Chamaecyparis lawsoniana 'erecta Aurea' a pod 4, Chamaecyparis lawsoniana stewartii.
Znao sam da neće biti lagano. |
|
![]() |
|
Ne, nije Ch. law. Alumii gold...
Ovo je mali Ch. law. "Stewartii"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |