Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
BushidoSpirit View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BushidoSpirit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 17:32
Molim vas pomoc...koje je pravo ime ove aloe?dal je ljekovita ili samo ukrasna?
hvala....

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2011 u 23:42
Evo i mene, nov sam ovde ali veliki zaljubljenik u ovu biljku i to od kada je pomogla meni da se resim problema sa cirom i gastritisom a moja zena mioma na materici !!!

Od tada verujem u njena dejstva i o onome sto se pise o njoj!!!

Koristili smo ovu zutu aloju u kombinaciji sa jos nekim proizvodima koje sam skoro pronasao na jednom sajtu www.aloe-vera.rs i sada posto je to original bez alkohola i vode i nema hemijske dodatke, a i preporucili su nam je lekari sa VMA iz Beograda redovno upotrebljavamo u mojoj porodici !!!

Toplo preporucujem svima jer su svi proizvodi ispitani medicinski i imaju sertifikate a i medicinski i naucno su dokazana delovanja, primer smo moja zena i ja, za nas je to dovoljno !!!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 09:19
hvala pinus, guglala sam i mislim da dobro misliš Thumbs%20Up

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 23:01
mislim da je to Aloe Black Gem
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 22:49
i ja uzela 2 tegle "aloa mix",
jedna mi odmah bila sumnjiva - sad vidim da je to ova ko od kamenjar, pljunuta hawortia

ali ova druga bi mogla biti aloa, zna li netko koja točno

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 00:13
hvala pinus ,havorthia..s drugim imenom neću ni pokušavat da se "mučim" jer sam čula od mužeka da u snu izgovaram neka čudna imena Confused vjerovatno identificiram moje biljke smile157
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 23:47
pogledaj ovdje
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 20:51
danas sam je kupila ,na teglici piše aloa..jeli to aloa i ako je koja je
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2011 u 19:55
Originalno poslano od člana jelsa_ jelsa_ napisao:

Što se tiće rasvjete Osram fluor je nezadovoljavajuća zamjena.Kao nadomjestak može poslužiti ali nedostaju joj djelovi spektra.Moja preporuka je- ultra sun high pressure sodium lamps- Sadži kompletan spektar sunčevog spektra potrebnog biljci za rast..

Već sam bio pitao na ovu temu ali nije bilo uspješno. Pokušao sam s uzgojem i sijanjem pod umjetnom rasvjetom preko zime, ali jako slabo je to bilo. Žarulja je bila živina 250w, od industrijske rasvjete. Vidim da ovdje preporučujete "ultra sun high pressure sodium lamp", nadam se kako je to TA!
Da li bi sad možda znali gdje je ima za kupiti?
GROW!
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 10:15
aloa pred 2-3 dana presađena, pojavilo joj se nešto crno na listovima.
Na vrh
adeS View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje adeS Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 12:44
Dragi forumasi,Buduci da nisam neki poznavalac biljke aloa, a takvu sam upravo dobio na poklon, te cinjenici da je jako mlada tesko mi je ocijeniti da li se radi o aloa vera ili ne.  Molio bi Vas da mi pomognete i kazete o kojoj vrsti je rijec i da li je ljekovita...Hvala svima na odgovorima.

Na vrh
Calla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 135
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Calla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 22:18
wow pinus...svaka cast
e sad sam se bas zaljubila u aloe
nisam nista znala o njima,mislila sam da im samo minusi ne odgovaraju,i da samo promjene boju kad ih iznesem iz kuce,da im ne skodi jer bi se s vremenom oporavile...
imam mnogo da ucim,al nadam se da ce preziviti
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 16:30
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Cvijet Aloe ciliaris. Stara je tri godine i ove godine prvi puta cvjeta.

Predivan cvijet!Thumbs%20Up
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 16:24
mislio sam da ih imam dosta ali sad kad vidim ovo ja sam nula imam ih ja mislim 8 vrsta :)))
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 14:58
Ma taman ih je vani ulovio potop prije 3 tjedna, a onda opet par dana kasnije isto.

Kako su bile iznijete van , očigledno se nisu prilagodile i ubila ih je suvišna vlaga. Grozno. Bacio sam par totalno trulih, a ostale sam posušio, stavio novu suhu zemlju i sad se nadam najboljem.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2011 u 12:37
smile55
Prekrasan cvijet aloe,prvi put ga vidim,čarolija,bravo,bravo.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 20:41
Prije dva tjedna si presadio svoje Aloe, tada su bile zdrave (?) a u tom kratkom vremenu je „najveća i najstarija ostala skoro bez svih listova“ a manje su promijenile boju ali loše su loše.

Ukratko najveća je komplet trula a proces trulenja je zahvatio i manje Aloa ciliaris. Koliko mogu razumjeti iz tvog posta sve je bolesno ( trulo). Zdravih nemaš da bi ih presadio a sve ostalo je zahvatio proces trulenja

Što da radiš moraš odlučiti sam, aloe su tvoje.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 10:01
Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana.

Joj spašavajte stvar. Aloe smo presadili prije 2 tjedna i od onda ih je kiša 2 puta obilno zalila. Jučer sam im tegle raskopao i imao kaj vidjet.

Trulit su počele, ajme CryCry.

Izvadio ih van na toplo i suho i kaj sad. Najveća i najstarija je ostalo skoro bez svih listova, manje su samo boju promjenile, ali loše su loše.

Što da radimo???

Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana.
Neka se sve zeleni
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 21:39

Prekrasan cvijetTongue

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2011 u 21:27

Cvijet Aloe ciliaris. Stara je tri godine i ove godine prvi puta cvjeta.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2122232425 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.