OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 374> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otok ne vidim razloga za
![]() ![]() Već si dobila odgovor, ona biljčica je mačić, uzgajam je desetak godina u plavoj, bijeloj i žutoj verziji, a ima ih i različitih visina, još me nije razočarala... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dočekala si vučiku. A stvarno se isplatilo čekati takav predivni cvijet. Dobro si izabrala.
A kamenjar?! Zaista si krotiteljica kamenjara i padina.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Od svih lijepih slika moram izdvojiti ovu koja je baš fora. To su dvije biljke zar ne? Plava biljka nema veze sa crvenim grančicama? |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasno je šetati tvojim vrtom, gledati u raznolikost biljaka, diviti im se, uživati
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Otok, ja malo prošetala, uživala, divila se šarenilu, zelenilu, a ova nava, lat. kanotjera me oduševila! I s radošću objavljujem da je i moja isto tako bujna kao i tvoja!
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Otok malo sam opet svratila da vidim ljepotu tvoga vrta...Paulovinija je posebno drvo, koji predivni cvijetovi....Felicija, lamprići, lavanda, brnistra su prekrasni..Lupinus ti je procvjetao, baš me veseli jer čitam koje sve probleme imaju mnogi sa njim...Ja također nemam sa njim sreće. Posijala sam sjeme, kupila sadnicu, donesla sadnice s korjenom iz šume, ali nikako da se pojavi iduće godine iako je trajnica...
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
vrt mi je super. što se lupinusa tiče imam ih već drugu godinu i opet cvijetaju. Kad sam ih presađivao na jesen primijetio sam da su od obične vrtne zemlje napravili pravi humus (inače obavljaju zelenu gnojidbu, ali nisam znao u kojoj mjeri)i sada maćuhice na tom mjestu rastu i cvijetaju kao lude.
![]() |
|
![]() |
|
magnolia ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Lokacija: mostar Status: Offline Bodovi: 426 |
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
lupinusi kod nas na groblju rastu kao ludi sami se osjemene i vjetar ih raznese ali i kod mene u vrtu slabo , lane sam imala dva bijela ove godine ni jedan morat ću poradit na tome
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Drago mi je da su uspjela dočekati cvijet lupinusa......priznajem da i kod mene jedva procvjeta...mislim da mu bude prevruće............krasan primjerak!
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Vidim da ti je Floramye već odgovorila. To je mačić i ja sam kupila žuti i ljubičasti, pa mi ja Baka Bea napisala ime (pogledaj kod mene jer to ista stvar). Sve ti je prekrasno, bravo za lupinus, meni nikako ne uspijevaju. Prošle godine sam kupila sadnicu i uništila se u rekordnom roku ![]() ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
U pauzi između kuhanja ručka evo mene na šetnji ovim divnim vrtom,a zašto lupinus teško niće kod tebe,probat ću ga ja posijati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
OTOK mini iris je biljka koja se zove mačić, lat. sisyrinchium!
U Velikoj Britaniji njezino pučko ime je svinjski korijen.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Proljeće, nisam ništa dorađivala na toj slici, slikana je rano ujutro, valjda su tako padale zrake sunca.
Rosa 2 , imam tri vrste lavande, ali kako se zovu, e to nemam pojma. Evo još malo slika za moje vjerne posjetitelje ovo je ixiolirion (bilo je puno malih lukovica, ali malo ih je procvjetalo) ![]() Za ovaj cvjetak prodavač je rekao - mini irisi, da su mini, jesu, cvjetić je veličine nokta na malom prstu, ali ne sliči na irise. Pa što je to? ![]() Dalija ![]() Margareta ![]() Pelargonija ![]() Ageratumi ![]() Clematis ![]() ![]() I za kraj - vučika, napokon. Probala sam ih više puta sijati, iznikli bi, narasli pedalj, dva i to je bilo to. Ove godine kupila sam sadnicu, da još jednom probam, i evo ga ![]() Šarenko, srebrenko i zelenko ![]() |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
predivno i šareno al ova lavanda me odusevila svojim cvijetom dal znas mozda koja je vrsta
![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
BLANKA C. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
Sve je tako lijepo - prekrasno.
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Bura je stala, ti uživaš u svom vrtu, ali i ja uživam u njemu, biljkama koje si poslikala i smijem se novoj biljki - kanotijerici (jutros sam takvih par biljaka spremila u ormar)
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() Sviđa mi se, naravski, svaki djelak tvog vrta ali ova zadnja s kanotjerom u uglecu je baš lijepa. Crveno u prvom planu. Kod tebe već svašta cvjeta... lamparantus... ja probala, uginuo. Ostići su ti krasni, i od njih sam odustala... nemam ja prostor za to... e gazanije... tvoje još ne cvjetaju (kod mene) i jako sam znatiželjna koje su boje.
Ma prošetati tvojim vrtom je uvijek poseban gušt.
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Krasno i prekrasno!
Bura dođe i ode, a tvoj je vrt tu i biljke su valjda već navikle na malo "povjetarca" pa im nemre smetat jako :) |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
I meni je prekrasno tvoje cvijeće, ali ova zadnja slika je jednostavno vauuuu!!!
Jesi je nešto dorađivala, ili je jednostavno prekrasna?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8081828384 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |