Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dalija, Georgina - Dahlia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dalija, Georgina - Dahlia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 24>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 09:37
Ništa od dahlija nažalost, što je pošlo po zlu, nemamo pojmaCry
Neka se sve zeleni
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 17:57
Anaida,danas ja kod mene bio led na autu,i sva sreća da sam sinoć išla pokrivati cvijeće i kaktuse.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 17:24
Moje su već lijepo krenule, nadam se da im sutrašnje hledno jutro neće smetati..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 14:19
Ma joj sad mi je žao jer su bile jako lijepe, a donijeli ih sa mora. Znači na kopanje. Puno hvala .

P.S. Svakodnevno se divimo tvojoj kolekciji kaktusa.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 14:13
Probaj pogledati,dalije su osjetljive na mraz,ako je zemlja bila zaleđena,lako se dogodi da se smrzne.To je glavni razlog što ih ja prije ne sadim.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 13:58
Znači moguće da su se smrznule i da ništa od njih? Da idem otkopat da vidim ili da ih zaboravim i pomirim se da su propale pa što bude. Ipak je već skoro 2 mj prošlo
Neka se sve zeleni
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 12:38
Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

Koliko treba dalijama da počnu rasti pošto su posađene u 3. mj? U isto vrijeme su sađene i galdiole i još neke biljke, drugo je potjeralo a dalije još ne.

Ako misliš na gomolje dalija,one niču nakon dva tjedna,ja ih svake godine sadim početkom maja,nikad prije,zbog mraza,a i da se zemlja ugrije.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 11:41
Koliko treba dalijama da počnu rasti pošto su posađene u 3. mj? U isto vrijeme su sađene i galdiole i još neke biljke, drugo je potjeralo a dalije još ne.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2011 u 20:38
da, i meni su sve niknule sada, i dosta brzo napreduju... ja sam shvatila da uopće od sijanja u sandučić nema ništa jer me nervira što moram rasađivat na stotine malih sadnica... a i sjeme koje bacim u vrt uvijek nekako završi na hrpi... odsad samo se trajnicama bavim, a dalije su baš zahvalne.. bar dok ih ne dohvati bura ili općenito loše vrijeme!
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2011 u 19:51
Dalije su vrlo zahvalne za uzgoj,lako niknu i nisu jako osjetljive,mislim tko god želi imati lijepi cvjetak sa njima ne može pogrješiti.Meni iz sjemena uvjek uspješno niknu.Ove godine sam se maltretirala i sijala u sandućiće svašta,a izšlo je gotovo ništa i ono što je izašlo poslije se je posušilosmile93,a ono što sam sijala u 4 mjesecu vani brzo je niklo i raste.Sad i više nikad rekla sam sebi neću ništa sijati prije 1.04.jer to je samo gnjavaža.
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 13:58
meni su i poslijane prije par dana upravo niknule... njih 7-8... bas sam happy Smile
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 22:45
Moja prva dalija izviruje iz zemlje.smile60
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 16:23
moje ostaju u vrtu svake godine, ali ove godine sam ih pocetkom proljeca izvadila... taman su pocele izvirivati... jedva cekam njihov cvijet ako ga bude... moje su se dalije pokazale hirovitima, prave princeze!
Na vrh
Jelle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 13:00
ja sam posadila gomolje dalije prošli vikend. Jucer sam ih malo zalila a sad sam pročitala da nakon sadnje dok ne neiku nije potrebno zaljevanje. Nadam se da mi gomolji nece strunuti.

Jedva čekam da niknu. Obožavam dalije i ovih ih dana planiram još kupiti i posaditi. Ove prošli tjedan sam posadila u tegle a sada planiram i na gredicu.

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 23:17
4.04.gomolje dalija sam posadila u vrt i ako izniknu,a slućajno se desi da bude hladno prekrit ću ih po noći kartonskim kutjama i gore jedan kamen da vjetar ne odpuše kutju.Smile
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2011 u 22:29

Kaktusiću hvala ,znači još se moram strpiti Smile

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 00:49
Ja sam baš danas posijala dalije u vrt, nadam se da će niknuti i da ćemo gledati njihovo cvijeće još ove godine! Thumbs%20Up
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 00:12
Ako su to uzete reznice sa biljke koja ima gomolj razvit će se kasnije gomolj,a ako su to one koje nemaju gomolj ,a ima i takvih onda gomolja neče biti.Wink.
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 14:54
meni su prosle godine procvjetale žuta jednostrukog cvijeta niska i crvena resastog cvijeta, a bijela kao ova gore i žuta resasta nisu pokazale niti jedan cvijet jer taman kad su formirale pupove bilo je nevrijeme i sve grane i lišće su im propali... bilo mi je jako žao zbog toga jer su mi prekrasne... prije kojih mjesec dana sam ih vadila iz zemlje (dalmacija) i razdvajala i sad se nadam da sam to bar donekle dobro napravila...

nisam znala da se mogu razmnožavati reznicama tako da Silvestra puno hvala! Smile
samo jedno pitanje: da li onda iz toga formiraju gomolj ili budu jednogodisnje kao one iz sjemena?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 12:15
Anči,još je jako rano,ja im posadim oko 1.maja,tako da niknu iza smrznutih sveca,one trebaju puno sunca i toplu zemlju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.