Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8081828384 374>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 07:53
Otok ne vidim razloga za Angry na buru. Što ne možeš promijeniti prilagodi mu se, što uspješno i činiš. Najljepši mi je vrt gdje ima puno biljaka i to smišljeno odabranih trajnica: 1. jer djeluje prirodno i 2. lako ih je održavati. Ako koja biljka i strada, a može od vjetra, suše, nametnika ili već ocvjeta, odrežeš je do tla, a dok se ona oporavi druge biljke preuzimaju "privlačenje pogleda". To je nešto sasvim drugo nego saditi ljetnice pola metra jednu od druge. Nikad se ne može doživjeti onaj fluid koji stvara priroda, ujutro ili za zalaska sunca, kapi kiše ili rose, predivnih mirisa mediteranskog bilja, boja, različitih struktura lišća, kao onaj divni osjećaj da je to dio prirode, premda se radi o kultiviran biljkama. Ti si to postigla. Na taj način otpada i plijevljenje, jer trava uspjeva na svijetlu. Ako trajnice zatvore sklop, korov ne raste, ili bar toliko malo da ga od vremena do vremena lako oplijeviš. Zato Clap majstorice  i oprosti na epskoj širini, ali po meni je to dobro koncipiran vrt. Imaš divnu klimu, vrijedne ruke, a mijenjala bi se s tobom za kamen, dam ti malo zagrebačke masne, teške, žute ilovače.
Već si dobila odgovor, ona biljčica je mačić, uzgajam je desetak godina u plavoj, bijeloj i žutoj verziji, a ima ih i različitih visina, još me nije razočarala...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 06:59
Dočekala si vučiku. A stvarno se isplatilo čekati takav predivni cvijet. Dobro si izabrala.
A kamenjar?! Zaista si krotiteljica kamenjara i padina.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 06:47
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

ovo je ixiolirion (bilo je puno malih lukovica, ali malo ih je procvjetalo)

Od svih lijepih slika moram izdvojiti ovu koja je baš fora. To su dvije biljke zar ne? Plava biljka nema veze sa crvenim grančicama?

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 23:34
Krasno je šetati tvojim vrtom, gledati u raznolikost biljaka, diviti im se, uživati Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 21:56
Otok, ja malo prošetala, uživala, divila se šarenilu, zelenilu, a ova nava, lat. kanotjera me oduševila! I s radošću objavljujem da je i moja isto tako bujna kao i tvoja! LOL
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 21:40
Otok malo sam opet svratila da vidim ljepotu tvoga vrta...Paulovinija je posebno drvo, koji predivni cvijetovi....Felicija, lamprići, lavanda, brnistra su prekrasni..Lupinus ti je procvjetao, baš me veseli jer čitam koje sve probleme imaju mnogi sa njim...Ja također nemam sa njim sreće. Posijala sam sjeme, kupila sadnicu, donesla sadnice s korjenom iz šume, ali nikako da se pojavi iduće godine iako je trajnica...AngryAngry Odustala sam do daljnjeg od njega iako bi ga rado imala u vrtu...WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 21:10
vrt mi je super. što se lupinusa tiče imam ih već drugu godinu i opet cvijetaju. Kad sam ih presađivao na jesen primijetio sam da su od obične vrtne zemlje napravili pravi humus (inače obavljaju zelenu gnojidbu, ali nisam znao u kojoj mjeri)i sada maćuhice na tom mjestu rastu i cvijetaju kao lude.
Na vrh
magnolia View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 21:00
smile57
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 20:05
lupinusi kod nas na groblju rastu kao ludi sami se osjemene i vjetar ih raznese ali i kod mene u vrtu slabo , lane sam imala dva bijela ove godine ni jedan morat ću poradit na tome Wink
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 19:50
Drago mi je da su uspjela dočekati cvijet lupinusa......priznajem da i kod mene jedva procvjeta...mislim da mu bude prevruće............krasan primjerak!
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 14:27

Vidim da ti je Floramye već odgovorila. To je mačić i ja sam kupila žuti i ljubičasti, pa mi ja Baka Bea napisala ime (pogledaj kod mene jer to ista stvar).
Sve ti je prekrasno, bravo za lupinus, meni nikako ne uspijevaju. Prošle godine sam kupila sadnicu i uništila se u rekordnom roku Confused.
                                 smile79
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 11:00
U pauzi između kuhanja ručka evo mene na šetnji ovim divnim vrtom,a zašto lupinus teško niće kod tebe,probat ću ga ja posijatiTongueWink
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 09:32
OTOK mini iris je biljka koja se zove mačić, lat. sisyrinchium!

U Velikoj Britaniji njezino pučko ime je svinjski korijen.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2011 u 08:31
Proljeće, nisam ništa dorađivala na toj slici, slikana je rano ujutro, valjda su tako padale zrake sunca.

Rosa 2 , imam tri vrste lavande, ali kako se zovu, e to nemam pojma.

Evo još malo slika za moje vjerne posjetitelje

ovo je ixiolirion (bilo je puno malih lukovica, ali malo ih je procvjetalo)

Za ovaj cvjetak prodavač je rekao - mini irisi, da su mini, jesu, cvjetić je veličine nokta na malom prstu, ali ne sliči na irise. Pa što je to?

Dalija

Margareta

Pelargonija

Ageratumi

Clematis

I za kraj - vučika, napokon. Probala sam ih više puta sijati, iznikli bi, narasli pedalj, dva i to je bilo to. Ove godine kupila sam sadnicu, da još jednom probam, i evo ga

Šarenko, srebrenko i zelenko

Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 20:16
predivno i šareno al ova lavanda me odusevila svojim cvijetom dal znas mozda koja je vrsta
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 19:39

Sve je tako lijepo - prekrasno.

smile57
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 19:30
Bura je stala, ti uživaš u svom vrtu, ali i ja uživam u njemu, biljkama koje si poslikala i smijem se novoj biljki - kanotijerici (jutros sam takvih par biljaka spremila u ormar) LOL
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 18:55
LOLKonačno jedna biljka s općepoznatim imenom. kanotjera!LOL

Sviđa mi se, naravski, svaki djelak tvog vrta ali ova zadnja s kanotjerom u uglecu je baš lijepa. Crveno u prvom planu. Kod tebe već svašta cvjeta... lamparantus... ja probala, uginuo. Ostići su  ti krasni, i od njih sam odustala... nemam ja prostor za to... e gazanije... tvoje još ne cvjetaju (kod mene) i jako sam znatiželjna koje su boje.
Ma prošetati tvojim vrtom je uvijek poseban gušt.
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2011 u 14:53
Krasno i prekrasno!
Bura dođe i ode, a tvoj je vrt tu i biljke su valjda već navikle na malo "povjetarca" pa im nemre smetat jako :)
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 14:43
I meni je prekrasno tvoje cvijeće, ali ova zadnja slika je jednostavno vauuuu!!!

Jesi je nešto dorađivala, ili je jednostavno prekrasna?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8081828384 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.