Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 43>
Korisnik
Poruka
Marin&Lele View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 12:53
osbourne, nisu mi problem velike, nego ličinke. Skupljam ih ručno svaki drugi dan, ali izgleda da budem morala svaki :/ Profulala sam izgleda par listova s jajašcima i eto mi panike [IMG]smileys/smiley21.gif" align="middle" /> I ne samo da su na naličju lista, već i u pazušcima i cvijetnim pupoljcima, sitne poput mušica... I opet mi problem zadaju jajašca od bubamara. Ona narančasta koja sam ostavila ipak su bila od zlatica. Nikako da ih naučim razlikovati. našla sam podatak da su bubamarina više jajolika. No po meni, prije samog izlaska ličinke, jajašce se izduži.
Danas opet u borbu. Neke stabljike sam jednostavno otrgnula i odijela iz vrta. Potopila u vodu....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 13:46
samo hrabro, slušaj tišinu i skupljaj:)

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2011 u 16:41
Originalno poslano od člana osbourne osbourne napisao:

samo hrabro, slušaj tišinu i skupljaj:)

Hrabra sam ja, ali mi vremena fali :) ja imam troje male djece starosti do 6g
Višđe od ičeg bi voljela tišinu slušati   
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 19:20
uposli ih, taman su u dobi kad sve upijaju:) skupljanje zlatica je korisno, a nakon toga idemo na kompot:P

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 19:34
E ovako i ja krećem u borbu sa zlaticama.Angry

Primjetili smo da tamo gdje je oko krumpira bilo postavljeno sijeno u najranije mogućoj fazi zlatica niti nema. Ima ih ovamo, gdje smo kasno stavljali sijeno.

Drugo umjesto da prašim pepelom krumpir pokušat ću nešto što će biti zdravije za biljke, stućiću drveni ugalji poprašiti krumpir. To je ujedno zdravo i beneficija ze zemljište na koje će padati, a drugo nek se časte preko praha ako moguSmileLOL
LOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 22:43
Zaposliala sam ih ja :) dvoje (treći ima 9mj, on bi ih vjerojatno pojeo [IMG]smileys/smiley24.gif" align="middle" /> Stariji sin radije loptu ganja, a kćer skuplja puževe. Ma previše je to zlatica da bi oni mogli skupljati ih kako treba. Sad je to svakodnevi posao od nekih sat vremena (dok prošem sve lagano i temeljito pregledam).
aAli jučer sam doslovce vrištala kad sam vidjela u kojoj mjeri su s pojavili puževi. Užas!!! Pokupial sam ih (izlaze van pred večer). a daas sam ih pronašla dosta u slami kad sam vadila mladi krumpir za ručak.
Smrcko, jesi sadila samo u sijeno ili je sijeno malč??
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2011 u 08:47
Ove godine su puzevi na svemu, i nikako doc na kraj s njimaConfused
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 21:17
Ljudiiii, treba li krumpir pod malčem nagrtati??? Mislim da ne, zar ne???

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 21:22
Bio vrt Approve.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 21:27

Smrcko, treba dodati još sijena kad se prvi sloj slegne. Ja sam stavila 30-tak cm, sleglo se, ali je još uvijek dovoljno pokrova preko krumpira tako da za sada neću ništa raditi.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 21:41
Ma ostala mi još jedna ili dvije bale, moram posuđivati travu po seluLOL
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:48
za puževe se mogu staviti daske po vrtu, tako kad se zemlja osuši ispod njih će ostati vlažno i puževi će doći:) i meni jedu sve..
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 11:03
Evo i moj povrtnjak...smile129
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 11:06
smile108
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 23:05
Silvestra [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" /> kolki ti je kukuruz već [IMG]smileys/smiley20.gif" align="middle" />
Zlatice su još tu, li pod kontrolom. Ponovno ih skupljam svaku drugu večer...
Meni su puževi (za sad ) samo u krumpiru.

Smrcko, meni je krumpir do ispod guze, malčiran slamom i nisam ga nagrtala. Neki dan sam ga vadila i nalazi se nekih 2-3cm ispod površine tla. Malo sam ga nagrnula kad sam a sadila.
Ma okus mladog krumpira ubranog tik pred kuhanje s nemože s ničim mjeriti :)
Sad čekamo paradajziće i krastavce - još malo, još samo malo :)

Crna leća mi je lijepo rasla i sad je počela žutiti. eznam zašto??
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2011 u 00:20
Marin&Lele. po tom kukuruzu penju se žute mahune i za sada je sve pod kontrolom,jučer sam kuhala moj mladi grašak i prekrasan je ,jagoda ima taman koliko treba,eto na prvoj gredici čak se i vide,iza kuruze je krumpir u malču malo se vidi na ovoj slici ,jedino paradajz koji se super primio i lijepo rastao sad malo žuti od ove kiše ,ali nadam se kako sam na brjegu da će i to doći na svoje.smile122
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2011 u 16:38
Puževi se proširili vrtom, pa ih na večer skupljam u rukavicama odvratni su ljigavi....
Zlatice su pod kontrolom A bubamara ima svih boja i varijacija s točkama. Smrdljivih martina da ih izbrojati nemogu. Sad su problem uši - crvene, crne, bijele, ugh....

Grašak sam smrzla, ima ga nekih 7kg :) I sad raste novi, tek je ppočeo s cvatnjom.
Krastavci su tek počeli s cvatnjom jer sam ih sijala nakon 1.5. i imali su uši.... ali kreću lagano..
Tikvama baš ne paše u grahu - neznam dal zbog graha ili uši....
Paradajz još malo i počinje crveniti. A ima i onih koji su samo pedalj visoki - ti su samonikli na kompostu bili :)
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 06:29
Moj mini vrtić stalno je u opticaju.. Nešto popapamo, već drugo raste i dozrijeva.. Vesela gužva! 
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 11:04
smile141
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 18:17
Molim brzi odgovor, a tiče se češnjaka. Ne znam kada se vadi. Listovi više nisu bujni i svježi, objesili su se, donji su pomalo žuti. Trebam li čekati dok sasvim požute ili mogu sada vaditi iz zemlje?!smile190
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.