Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 136> |
Korisnik | ||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Meni je 15 vrsta u pupovi, jedino cvate multie blue koji je u tegli.
Bit će prekrasnih slika. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Koji ti cvjetaju Antonija? Kod mene veliki pupovi, ali još koji dan ništa...
|
||
![]() |
||
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
|
Bila sam danas u Bauhausu i Baumaxu (Zagreb). Baumax ima puno veći izbor clematisa.
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
arim....taman dok osmisliš vrt i biljke će biti veće.
Moji su bili uobičajeni kakvi se inače prodaju u MBM-u, a koliko sam vidjela i u drugim centrima (Bauh..., Plod....i sl.) su tih veličina, uobičajeno kontejnirani.
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
moji su počeli cvijetati, dva su procvijetala i treći će brzo! kad uslikam staviti ću slike!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Kupila u Kauflandu,dosta su sitni u odnosu onih u Kaliji.Znači presađujem ih u veću posudu pa kad ojačaju u vrt.A to mi i paše jer nisam još osmislila kakav vrt želim i gdje koju boljku želim imati.
Hvala vam na savjetima. ![]() Moon takve sam upravo kupila. |
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Ja bih malene klematise svakako stavila u posudu a ne direktno u vrt. Rasti će oni u vrtu i ove godine, ali dogodine će se jako mučiti. Sve ovisi koliki su kad ih se kupuje. Moje je iskustvo da oni kupljeni u Obiju i Kaliji mogu odmah u vrt jer su stari godinu-dvije, a ostali kako koji. Većina prvi put ide u posudu
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Moja prva dva clematisa Dr Rupple i Multi blue sam kupila u jesen prošle godine i odmah ih posadila u vrt. Ovdje sam pročitala da se to ne preporuča nego da ih treba držati u cvjetnjaku bar dvije do tri godine ili tako nešto. Bila sam razočarana jer sam mislila da sam ih uništila. Ove godine pred kraj zime kupila sam Clematis Jackmanii, kako bi bar jednoga imala. No, na sreću, clematisi koje sam odmah posadila u vrt još uvijek niću i puštaju stabljine, a i pupaju. Iz svohg iskustva odmah sam i Jacmaniia posadila u vrt. Na njemu se, kroz desetak dana, odmah prmjetilo da mu u vrtu više odgovara. Evo i slike prvog pupa dr Ruppela
|
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
U veću teglu obavezno, ove male kupovne su premale. Oaim ako nije mlada reznica.
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
|
Bravo Arim !
|
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Društvo
![]() |
||
![]() |
||
|
Budem ih sve poslikao da ih pokažem. Joj ići ili ne u kaliju po Josephine ili neki drugi egzotični. Taj macropetala mi je super(Jan Lindmark kojeg imamo je jedan od prvih te vrste), Frankie ili onaj drugi slični su na mojoj listi želja.
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Rastu clematisi kao gljive poslije kiše. Odemo za vikend na more a kad smo se vratili džungla u vrtu.
Prva će u cvijet kako mi se čini montana mayleen i to obilato. Čini mi se da reznice dobro napreduju, jer se dosad nijedna nije osušila. Pitanje je sad koliko će im vremena trebat da se ukorjene. Tanguticu i MLC sam u prašak bio uvaljao, dok Pearl d azur nisam jer su bile skroz mlade i mekane. Pillu, MLC, Jan Lindmark, Westerplatte, Ville de lyon, Margaret hunt, miss bateman , the president su puni pupova. Multi blue i dalje cvate ali je i dalje anemičan nažalost. ![]() |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
|
Još jeftinija verzija je prašak protiv zlatica- domaći ljudi ga zovu pantikan!
Ja svoje ruže i ostalo bilje špricam sa svim i svačim što su mi preporučili u vrtlariji Horavat!
![]() |
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
![]() |
||
|
Ja ruže naprašim s pitroidom, a kad gamad ugine istuširam ih da skinem bjelilo
![]() |
||
![]() |
||
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
|
Hvala!! Probat cu ..nadam se da tangutici i I.staru nece naskoditi ... |
||
![]() |
||
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
|
Sto se tice prostora izmedu, ja sam to rijeshila onom plastificiranom zicom kojom se povezuju penjacice..napravila sam mu kao ljestvice.. ![]() |
||
![]() |
||
|
Confidor u neku malu špricu i propisani omjer, i po meni neće ništa biti. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
|
Najjeftinije i najefikasnije pocinčane mreže visine 2 m, napravi se krug, pošto je kruta, samo se klinovima usidri, a clematisi lijepo popune prostor, ili hexanet mreže koje sam gore na slikama stavio. Jeftino a efikasno.
Stare drvene ljestve, 2 kolca i između žica, svašta nešto. najbolje živa podupora uz neko drvo, grm. |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |