OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 110111112113114 374> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajde otok, priznaj da jedva čekaš
![]() kad god gledam prognozu uvijek obratim pažnju i na tvoj otok, pratim koliko je ugodnije kod tebe i zavidim ti jer ti svoje sukulente možeš, bez straha, ostaviti zimi vani (moji su 90% na sigurnom, u zatvorenom) nadam se da ćeš provesti ugodni radni vikend |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Za sada još uvijek čekam da se pojavi sunce, tek malo viri. Pa ne znam baš da će biti toliko toplo, jučer ujutro bilo je 10 stupnjeva, danas je samo 8.
Prvo moram zaliti sukulentiće, već dugo nisam, a to znači da sve moram skinuti s one police, pa opet složiti. A treba i nešto pošišati, nešto posaditi .... |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Otočanka, sunčaš nam se!?
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lijepo izgledaju grmovi žalfije, gravileae, a ovaj sukulent ima predivnu boju
(to ovje kod mene ne mogu postići jer su u zatvorenom zimi) ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Izgleda Otok da ti se gosti spremaju u posjet,e pa ni meni nisi daleko,išla sam ja i dalje i stizala,ma šalim se ali bi rado ovaj period provela na jugu,barem do marta,zaista boje oraspolože i razvedre ovo hladno i mutno vrijeme.divno cvijeće kao i uvijek
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
juhuuu samo da ti se javim da sam malo šetala kod tebe
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Bas sam uzivala gledajuci tvoje biljke, predivno! Nadam se da ce i moj vrt ponovo ozivjeti :))
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Neka ste mi svi uvijek dobro raspoloženi kao Triša, pa i ja sam, uglavnom
Natali, oni tulipani su ostali u onim vazama, brižni na hladnoći i u malo zemlje, ali su izniknuli, neki su visoki 10 cm, neki malo manje. Nisu baš svi izašli, ali ima ih dosta. |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Triša je kao po običaju dobro raspoložena (Triša ni meni OTOK nije baš daleko
![]() Iako je lijepa ona sivkasta kombinacija, kod tebe uvijek ima i cvjetnih slika. Jesu li oni tulipani koji su lani bili u vazi, i dalje u njoj ili si ih ipak presadila u vrt? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sivo-srebrno, baš si mislim kako bi jedan moj novi vrtić mogao biti u tom tonu, a ako mi bude premalo - he-he srećom tu si mi preko mora
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
obožavam sivo-zelenkasto-plavkaste nijanse na bilju, imaju neku posebnu eleganciju i šarm
![]() I ja sam vidjela grevileje u našem MBM-u, predivan je to grm, već dvije godine obilazim oko nje, ali prodavači me uvijek odgovore od kupnje. Argumenti uvijek isti, nije to za vaš Senj, to morate po ljetu dobro zalijevati...
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Lijepo je kada nas možeš ugostiti slikama vanjskog cvijeća.
Kod nas je još snijeg ,pa je ovo lijek za naše lijepo raspoloženje
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Imat ćeš ti i međimurske sukulente samo da malo zatopli
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Sivlo je baš lijepo
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Šmrcko, ja šarene eonimuse razmnožavam položenicama. Samo sa žicom u obliku slova V pričvrstim položenu granu ili ju čak samo poklopim sa većim kamenom da se ne podigne. Mislim da su mi se na taj način svi ukorijenili. Sa stavljanjem odrezanih grana u vodu nisam baš imala sreće.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala na brzom odgovoru.
![]() Išla sam proviriti u plastenik na balkonu (koji dugo nisam otvorila), tamo su mi sadnice grmlja u boljem stanju nego u hodniku u stanu. Sve sam izbacila u plastenik, možda tako bude bolje. Nek priroda čini svoje ![]() Malo sam kasno došla do sadnica, ali dobro, bar jedna po vrsti da se primi bit ću sretna. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
malo navratila i pozdravljam te
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Dragi moji posjetioci, mašem vam iz tople kuće jer je bura opet pojačala pa mi u vrtu nije baš ugodno, planirano premještanje odgađam.
Najprije zid - bilo je tu više porušeno nego što sam ja rano ujutro vidjela, baš na samom početku ljuljao se je jedan dio. To je popravljeno, a na onu pukotinu je zaboravio, ali nema veze, to ćemo sami. Tako sada imam međimurski zid, međimurske maćuhice, međimurski krumpir i naravno prijateljice međimurke. I sada odgovori Maslačak - da ono su primule, ne jaglaci nego one druge, mislim da se zovu primula obconica Martina - drago mi je da ti se sukulenti dobro drže, kad malo zatopli na sunce s njima Mali kaktus - nisam baš dobra u šišanju i orezivanju biljaka, kadulju obično malo pošišam kad mi smeta ili da dobije ljepši oblik, a kad - kad to primjetim Hoya - grevilea mi se dobro drži iako nije baš nešto jako gusta. Vjerovatno ju je trebalo orezati, ali moram proučiti kada. Sada je puna pupoljaka, pa neka najprije procvjeta Smrčko - euonimusi se dosta lako prime iz grančice, čini mi se da je najbolje vrijeme kraj ljeta, rujan, iako sam uspijevala i u proljeće. Jednostavno odrežem grančicu škarama, utaknem u zemlju. Ako to radim u jesen, stavim ih pod bocu i tako ostanu do proljeća. Ne upotrebljavam hormone . Stariji euonimusi, oni zeleni imaju bobice pa one popadaju po vrtu i dosta ih iznikne. Na šarenima (onima koje ne narastu visoki) nisam do sada primijetila bobice, njih uzgojim iz grančice. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kako zakorjenjuješ biljke tipa euonimusa? Hormoni, posebna zemlja, gdje držiš sadnice i kako ih pripremiš za zakorjenjivanje?
![]() Ukrala sam tati par grančica ![]() Odaj tajnu da ne kradem uzalud ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 110111112113114 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |