Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 58> |
Korisnik | |
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasna boja amarilisa.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ovaj tri na komodi je odličan.
![]() Što se aloe tiće mislim da joj je bolj gdje nije prevruće, a normalno je da joj malo listova požuti kod zakorjenjivanja. na proljeće je stavi na sunce i krenut će ona. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sviđa mi se ovaj kontrast - u kući šareno i rascvjetano, a vani bjelina.
Oleandere treba staviti u vodu da se ožile, treba im dvadesetak dana. Ako se u vodu stavi komadić ugljena, onda ni vodu ne treba mijenjati, neće se usmrditi. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Begonijica je preslatka. Za aloju ne brini, ja takvu drćim vani i bila je na većim minusima - do - 6, u jednom zaštićenom kutu dvorišta, ali i tu je ledara.
Olendri ti se dobro drže. Ja zakorjenjujem tako da ih ipak stavim prije u vodu i to u prozirnu teglicu ili vazu, baš mi se jedan za Korijenka šarenog lišća bez problema zakorjenio, u kući naravno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kutak sa begonijom, amarilisom ,jaglacem i sukulentama je pravi mali rascvitani kutak i prelijep je
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Natally, evo i mene u nedjeljno jutro k tebi. Razvedrio me pogled na amarilis, jaglace i begonijicu ! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
i kod mene ista situacija vani snijeg pada ali kod tebe tu atmosferu u kući razbijaju tvoji amarilisi
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Slike snježnog vrta i slike cvijeća!
Baš lijepa suprotnost. Vrt djeluje čarobno a cvijeće je
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Antonija - ići na posao po snijegu mi je možda i veći problem nego otići u Rijeku. Jedino što je do Rijeke duži put, ali nemam uzbrdica koje su veći problem nego kad voziš po ravnici...Kad bi živjela gdje i ja, vjerujem da bi se usudila voziti..
Toni - lijepo te vidjeti u mojem vrtu, znači da si ozdravio... Jučer sam u Rijeci kupila crvenu begoniju. Vidjela sam danas na slikama da ju je kupila i Hamara, pa je onda red i da ja pokažem svoju. Ubrzo ću morati skoknut do Sarajke po savjet za održavanje ove biljke. Ukomponirala sam je kraj jaglaca, Natalijinih sukulentića i amaryllisa. No nisam zadovoljna kvalitetom slike, nešto sam očito pobrkala u opcijama na aparatu. Novi je pa ga još proučavam... ![]() Nakon što sam se pohvalila, red je da pokažem i ono što je na zakorjenjivanju. Provirila sam u zimovalište i treba mi savjet. - ovo je aloe od Lantane. Vidim da su joj krajevi listova počeli žutjeti, a nalazi se u prostoriji gdje se teperatura spusti skoro do 0°C. Da li joj je prehladno ili joj listovi žute zato što je baš i ne zalijevam? Da li sam je kao Mari trebala držati u toploj prostoriji? ![]() - Jagoda mi je prije 2 mjeseca dala puno reznica oleandera. Neke reznice sam zataknula u vazu sa zemljom a neke stavila u vodu, možda puste korijenje. Vidim da su u dobrom stanju, vjerovatno će nešto od njih i biti.... ![]() I usput da poručim Jagodi ako svrati - slika biljke za koju si mi na kavi rekla da si je posadila, je na prvoj stranici teme Lič (Gorski kotar), a zove se asphodelus albus ili čepljez. ![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
svaka ti čas na vožnji po snijegu, još na riječku kavu!!! neznam šta bi trebalo biti da ja po snijegu krenem autom.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
OTOK, Anaida, Moon, Triša, mali kaktus, MiraK, Mira021, antonija, Korijenko - lijepo je pročitati da mislite na mene ili da vas nešto podsjeća na mene, pa makar to bio i snijeg
![]() Nema snijega puno, problem nam više predstavljaju snježni nanosi i bura. Jutros sam silom prilika puno bila za volanom i ustvari je tu veliki problem, jer ni ralica ne stigne toliko brzo očistiti kojom brzinom na mjestima budu nanosi. A kad idem na posao po dvije uzbrdice, tada problem nisu snježni nanosi već automobili koji se ne uspijevaju uspeti, pa stanu, pa onda i ja moram stati...teško je tada krenuti jer je sklisko.... Ali da ne duljim, prije odlaska na Riječku kavu, pokazat ću vam snježnu situaciju, da vidite da unatoč mećavi nema puno snijega. Odnese ga bura. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Danas stalno mislim da moram svratiti do tebe da vidim koliko ga ima.....uf, danas ga je sigurno još više nego jučer sa slike..... danas ujutro dok sam hodala kroz Rijeku malo je sa burom pršio snježić, pomislila sam: evo to mi Nataly šalje pozdrave...
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
sve je bijelo u tebe! slika je od jučer, ima li ga danas više.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Biljke se pomalo bude i to i mene veseli,amarilis je druge boje nego na naslovnici,ali je boja predivna
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Amarilis ti cvjeta! Pa gdje ga držiš draga? Vani snježi a cvijeća kao u rano proljeće. Bravo!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam danas mislila na tebe kako ti je sve lijepo bijelo i nisam se prevarila
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Amarilis ti cvjeta, vani je snijeg, pa što bi više htjela, baš super, Kod tebe svega, a vidim i štošta drugo izviruje, miriši na proljeće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Još sinoć sam prošla, tj. provezla se snježnom autocestom kroz Gorski kotar, borovi su najljepši kad su okićeni snijegom. Baš sam se sjetila tebe dok sam lagano milila cestom prema Rijeci.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |