Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 37> |
Korisnik | |
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja imam samo ove dvije kao na slici od smrcka, nikako da dođem do drugih, da se s njima susretnem.
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Malo sam guglala, ako nije već prije spomenuto, ovo su vrste Hosti mirisnog cvijeta:
– Austin Dickinson |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala svima, moje još nsu provirile, ali vjerujem da će uskoro,a onda idu u hladovinu, pa što bude. Ako bi Korijenkino objašnjenje da su listovi na lsuncu malo blijeđi, moglo bi biti da će u hladovini biti tamniji, da ne pada kiša sad bih išla provjeriti dali izviruju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Korijenko, šarenoilike idu sporije
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ja moje hoste imam svugdje i u polusjeni i na suncu....
Ovima na direktnom suncu, mislim na sunce koje piči cijeli dan, listovi su malo bljedunjavi ali svejedno su OK.
To je ko kad povješate na štrik tamnu robu pa na najveće sunce, nema šanse da ne izbljedi
![]() Neke su već počele provirivati a ove šarenolisne još ne......
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo i moje ljepotice, valjda nisam već stavljala.
![]() ![]() I hosta moje mame. ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
nisi u svadji sa pamćenjem, i meni ne niču prije ožujka, a s obzirom na obilne kiše možda će i kasnije.......
Triša,jeli znaš gdje je moja?. D ali ti to liči na sjenu!!!!!!. No naravno ja sam ju tako navikla.....
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Jučer sam u inspekciji vrta ustanovila da su hoste već počele provirivati, sjetila se Triše i neprecizne informacije koju sam joj dala. Sorry Triša |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa i mislila sam si tako, jutarnje sunce ima mogu priuštiti, ali poslije toga ništa, probat ću pa ćemo vidjeti. Ja sam u Rijeci i čim počme lijepo selim ih u zemlju.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Ako se dobro sjećam, kod mene (zg) su nicale negdje u ožujku, to valjda ovisi o temperaturi zemlje i zraka. Vidjet ćeš, počnu izvirivati robustni mali stošci i ne daju se tek tako omesti. Obzirom da Tvoje hoste imaju grumen zemlje oko korijena možeš ih presaditi kad Ti paše, samo da zemlja u koju sadiš nije smrznuta, a takvu nećeš kopati A hladovina? Sigurno im ne odgovara direktno podnevno i poslijepodnevno sunce, jer preko velike površine lišća jako isparavaju a mogu dobiti i opekline po rubovima. Jutarnje sunce im naprotiv pogoduje za bolju cvatnju, a nekim šarenim vrstama i za šarenilo lišća. Općenito, hoste "plavog" lišća traže više hlada, dok ostale bolje podnose nešto sunca, pa čak i filtrirano sunce (kroz lišće). |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Voljela bih znati koliko je to "hladovine", jer imam jedan "hladnovit kutak", pa bi mogla iskopirati ponešto od ovog, naravno ono što imam hoste i heucere.
A može li mi netko reći kada će hoste početi "izvirivati", u vazi su mi, pa bi ih prije toga presadila u vrt.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Već neko vrijeme imam sličicu krasnog mini vrta (1,5x1,5 m) u hladovini. Upravo zato jer odlaskom hosta na 'spavanje' ne ostaje ogoljen, privukla me kombinacija hoste-heuchere.
![]() Mini-vrtek izgleda ovako: ![]() |
|
![]() |
|
Da i meni se sviđaju te kombinacije, a super je i zimi, jer hoste nestanu a heucere ostanu lijepe. Moje od b.b. su još u vazama, ali jedva čekam da ih stavim direktno u zemlju.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
baš je zanimljiva ova kombinacija hoste i heuchere...nije loša ideja
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Mene je privukao još jedan, drugačiji način, prezentiranja i uzgajanja ovih prekrasnih biljčica svih veličina i boja:
![]() ![]() Jedva čekam proljeće, pa da se počnu buditi moje mini-ljepotice! |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Ovo je stvarno prelijepo, hvala Perla, tako si želim oformiti dio vrta ove godine...nadam se da ću uspijeti uz vašu pomoć
|
|
![]() |
|
Drage hostoljubiteljice, jesen i zima su vrijeme za planiranje, dok naše hoste 'spavaju' i skupljaju snagu da bi nas slijedeće proljeće mogle iznenaditi i razveseliti svojom ljepotom. Evo sličica krasne kombinacije hosta i heuchera.
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Tija,oprosti,tek sam sad vidla tvoj post.To ti je digitalis.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Rain, ono na prvoj slici kraj "minića" s velikim lišćem, kako se to zove? Naime to imam i ja ali sam zaboravila ime.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Baš sam sad proučavala pismo koje sam dobila sa ovim engleskim hostama,poslali su mi recepis za obranu od puževa.Stavila sam ga na savjete.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |