Dalija, Georgina - Dahlia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 24> |
Korisnik | |
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ništa od dahlija nažalost, što je pošlo po zlu, nemamo pojma
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Anaida,danas ja kod mene bio led na autu,i sva sreća da sam sinoć išla pokrivati cvijeće i kaktuse.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Moje su već lijepo krenule, nadam se da im sutrašnje hledno jutro neće smetati..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ma joj sad mi je žao jer su bile jako lijepe, a donijeli ih sa mora. Znači na kopanje. Puno hvala .
P.S. Svakodnevno se divimo tvojoj kolekciji kaktusa. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Probaj pogledati,dalije su osjetljive na mraz,ako je zemlja bila zaleđena,lako se dogodi da se smrzne.To je glavni razlog što ih ja prije ne sadim.
|
|
![]() |
|
Znači moguće da su se smrznule i da ništa od njih? Da idem otkopat da vidim ili da ih zaboravim i pomirim se da su propale pa što bude. Ipak je već skoro 2 mj prošlo
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Ako misliš na gomolje dalija,one niču nakon dva tjedna,ja ih svake godine sadim početkom maja,nikad prije,zbog mraza,a i da se zemlja ugrije.
|
|
![]() |
|
Koliko treba dalijama da počnu rasti pošto su posađene u 3. mj? U isto vrijeme su sađene i galdiole i još neke biljke, drugo je potjeralo a dalije još ne.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
da, i meni su sve niknule sada, i dosta brzo napreduju... ja sam shvatila da uopće od sijanja u sandučić nema ništa jer me nervira što moram rasađivat na stotine malih sadnica... a i sjeme koje bacim u vrt uvijek nekako završi na hrpi... odsad samo se trajnicama bavim, a dalije su baš zahvalne.. bar dok ih ne dohvati bura ili općenito loše vrijeme!
|
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Dalije su vrlo zahvalne za uzgoj,lako niknu i nisu jako osjetljive,mislim tko god želi imati lijepi cvjetak sa njima ne može pogrješiti.Meni iz sjemena uvjek uspješno niknu.Ove godine sam se maltretirala i sijala u sandućiće svašta,a izšlo je gotovo ništa i ono što je izašlo poslije se je posušilo
![]() |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
meni su i poslijane prije par dana upravo niknule... njih 7-8... bas sam happy
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Moja prva dalija izviruje iz zemlje.
![]() |
|
![]() |
|
moje ostaju u vrtu svake godine, ali ove godine sam ih pocetkom proljeca izvadila... taman su pocele izvirivati... jedva cekam njihov cvijet ako ga bude... moje su se dalije pokazale hirovitima, prave princeze!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Jelle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
ja sam posadila gomolje dalije prošli vikend. Jucer sam ih malo zalila a sad sam pročitala da nakon sadnje dok ne neiku nije potrebno zaljevanje. Nadam se da mi gomolji nece strunuti.
Jedva čekam da niknu. Obožavam dalije i ovih ih dana planiram još kupiti i posaditi. Ove prošli tjedan sam posadila u tegle a sada planiram i na gredicu.
|
|
![]() |
|
4.04.gomolje dalija sam posadila u vrt i ako izniknu,a slućajno se desi da bude hladno prekrit ću ih po noći kartonskim kutjama i gore jedan kamen da vjetar ne odpuše kutju.
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Kaktusiću hvala ,znači još se moram strpiti |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Ja sam baš danas posijala dalije u vrt, nadam se da će niknuti i da ćemo gledati njihovo cvijeće još ove godine!
![]() |
|
![]() |
|
Ako su to uzete reznice sa biljke koja ima gomolj razvit će se kasnije gomolj,a ako su to one koje nemaju gomolj ,a ima i takvih onda gomolja neče biti.
![]() |
|
![]() |
|
meni su prosle godine procvjetale žuta jednostrukog cvijeta niska i crvena resastog cvijeta, a bijela kao ova gore i žuta resasta nisu pokazale niti jedan cvijet jer taman kad su formirale pupove bilo je nevrijeme i sve grane i lišće su im propali... bilo mi je jako žao zbog toga jer su mi prekrasne... prije kojih mjesec dana sam ih vadila iz zemlje (dalmacija) i razdvajala i sad se nadam da sam to bar donekle dobro napravila...
nisam znala da se mogu razmnožavati reznicama tako da Silvestra puno hvala! ![]() samo jedno pitanje: da li onda iz toga formiraju gomolj ili budu jednogodisnje kao one iz sjemena? |
|
![]() |
|
Anči,još je jako rano,ja im posadim oko 1.maja,tako da niknu iza smrznutih sveca,one trebaju puno sunca i toplu zemlju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |