Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 25> |
Korisnik | |
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
:)) predivna je... samo sad kad sam vidjela vase komentare da ona mora visit i bit rastegnuta... pa gdje bi ja to jednog dana stavila??? nemam toliko mjesta...
prvi korak je da ju nabavim pa cemo vidjeti... :))))
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Vauuuuu, prelijepa je, aj kako sam zavidna, pa moja se nije pomakla....Dobro, sad lažem, pustila je dva listića tako da se nadam i cvijetovima, jer se nije pomakla od 1998.god.
|
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Evo djevojke uspjela sam da vidite kako je moja hoja
ljetos cvala, ali kako visi tako nisam mogla sve uhvatiti |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
Tatjana,
puno vam hvala unaprijed :) nadam se da cete imat srece da se primi...
ako slucajno naletim na neki primjerak obavjestim vas... odnosno, sigurna sam da ce mi trebat neki savjet :) pa se obratim
|
|
![]() |
|
Marti ja ču probati zapelcati ostala su dva pelcera od lani i ni mrdac, dok su drugi bili prekrasni, mojoj susjedi se pojavio i mali cvetek. Molim te podsjeti me
jer sam jako mlada pa zaboravim. Moj jedan kaktus e bio predivan, i obečala sam pelcere, i šipak, moj je odapeo, ono što je ostalo ne pušta korijenčiće. Ist se dogadja i sa afričkim ljubicama, ne idu korijeni već samo gniju. |
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
E sad, jedino što znam je da kod mene nije nikad cvjetala, tak da od mene nema puno pomoći, želim ti svu sreću da je nađeš.
|
|
|
|
![]() |
|
mene zanima gdje se moze nabavit ova biljkica :)))) naime, tek sam ju danas otkrila.... a tako mi lijepo izgleda,.... koliko cest cvate? jednom godisnje ili cesce???
|
|
![]() |
|
Sad i moja ima. Ma majka me zeznula, to je ona dobila od jedne pokojne bake, pa prvo sam je jedva nagovorila da je premjestim na drugi prozor, a sad sam je nagovarala da je raspletem, nije bila za to, ali ja sam ipak to napravila.
Za dobrobit biljke. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Curke moje, hoja ne smije biti tako skupljena , probajte je objesiti, pa da vidite, moja visi s plagfona, tegla je negdje u sredini, i grane su potpuno sobodne zakvačene neke čak i gore, ali ima puno puno zraka i puno svijetla.
|
|
![]() |
|
Ja sam svoju hoyu danas povezala, tako da sad visi preko cijelog istočno-zapadnog prozora.
Hvala na prijedlogu za banane, koliko vidm potjerao je dva listića, a toliko dugo se nije ni pomakao. Ili je do banana ili do novog mjesta. Očekujem cvatnju ove godine, ili će opet moje nadanje biti uzaludno. |
|
|
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
moja hoya isto nikada nije cvijetala... šmrc
![]() |
|
![]() |
|
Nemoj na jako toplo.Vjerojatno još nije korijen dosta jak pa ne tjera.Moja visi na istočnoj strani i od prve
godine cvjeta. |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav, evo i moja hoya vec goooooooooooodinama nikako da mi pokloni jedan cvjetic, ali isto tako nikako se nemice, stoji na mjestu. Ima svjetla, ali ne direktnog i vecinom stoji u grijanoj prostoriji.
Ako imate kakvih ideja javite se :)) |
|
![]() |
|
Probat ću sa bananama, jer na istočnom je prozoru pa ćemo vidjet, javim vam se kad procvjeta, ako procvjeta ili krenu pupovi...bilo što samo da se pomakne
|
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Pa baš i ne mogu vjerovati, ali kako vidimo - sve je moguće.
Moja je još starija, ali je ogromna i pored toga svake jeseni drastično prorijeđena. Najprije mi nije htjela cvasti pa sam je jedne godine zaljevala vodom u kojima se močila kora od banane. Te godine sam je držala na istočnom prozoru. Zašto je tada odjednom procvala ne mogu tvrditi, ali znam da smo je morali "izbaciti" van zbog prejakog opojnog mirisa. Bila je vani od proljeća do jeseni i od onda je sva razbujala. Zimi je u dnevnom - istali dio godine vani.
Evo, ako je išta od toga nešto što ti može pomoći probaj primjeniti.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Moja hoyica je, jel možete vjerovat već 10 godina ista, nije se pomakla. Ali ni mrc.
Ove godine sam je morala premjestit iako mi je bilo rizično, na istočni prozor. Ne znam u čemu joj je fora da mi neda ni jedan pupić. Majka kaže da zapravo nikad nije vidjela njezin cvijet uživo. Pa sam se ja našla eto pametna da je premjestim, sad se nadam barem nečemu, zdrava je i lijepo izgleda i stvarno ne znam u čemu je problemčić? |
|
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
znači mogla bi se i ja nadati cvjetovim ove god!? jupiiiiiiiiiiiiiiiii hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
cvetanje ovisi o jačini korjena, a i o mjestu gdje je, mora imati dosta sunca.Moja je stara stradala od otrova sa nešeg smetlišta kada je ono gorilo. Ja sam uzela par
pelcera i več je drugu godinu dala cvetove inače je na istočnoj strani i zatvoreni balkon., |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |