Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 29> |
Korisnik | |
BushidoSpirit ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
AloeVera ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Evo i mene, nov sam ovde ali veliki zaljubljenik u ovu biljku i to od kada je pomogla meni da se resim problema sa cirom i gastritisom a moja zena mioma na materici !!!
Od tada verujem u njena dejstva i o onome sto se pise o njoj!!! Koristili smo ovu zutu aloju u kombinaciji sa jos nekim proizvodima koje sam skoro pronasao na jednom sajtu www.aloe-vera.rs i sada posto je to original bez alkohola i vode i nema hemijske dodatke, a i preporucili su nam je lekari sa VMA iz Beograda redovno upotrebljavamo u mojoj porodici !!! Toplo preporucujem svima jer su svi proizvodi ispitani medicinski i imaju sertifikate a i medicinski i naucno su dokazana delovanja, primer smo moja zena i ja, za nas je to dovoljno !!! |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hvala pinus, guglala sam i mislim da dobro misliš
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mislim da je to Aloe Black Gem
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i ja uzela 2 tegle "aloa mix",
jedna mi odmah bila sumnjiva - sad vidim da je to ova ko od kamenjar, pljunuta hawortia ali ova druga bi mogla biti aloa, zna li netko koja točno ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
hvala pinus ,havorthia..s drugim imenom neću ni pokušavat da se "mučim" jer sam čula od mužeka da u snu izgovaram neka čudna imena
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
pogledaj ovdje
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() |
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Već sam bio pitao na ovu temu ali nije bilo uspješno. Pokušao sam s uzgojem i sijanjem pod umjetnom rasvjetom preko zime, ali jako slabo je to bilo. Žarulja je bila živina 250w, od industrijske rasvjete. Vidim da ovdje preporučujete "ultra sun high pressure sodium lamp", nadam se kako je to TA!
Da li bi sad možda znali gdje je ima za kupiti?
|
|
GROW!
|
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
![]() |
|
![]() |
|
adeS ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Dragi forumasi,Buduci da nisam neki poznavalac biljke aloa, a takvu sam upravo dobio na poklon, te cinjenici da je jako mlada tesko mi je ocijeniti da li se radi o aloa vera ili ne. Molio bi Vas da mi pomognete i kazete o kojoj vrsti je rijec i da li je ljekovita...Hvala svima na odgovorima.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
wow pinus...svaka cast
e sad sam se bas zaljubila u aloe nisam nista znala o njima,mislila sam da im samo minusi ne odgovaraju,i da samo promjene boju kad ih iznesem iz kuce,da im ne skodi jer bi se s vremenom oporavile... imam mnogo da ucim,al nadam se da ce preziviti |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
mislio sam da ih imam dosta ali sad kad vidim ovo ja sam nula imam ih ja mislim 8 vrsta :)))
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ma taman ih je vani ulovio potop prije 3 tjedna, a onda opet par dana kasnije isto.
Kako su bile iznijete van , očigledno se nisu prilagodile i ubila ih je suvišna vlaga. Grozno. Bacio sam par totalno trulih, a ostale sam posušio, stavio novu suhu zemlju i sad se nadam najboljem. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() Prekrasan cvijet aloe,prvi put ga vidim,čarolija,bravo,bravo.
|
|
![]() |
|
Prije dva tjedna si presadio svoje Aloe, tada su bile zdrave (?) a u tom kratkom vremenu je „najveća i najstarija ostala skoro bez svih listova“ a manje su promijenile boju ali loše su loše.
Ukratko najveća je komplet trula a proces trulenja je zahvatio i manje Aloa ciliaris. Koliko mogu razumjeti iz tvog posta sve je bolesno ( trulo). Zdravih nemaš da bi ih presadio a sve ostalo je zahvatio proces trulenja Što da radiš moraš odlučiti sam, aloe su tvoje. |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana.
Joj spašavajte stvar. Aloe smo presadili prije 2 tjedna i od onda ih je kiša 2 puta obilno zalila. Jučer sam im tegle raskopao i imao kaj vidjet. Trulit su počele, ajme ![]() ![]() Izvadio ih van na toplo i suho i kaj sad. Najveća i najstarija je ostalo skoro bez svih listova, manje su samo boju promjenile, ali loše su loše. Što da radimo??? Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prekrasan cvijet |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |