Rijeka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 58> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tako je ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Sada ništa ne razumijem... Ova tema je postojala a u novoj Primorsko-goranska županija u slikama bi se opet trebale naći iste slike ili???? Trebaju li se spojiti teme ili je ovo u redu? Nebih da me prozivate ako sam pogriješila stavljajući slike svugdje |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Miro, ja mislim da je moon to zamislila drugačije. Da bi se u novu temu PGŽ stavljale slike zelenila, cvijeća i pejsaža iz mjesta naše županije, a mjesta koja već imamo, a naročito naš grad i ostale gradove nećemo nikako dirati.
Osim toga osobno volim kad je kraj slike makar kratak tekst, da se zna gdje se nalazi i što predstavlja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo danas sam ja bila u akciji i opet malo slikala.
Kako je bilo prehladno za šetnju, više smo "šetali" auto, nego nas same, pa evo zamisao je bila da vam predstavim riječke crkve.
Nisu ovdje sve, ali biti će.
Počet ću sa istočnim djelom grada Rijeke, to je Sušak, inači bakin dio grada.
Tu je župa Sv. Ćirila i Metoda i pripadajuća crkva
![]() ![]() Ispred vrlo uredan okoliš i predivno !"grlo" neke stare šterne.
![]() Penjući se prema Trsatu naizalimo na srpsku pravoslavnu crkvu sv. velikomučenika Georgija, koja se adaptira, no svejedno evo slike.
![]() ![]() Dolazimo do trsatskog svetišta i Crkve gospe trsatske
![]() Na Trsatu malo niže još jedna crkva i to crkva sv. Jurja
![]() ![]() Sa Trsata na Vežicu i to veselo obojena crkva Svete Terezije od malog Isusa
![]() Spuštamo se u grad i tu u centru srpska pravoslavna crkva sv. Nikole (nekad u davno vrijeme tu je bilo more), a legenda kaže da su gradski oci na traženje da se izgradi pravoslavna crkve i pitanje gdje će biti, bacili kamen u more i tako označili mjesto izgradnje. Krajolik je izmjenio i na tom mjestu je stvarno izrasla crkva i evo je
![]() Ima tu u Starom gradu još nekoliko crkvi, ali mi idemo obalom i dolazimo do kapucinske crkve, kojoj nikad nije izgrađen toranj, ali je bez obzira na to najatraktivnija crkva u Rijeci
![]() Dalje prema zapadnom djelu grada obnovljena crkva koja je dugo bila bez tornja, koji je sagrađen naknadno, pa se ne drži crkve, već je s njom povezan mostićem.
Župna crkva svetog Nikole biskupa
![]() ![]() Ova će crkva u skoroj budućnosti doživjeti procvat jer se neposredno pored nje gradi veliki trgovački centar.
U ovom djelu grada malo više ima još nekoliko crkava, a jedna je u župi sv. Josipa , pa i crkva nosi isti naziv, dakle Sv. Josipa (ogromna crkva, koju do danas nisam nikada niti vidjela)
![]() I opet jedna sv. Nikole Tavelića, a to je ujedno i novija crkva u Rijeci vrlo modernog dizajna, sagrađena 1986.g.
![]() ![]() i naravno ispred nje ponosni kip Sv, Nikola
![]() Počeo se polako spuštati mrak, pa više slike nebi bile tako zanimljive, pa vam predstavljam još jednu u mom djelu grada na Kozali Crkva sv. Romualda i svih svetih
![]() Šetnja gradom za danas je završena.
Nemojte zamjeriti ako ima kakvih grešaka, jer kao ateist, ovo baš i nije moj fah, no kako volim kulturne spomenike, palo mi je na pamet da bi bilo baš zgodno predstaviti riječke crkve.
Ima ih još nekoliko, ali to u slijedećoj šetnji gradom.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Prošetala sam Rijekom,gradom koji"živi"!Penjala se(zahvaljujući slikama)trsatskim stubama i divila se glamuroznim građevinama ,jednako,onima iz povjesti kao i ovim novijima
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Koliko Rijeka ima crkvi? Dobra reportažica Triša!
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() Eto ja spadam u župu prve crkva, koja je ispod mene,Dolazi se k menim mimo pravoslavne Sv.Georgija, iznad "glave" mi je Trsatsko svetište a isto iznad malo niže Sv.Juraj!Ovaj je dio doista "gusto naseljen" crkvama!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nakon ovolikih crkvi našu će Trišu Bog čuvati. I neka, zaslužila je. Lijepa reportaža
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Volim gradove u kojima ima sta da se vidi, a Rijeka je nesumnjivo jedan od takvih. Hvala za prikaze!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Lijepa reportaža!
![]() |
|
![]() |
|
Hvaa vam svima, ima još crkava u Rijeci, barem nekoliko, nemam slike od svih, pa kada saberem, pokazat ću vam ih, sa zadovoljstvom.
Samo u Starom gradu su tri, pa jedna kod naše Drenove, na Drenovi, pa kod Hoye, Jagode na Zametu, još jedna na Banderovu, ako mi je još koja promakla biti će i ona tu, sasvim sigurno!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ali niti jedna nije tako značajna koliko Trsatsaka
|
|
![]() |
|
Naravno Mari, iako trsatska nije sigurno najljepša crkva u Rijeci, ali naravno da svi vjernici bez obzira kojoj crkvi pripadali nikada ne propuštaju posjet Trsatu, to je ipak za riječane nešto tradicionalno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...bravo, Trisa...
...volim i sama snimati crkve, svaka je drukcija a arhitektura se mijenja ovisno o vremenu i zemljopisnom polozaju....
....vrlo volim i moderne crkve...
![]() |
|
![]() |
|
BLANKA C. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
Crkve u Rijeci - ima ih puno;
- na Kantridi-crkva sv. Ante .
- na Zametu dvije.
-na Krnjevu dvije,
- na Turniću dvije,
- Kozala,
- sv. Vida i Kosi Toranj -u starom gradu,
- Vežica,
- Trsat dvije ,jedna do druge,
- Kapucinska crkva.
ima ih ,mislim 23 katoličke i 7 ili 8 drugih vjera.
Triša ,ako ih sve snimiš,dobra si.Voziš,pa ti neće biti problem.
Pozdrav...Blanka
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
...pa Crkva Sv Josipa u Čandekovoj, pa jedna na Banderovu....Ima ih i oko mene...Samo ti šetaj i slikaj [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />
Nastojat ću i ja dati doprinos slikama Rijeke. Imam ihdosta s početka prošlog stoljeća i razgledna. Moram pohgledati izabrati i onda vas počastim sieniranim crno bijelim slkicama....... |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
I u Starom gradu osim ove dvije koje si nabrojila ima još jedna kraj socijalnog, isto nisam imala pojma, ali mm zna.
Dakle vidimo se uskoro!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Najstarija župna crkva u Rijeci, Uznesenja Blažene Djevice Marije ili popularno Stara crikva kod kosog tornja
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |