Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 260261262263264 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 13:04
Ajme, jutros sam bila u MBM-u i na samo ulazu biljke guste, zdrave, bogate cvijetom - bez cijene i naziva. Mislim da ih nebi mogli ni rukama obujmiti.
Nisam se mogla sjetiti imena, kad dođem tu kod tebe i odmah naletim na baš tu - grevileu.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 13:54
Kako zakorjenjuješ biljke tipa  euonimusa? Hormoni, posebna zemlja, gdje držiš sadnice i kako ih pripremiš za zakorjenjivanje?Embarrassed

Ukrala sam tati par grančica , baš taj obični zeleni. Vidim da je krenulo po zlu i da se grane suše. Trgala sam sa petom, smanjila broj listova da ne crpi sadnicu.

Odaj tajnu da ne kradem uzaludLOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 15:06
Dragi moji posjetioci, mašem vam iz tople kuće jer je bura opet pojačala pa mi u vrtu nije baš ugodno, planirano premještanje odgađam.

Najprije zid - bilo je tu više porušeno nego što sam ja rano ujutro vidjela, baš na samom početku ljuljao se je jedan dio. To je popravljeno, a na onu pukotinu je zaboravio, ali nema veze, to ćemo sami. Tako sada imam međimurski zid, međimurske maćuhice, međimurski krumpir i naravno prijateljice međimurke.

I sada odgovori

Maslačak - da ono su primule, ne jaglaci nego one druge, mislim da se zovu primula obconica
Martina - drago mi je da ti se sukulenti dobro drže, kad malo zatopli na sunce s njima
Mali kaktus - nisam baš dobra u šišanju i orezivanju biljaka, kadulju obično malo pošišam kad mi smeta ili da dobije ljepši oblik, a kad - kad to primjetim
Hoya - grevilea mi se dobro drži iako nije baš nešto jako gusta. Vjerovatno ju je trebalo orezati, ali moram proučiti kada. Sada je puna pupoljaka, pa neka najprije procvjeta
Smrčko - euonimusi se dosta lako prime iz grančice, čini mi se da je najbolje vrijeme kraj ljeta, rujan, iako sam uspijevala i u proljeće. Jednostavno odrežem grančicu škarama, utaknem u zemlju. Ako to radim u jesen, stavim ih pod bocu i tako ostanu do proljeća.
Ne upotrebljavam hormone .
Stariji euonimusi, oni zeleni imaju bobice pa one popadaju po vrtu i dosta ih iznikne. Na šarenima (onima koje ne narastu visoki) nisam do sada primijetila bobice, njih uzgojim iz grančice.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 15:12
malo navratila i pozdravljam te smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 17:01
Hvala na brzom odgovoru.:laie:

Išla sam proviriti u plastenik na balkonu (koji dugo nisam otvorila), tamo su mi sadnice grmlja u boljem stanju nego u hodniku u stanu. Sve sam izbacila u plastenik, možda tako bude bolje. Nek priroda čini svojeSmile

Malo sam kasno došla do sadnica, ali dobro, bar jedna po vrsti da se primi bit ću sretna.Smile

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 17:10
Šmrcko, ja šarene eonimuse razmnožavam položenicama. Samo sa žicom u obliku slova V pričvrstim položenu granu ili ju čak samo poklopim sa većim kamenom da se ne podigne. Mislim da su mi se na taj način svi ukorijenili. Sa stavljanjem odrezanih grana u vodu nisam baš imala sreće.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 17:10
Sivlo je baš lijepo Clap. Meni se euonimusi oni zeleni prvi put nisu ulovili kad sam ih sadila u proljeće, ali kad sam ih ubola u jesen onda su se primili. Ovaj sivi H... raste ko lud, već sam i njega razmnožila i podjelila i jako mi je lijep u kombinaciji s cvijećem u boji.
život je more
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 17:33
Imat ćeš ti i međimurske sukulente samo da malo zatopliWink

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 17:39
Lijepo je kada nas možeš ugostiti slikama vanjskog cvijeća.

Kod nas je još snijeg ,pa je ovo lijek  za naše lijepo raspoloženje
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 05:46
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

i jasam sretna sto postoje vrtovi kao tvoj,dok kod mene biljke spavaju,uzivacu u tvom vrtu
Dobro kaže gio! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 10:08
obožavam sivo-zelenkasto-plavkaste nijanse na bilju, imaju neku posebnu eleganciju i šarmClap.
I ja sam vidjela grevileje u našem MBM-u, predivan je to grm, već dvije godine obilazim oko nje, ali prodavači me uvijek odgovore od kupnje. Argumenti uvijek isti, nije to za vaš Senj, to morate  po ljetu dobro zalijevati...
lijepi pozdrav, draga Otok
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 10:57
Sivo-srebrno, baš si mislim kako bi jedan moj novi vrtić mogao biti u tom tonu, a ako mi bude premalo - he-he srećom tu si mi preko morasmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 11:08
Triša je kao po običaju dobro raspoložena (Triša ni meni OTOK nije baš daleko Wink)
Iako je lijepa ona sivkasta kombinacija, kod tebe uvijek ima i cvjetnih slika.
Jesu li oni tulipani koji su lani bili u vazi, i dalje u njoj ili si ih ipak presadila u vrt?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 13:21
Neka ste mi svi uvijek dobro raspoloženi kao Triša, pa i ja sam, uglavnom

Natali, oni tulipani su ostali u onim vazama, brižni na hladnoći i u malo zemlje, ali su izniknuli, neki su visoki 10 cm, neki malo manje. Nisu baš svi izašli, ali ima ih dosta.
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 16:02
Bas sam uzivala gledajuci tvoje biljke, predivno! Nadam se da ce i moj vrt ponovo ozivjeti :))
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 22:21
juhuuu samo da ti se javim da sam malo šetala kod tebe Big%20smile
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 23:01
Izgleda Otok da ti se gosti spremaju u posjet,e pa ni meni nisi daleko,išla sam ja i dalje i stizala,ma šalim se ali bi rado ovaj period provela na jugu,barem do marta,zaista boje oraspolože i razvedre ovo hladno i mutno vrijeme.divno cvijeće kao i uvijeksmile78
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 00:00
lijepo izgledaju grmovi žalfije, gravileae, a ovaj sukulent ima predivnu boju
(to ovje kod mene ne mogu postići jer su u zatvorenom zimi)

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 06:18
Otočanka, sunčaš nam se!? Smile  Mogu samo zamišljati kako će divno biti kod tebe ovaj vikend - s temperaturama i do 15,16 celzijevaca... Slikaj za nas tu proljetnu ljepotu!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 07:41
Za sada još uvijek čekam da se pojavi sunce, tek malo viri. Pa ne znam baš da će biti toliko toplo, jučer ujutro bilo je 10 stupnjeva, danas je samo 8.
Prvo moram zaliti sukulentiće, već dugo nisam, a to znači da sve moram skinuti s one police, pa opet složiti. A treba i nešto pošišati, nešto posaditi ....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 260261262263264 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,437 sekundi.