Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 58> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zabjelilo kod tebe opet... Nas je za sad preskočio, ali nikad se ne zna..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Dakle, evo ga opet
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Lora - amaryllisi su mi prekrasni, mada sam ipak očekivala da će biti boja donekle slična onoj na slici
Antonija - meni amaryllis ne cvate kao i vama u vrtu, pa si pokušavam uljepšati zimski period nekim sitnicama (dok gledam neke vaše cjelogodišnje cvjetne vrtove) Korijenko - samo ti mene nagovaraj na kupovinu, kao da nisam sama sebi dovoljna u toj borbi "kupiti ili ne kupiti". Lani na Viškovu, kad sam došla po samo jedno pakovanje tulipana, nisam uzela ni kolica niti išta drugo, jer mi nisu trebala. Nakon nekog vremena, kad su mi sva ta pakovanja (koja nisam namjeravala kupiti) počela ispadati iz ruku, samo sam čula glas prodavačice iz sebe "ćete da vam donesem košaru?" Tad sam shvatila da sam malčice pretjerala i više od pola vratila na policu... Retriver Sara - ne bi bilo loše da mi trenutno cvijeće cvate u vrtu, ali zadovoljna sam i sa ovakvom situacijom Baka - nemoj biti ljubomorna, jer ubrzo će se situacija izmjeniti: moji amaryllisi će spavati a tvoji cvjetati..A što se tiče snježića, situacija je slijedeća: ![]() Slikano prije pola sata, za našu bakicu! Lijepi snježni pozdrav šetačima, obucite se jer puše bura, a temperatura je -3°C. ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ljubomorna sam na sve vas kojima amarilisi cvjetaju u ovo doba. Moji još spavaju zimski san i bude se tamo negdje svibanj....
Ali mene zanima: pada li snježak kod tebe? Jer to znači da ćemo opet gledati lijepe bijele sličice iz tvog gorskog vrta!
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Amarilis je predivan
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
smrcko - onu večer kad sam pisala post, jedva sam ga napisala kako mi se spavalo, i tako bi te rado bila poslušala da idem u krpe ali sam imala još obaveza ("glumila" sam taxi službu)
![]() gioiaa - hvala, vjeruj nisam se ni nadala da će ta brojka tako brzo doći ![]() freeland - iako si rekla da je stanje u vrtu slično, kod mene još nema visibaba ![]() Fany54 - slikala sam se već sa mojim curama iz Riječke ekipe, to je i više nego dovoljno. Možda nađem kakvu prigodnu sliku pa ipak stavim... ![]() moon i lantana - jaglaci nas asociraju na proljeće pa smo svi posegnuli za makar jednim cvijetom ![]() Na prethodnoj stranici, Korijenko me pitala kakve boje je amarilis. Skenirala sam omot od lukovice i stavila sliku. S obzirom da je moj amarilis jučer procvao, sami se možete uvjeriti da su razlike između boje na slici i stvarne boje - minimalne... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepi jaglaci
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Izgleda da nitko od nas nije mogao odoljeti jaglacima...stvarno su veseli
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
natali čestitke na 500 postu i sad je vrijeme da nam se pokažeš na temi vidljivi (slike formaša) da te vidimo i komentarišemo
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Čestitke povodom 500-tog posta
![]() Stanje u vrtiću nam je skoro pa identično, osim kaj sam ja danas našla dva mala grmića procvjetalih visibaba!!!!! Znači da možemo biti jedna drugoj orjentir za uspoređivanje vrtnog stanja!!!! Ostavljam ti sunčani pozdravčić!!!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
kako je divan jaglac
![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Baš su lijepi cvjetići
![]() Čestitka na 504-tom postu ![]() I Nataly sad na spavanje ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Otok - ne znam u kojem trenutku sedumi ovako izvire iz zemlje, ali vidiš što kaže mali kaktus - da mladice još u kasnu jesen provire. Do sada nisam obraćala pažnju na to, valjda ću se sjetiti ovu godinu pratiti razvoj.
Mali kaktus - sve je još moguće kod mene. Veća je vjerojatnost da će još biti niskih temperatura i smrzavica, nego da snijega neće biti u većim količinama. Lantana - na neki način mi je i muka kad vidim da biljke niču, a znam da će biti još snijega. Bolje bi bilo da čim prije padne, štete bi bile manje. moon i lilie - hvala vam na čestitkama za postove i cvijeće baka - kad sam otvorila temu "Gorski vrt", namjera mi je i bila pokazati vam što prezimljuje i kako izgleda vrt tijekom cijele godine u Gorskom kotaru. Fany54 - tvoj posjet je originalan. Je li to tvoj ručni rad? Baš je krasan. Uz ove amarilise brže će mi proći vrijeme dok čekam moje da procvatu. Jagoda - i ovaj mak bi trebao prvi puta kod mene procvasti pa ne znam koliki mu je cvijet(ja sam ti još mlada vrtlarica). To je trajnica papaver orientale I na kraju vas sve lijepo pozdravljam uz ova dva jaglaca netom kupljena (nisam htjela više kupovati jer ih imam posađenih u vrtu, ovo je dovoljno da imam nešto rascvjetanoga) ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nataly evo me malo kod tebe da vidim kako je u gorama jer sutra idem malo u Brod na Kupi...Koliko vidim situacija sa biljkama je kao i kod nas, snijega nema a ni hladnoće pa je lijepo...Kad bi barem ovako ostalo, da nam je došlo proljeće...Što se tiče iris japonice pusti ovako, oni će se oporaviti, barem tako bude kod mene....Kakav ti je onaj mak, je li obični ili onaj sa velikim cvijetovima?Super za amarilis, lijepi je, procvjetati će sigurno.....Ja ih imam u vrtu od lani, nadam se da će biti ok i nekoliko u vazi.Vidijeti ćemo koji će bolje cvjetati...
![]() Čestitke za 500 postova...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lijepo kod tebe sve buja, samo se bojim da nas opet ne iznenadi. Šalica je super ideja, a amarilis će sigurno biti prekrasan
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |